Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Italië-trip? Reserveer wat extra ruimte in je auto in voor deze producten

Italië-trip Reserveer wat extra ruimte in je auto in voor deze producten

Italië kent één van de beroemdste keukens ter wereld en toch zijn de recepten meestal niet moeilijk. Wat voor Italianen normaal is, ervaren wij als exclusief. Zo komt het dat in het land veel specifieke producten goedkoper verkrijgbaar zijn. Hou dus wat ruimte over in je auto voor op de terugweg!

Op vakantie naar Italië

Extra APK gedaan? Vignet voor Zwitserland gekocht? Autoverzekering nog een keer gecheckt? Andiamo! In twee dagen rijden ben je in het beloofde land. Neem de tijd om het veranderende landschap in je op te nemen, want ook voor een autovakantie naar Italië geldt: de trip is bijna net zo leuk als de bestemming. Pak de snelste route via Basel, overnacht daar en rij de volgende middag Emilia-Romagna, Toscane of Lazio binnen.

Porcini: een gezonde smaakbom

Het eerste product waarvan je een voorraadje mee terug moet nemen naar Nederland, is porcini, eekhoorntjesbrood. Deze gedroogde paddenstoelen worden in veel gerechten verwerkt: pasta, risotto en bruschetta. Het zijn smaakbommetjes waar veel gezonde voedingsstoffen in zitten. In Nederland behoorlijk duur, in Italië heel betaalbaar. Sla wat zakken in, ze wegen bijna niks!

Wijnen, wijnen

Zolang je je hele auto niet vol laadt, mag je best wat wijn meenemen, die is hier veel goedkoper. Let wel: dezelfde Aglianico del Vulture die je op een schitterend terras in Rome dronk, kan thuis heel anders smaken. De beleving van de smaak van wijn is overal anders. Hij is dus niet bedorven of zo.

Biergist

Moeilijk te vinden in Nederland, maar in Italië bij elke supermarkt verkrijgbaar: biergist. Voor de beste Italiaanse broden en het perfecte pizzadeeg!

Olijfolie

Kijk onderweg door de glooiende heuvels goed om je heen of je het niet bij een boer kunt krijgen, daar is het nog goedkoper. De olie die je in Nederland koopt van bijvoorbeeld een eigen merk is prima om mee te bakken, maar voor pesto, salades of om de bruschette mee te besprenkelen gaat er niets boven echte Italiaanse olijfolie.

(Parmezaanse) kaas

Terwijl wij in Nederland al snel € 25,- per kilo neertellen voor Parmezaanse kaas, schommelt de kiloprijs in Italië rond de 11 à 12 euro. Tip 1: haal deze niet bij de enorme hangars die er voor supermarkten doorgaan zoals Esselunga en (Iper)Coop, de goedkopere Penny Market en D-più hebben net zulke goede spullen. Tip 2: de kaas is vacuüm verpakt, eenmaal aangebroken bewaar je hem in de koelkast in een stuk keukenrol. Dan blijft het brok droog en dus goed, hij is immers voornamelijk om te raspen. Kaasjes voor uit het vuistje (jonge Pecorino bijvoorbeeld) scoor je op de lokale weekmarkten.

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!