Deze pittige Indische gehaktballetjes kun je als hapje eten of als onderdeel van een maaltijd met wat rijst en groenten. Als hapje op een verjaardag doen ze het ook erg goed.
Meng het gehakt samen met de helft van de gesnipperde ui, de knoflook, het pepertje en de gember goed door elkaar.
Breng op smaak met een ½ theelepel zout en wat peper.
Voeg ook 3 eetlepels van de ketjap toe en kneed nogmaals goed door.
Maak er nu kleine balletjes van.
Zet een koekenpan op het vuur en voeg wat olie/boter toe genoeg om de balletjes in te bakken.
Als de balletjes rondom mooi bruin gebakken zijn voeg dan de rest van de gesnipperde ui toe en bak kort even mee.
Voeg nu de rest van de ketjap manis toe en de chilisaus en de helft van de bosui.
Laat de balletjes gehakt hier langzaam in garen.
Bestrooi voor het serveren met de overgebleven ringetjes bosui en de sesamzaadjes.
In deze koopgids
Ingrediënten
Aanwijzingen
Meng het gehakt samen met de helft van de gesnipperde ui, de knoflook, het pepertje en de gember goed door elkaar.
Breng op smaak met een ½ theelepel zout en wat peper.
Voeg ook 3 eetlepels van de ketjap toe en kneed nogmaals goed door.
Maak er nu kleine balletjes van.
Zet een koekenpan op het vuur en voeg wat olie/boter toe genoeg om de balletjes in te bakken.
Als de balletjes rondom mooi bruin gebakken zijn voeg dan de rest van de gesnipperde ui toe en bak kort even mee.
Voeg nu de rest van de ketjap manis toe en de chilisaus en de helft van de bosui.
Laat de balletjes gehakt hier langzaam in garen.
Bestrooi voor het serveren met de overgebleven ringetjes bosui en de sesamzaadjes.
Geef een reactie