Kedgeree is een ontbijtgerecht dat heel erg geliefd is in Engeland. Maar als je alleen al de kruiden ziet, kom je al snel tot de conclusie dat het een gerecht is met Indiase roots. Wat wel de richtlijn is, is om gerookte vis te gebruiken. Ik heb in dit geval gerookte makreel gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook andere vissoorten gebruiken zoals gerookte schelvis. Ben je daar geen fan van, dan kun je ook witvis pocheren in een kruidenbouillon. Vervolgens voeg je de vis als laatste toe aan het gerecht. Natuurlijk hoef je kedgeree niet te eten als ontbijt. Het is namelijk ook een lekkere lunch of geschikt als avondeten.
In deze koopgids
Indiase kedgeree recept
In principe kun je dit recept voor kedgeree naar hartenlust aanpassen. Je kunt dit recept zien als een soort basis om op verder te borderen. Je kunt bijvoorbeeld ook paprika’s toevoegen en ook andere groenten zoals bloemkool. Natuurlijk kun je voor dit recept voor kedgeree ook gamba’s gebruiken en zelfs vis uit blik. Het is allemaal afhankelijk van de hoeveelheid tijd dat je hebt om dit gerecht te maken. Ikzelf vind het wel echt een aanrader om het gerecht te garneren met munt en koriander en als je het hebt ook een lepeltje yoghurt. Dat geeft net die frissen touch aan de Indiase kedgeree! De rijst die je voor de kedgeree kunt gebruiken kan van alles zijn, maar het is wel aan te raden om basmatirijst te gebruiken. De mooie lange korrel past naar mijn mening perfect bij dit gerecht! Bij het koken van de rijst kun je eventueel ook laurierbladeren en peperkorrels toevoegen voor een extra kruidig tintje. Een kleine moeite voor extra smaak!
Kedgeree is een ontbijtgerecht dat heel erg geliefd is in Engeland. Maar als je alleen al de kruiden ziet, kom je al snel tot de conclusie dat het een gerecht is met Indiase roots. Wat wel de richtlijn is, is om gerookte vis te gebruiken.
Kook de rijst volgens de instructie op de verpakking
Snipper ondertussen de uien, hak de knoflook, rasp de gember en snijd de groene peper in dunne plakken
Kook de eieren af in 6 minuten en laat ze schrikken in koud water.
Smelt de boter en fruit vervolgens de uien, gember, knoflook en rode peper op laag vuur voor tien minuten. Snijd vervolgens de stelen van de koriander in dunne ringen en voeg dit toe aan de pan. Houd wel de blaadjes apart om te garneren. Voeg vervolgens zout, peper en de garam massala, komijnzaad en mosterdzaad toe. Roer goed door en meng dit vervolgens met de rijst. Maak de makreel schoon en trek het vlees van de graten af. Voeg dit toe en roer goed door. Voeg ten slotte de kurkuma toe en proef vervolgens af. Snijd de citroen in vieren en gebruik dit als garnering samen met de korianderblaadjes en de eieren.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Kook de rijst volgens de instructie op de verpakking
Snipper ondertussen de uien, hak de knoflook, rasp de gember en snijd de groene peper in dunne plakken
Kook de eieren af in 6 minuten en laat ze schrikken in koud water.
Smelt de boter en fruit vervolgens de uien, gember, knoflook en rode peper op laag vuur voor tien minuten. Snijd vervolgens de stelen van de koriander in dunne ringen en voeg dit toe aan de pan. Houd wel de blaadjes apart om te garneren. Voeg vervolgens zout, peper en de garam massala, komijnzaad en mosterdzaad toe. Roer goed door en meng dit vervolgens met de rijst. Maak de makreel schoon en trek het vlees van de graten af. Voeg dit toe en roer goed door. Voeg ten slotte de kurkuma toe en proef vervolgens af. Snijd de citroen in vieren en gebruik dit als garnering samen met de korianderblaadjes en de eieren.
Geef een reactie