Tijdens mijn rondreis in Midden-Amerika ben ik ook gestopt in Caye Caulker in Belize. Dit Eiland had ook wat inwoners uit Jamaica die maar al te graag Jerk Chicken maakten. Dit was dan ook één van mijn favoriete gerechten om te eten samen met Jerk pork en Jerk lobster. De kip zelf is langzaam gegaard op de barbecue in behoorlijk wat kruiden. Iets pittig, maar niet te. Dat in combinatie met de rooksmaak van de barbecue, maakt dit voor mij echt een favorietje. Dit gerecht kun je overigens ook maken met een oven. Je gaart dan de kip simpelweg in de oven in plaats van op de barbecue.
Het geheim van goede Jamaicaanse jerk chicken
Jerk chicken is superlekker om te maken. Toch kan het soms wat droog zijn. Dit kun je eenvoudig voorkomen door de kip eerst te pekelen in een marinade. Dit zorgt niet alleen voor extra smaak, maar ook voor extra sappigheid. Daarbij hebben wij ook een lekkere Jamaicaanse jerk marinade uitgeschreven, waarin je de kip doet marineren. Als het niet goed doorblend in de blender, kun je eventueel een beetje water toevoegen om het beter te kunnen blenden. Zodra je de kip ten slotte gaat garen op de barbecue, is het belangrijk om de temperatuur te meten in het dikste stuk van de kip. Zo ben je ervan verzekerd dat de kip daadwerkelijk gaar is.
Tijdens mijn rondreis in Midden-Amerika ben ik ook gestopt in Caye Caulker in Belize. Dit Eiland had ook wat inwoners uit Jamaica die maar al te graag Jerk Chicken maakten. Dit was dan ook één van mijn favoriete gerechten om te eten tijdens de rondreis.
Verwarm alle ingrediënten voor de pekel totdat het zout en de suiker is opgelost in het water. Laat dit afkoelen en leg hierin de kippenpoten. Laat dit in de koeling marineren voor een dag.
Maak vervolgens de jerk pasta door alle ingrediënten in een blender door te draaien tot een gladde massa. Dep de kippenpoten droog en marineer de kippenpoten in de jerk pasta. Laat dit weer marineren voor een halve dag. Je hebt overigens niet alles nodig van de marinade. Het restant kun je invriezen voor een andere keer.
Steek de barbecue aan met deksel en verwarm deze tot 107 graden Celsius. Leg ondertussen hickory barbecue chunks in water en leg deze op de barbecue, zodra je gaat grillen. Leg de kip op de grill en gaar de kip tot een temperatuur van 70 graden Celsius. Laat ten slotte de kippenpoten rusten voor 10 minuten en serveer dit met bijvoorbeeld rijst met zwarte bannen en gebakken banaan.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm alle ingrediënten voor de pekel totdat het zout en de suiker is opgelost in het water. Laat dit afkoelen en leg hierin de kippenpoten. Laat dit in de koeling marineren voor een dag.
Maak vervolgens de jerk pasta door alle ingrediënten in een blender door te draaien tot een gladde massa. Dep de kippenpoten droog en marineer de kippenpoten in de jerk pasta. Laat dit weer marineren voor een halve dag. Je hebt overigens niet alles nodig van de marinade. Het restant kun je invriezen voor een andere keer.
Steek de barbecue aan met deksel en verwarm deze tot 107 graden Celsius. Leg ondertussen hickory barbecue chunks in water en leg deze op de barbecue, zodra je gaat grillen. Leg de kip op de grill en gaar de kip tot een temperatuur van 70 graden Celsius. Laat ten slotte de kippenpoten rusten voor 10 minuten en serveer dit met bijvoorbeeld rijst met zwarte bannen en gebakken banaan.
Geef een reactie