Italiaanse gehaktballetjes, wie houdt er niet van? In plaats van de traditionele gehaktbal is het bovendien ook leuk om eens iets anders te doen met gehakt. Combineer de gehaktballetjes met een pittige basilicum-knoflook-tomatensaus over je pasta tot Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus. Of serveer ze als overheerlijke borrelsnack voor je gasten. Het geheim van deze balletjes zit hem in de verse Italiaanse kruiden. Die zorgen voor een smaakexplosie in je mond. Wil je jezelf en je gasten echt verrassen? Maak dan ook je tomatensaus van verse tomatensaus. Wanneer je een blender hebt, dan is dit zo klaar. We geven je het originele Italiaanse gehaktballen recept van Jamie Oliver.
In deze koopgids
Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus variaties
De Italiaanse gehaktballetjes combineren zoals gezegd heerlijk met een verse tomatensaus. Voor Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus, is er een aantal lekkere variaties. Plaats bijvoorbeeld wat mozzarella of Parmezaanse kaas uit Italië aan de binnenkant van je gehaktballetjes. Of voeg wat chili en knoflook toe aan je pastasaus voor een arabiata variant. Ook wat olijven in stukjes in je gehakt zorgen voor een lekkere bite.
Voor een verse tomatensaus dompel je wat pomodori tomaten in heet water. Haal het vel eraf en bak ze met knoflook en ui of plaats ze in de blender. Voeg er ook nog flink wat verse basilicum toe. Koop bij voorkeur wel een goede kwaliteit tomaten, want dat maakt hier echt het verschil.
Begin met het verpulveren van de cream crackers (toastjes).
Je kunt deze in de plastic verpakking laten en met een zwaar voorwerp in de verpakking verpulveren.
Wanneer je een vijzel hebt, dan kun je ze ook daarin vermalen tot een fijn poeder.
Plaats het gehakt in een schaal en laat dit even afkoelen.
Voeg de rozemarijn, oregano, verpulverde crackers, mosterd en het ei toe.
Meng alle ingrediënten goed door elkaar met de hand.
Verdeel het gehakt nu eerst in vier grote ballen.
Deze ballen verdeel je vervolgens weer in 5-6 kleine balletjes.
Verhit de koekenpan met olijfolie op middelhoog vuur.
Bak de balletjes rondom mooi bruin en schud ze regelmatig even zodat de balletjes aan alle kanten mooi knapperig worden
Serveer ze met pasta zoals spaghetti en verse Italiaanse tomatensaus. Ook een salade caprese is hier lekker bij.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Begin met het verpulveren van de cream crackers (toastjes).
Je kunt deze in de plastic verpakking laten en met een zwaar voorwerp in de verpakking verpulveren.
Wanneer je een vijzel hebt, dan kun je ze ook daarin vermalen tot een fijn poeder.
Plaats het gehakt in een schaal en laat dit even afkoelen.
Voeg de rozemarijn, oregano, verpulverde crackers, mosterd en het ei toe.
Meng alle ingrediënten goed door elkaar met de hand.
Verdeel het gehakt nu eerst in vier grote ballen.
Deze ballen verdeel je vervolgens weer in 5-6 kleine balletjes.
Verhit de koekenpan met olijfolie op middelhoog vuur.
Bak de balletjes rondom mooi bruin en schud ze regelmatig even zodat de balletjes aan alle kanten mooi knapperig worden
Serveer ze met pasta zoals spaghetti en verse Italiaanse tomatensaus. Ook een salade caprese is hier lekker bij.
de rozijnen bij de ingrediëntenlijst is volgens mij een vergissing en zou vervangen moeten worden door rozemarijn.