Jamie is op 27 mei 1975 geboren in Clavering in Engeland. Zijn ouders hadden een pub/restaurant waar hij vaak na schooltijd meehielp in de keuken. Op zijn 16de ging hij van school omdat zijn droom was om chefkok te worden. Zijn opleiding heeft hij gedaan bij Westminister Catering College en volgde lessen in Frankrijk.Vervolgens heeft hij voor hij in dienst trad bij the River Cafe in London gewerkt voor de bekende italiaanse kok Antonio Carluccio.
In 1993 leerde hij Juliette Norton ( beter bekend als Jools) kennen en op 24 juni 2000 zijn ze getrouwd en hebben nu 3 dochters en een zoon. Ze wonen in Clavering Essex.
Jamie kwam voor het eerst in aanraking met televisie toen er op een dag in the River Cafe een televisieploeg langs kwam om opnames te maken. Jamie viel direct op bij de redacteuren van het programma en al snel kreeg de jonge en frisse kok meerdere aanbiedingen van televisieproducten. Uiteindelijk ging hij in zee met Optomen Television waar hij het programma The Naked Chef maakte. De essentie van het programma was om aan te tonen dat je geen dure ingrediënten en keukenmachines nodig hebt om iets lekkers op tafel te zetten.
Inmiddels heeft Jamie meer dan 10 kookboeken op zijn naam staan, is hij concultant chef bij Monte’s restaurant, schrijft hij artikelen voor Saturday Times magazine en begon hij het restaurant Fifteen in London, waar hij 15 kansarme jongeren een kans gaf zich te ontwikkelen tot horeca-profs. Ook starte hij een actie voor het verbeteren van de kwaliteit van de schoolmaaltijden in Engeland.
Jamie Oliver schreef meerdere succesvolle kookboeken. Bekijk ze allemaal op Bol.com via de knop hieronder.
Hoi!! Welkom op Kooktijdschrift!
Dé plek voor een dagelijkse dosis kook inspiratie. Je vindt hier de leukste recepten voor heerlijke gerechten. Variërend van snelle recepten tot meerdaagse gerechten en van de Italiaanse keuken tot aan de Aziatische keuken. Zoek eenvoudig naar categorieën via de Receptenindex of ga via de zoekfunctie meteen op zoek naar een gewenst gerecht. Staat jouw lievelingsrecept hier niet tussen, maar heb jij dit recept al wel liggen? Stuur jouw unieke recept in en maak iedere maand kans op een GRATIS KOOKBOEK t.w.v. 50 euro!