Stuur jouw unieke recept in en maak iedere maand kans op een GRATIS KOOKBOEK t.w.v. 50 euro

Karamelsaus zelf maken

karamelsaus

Karamelsaus

Karamelsaus is heel makkelijk om te maken, het zal je verbazen dat je zelf zo makkelijk en snel deze heerlijke (dessert) saus kunt maken. Karamelsaus kun je bij ijs eten, over pannenkoeken of als onderdeel van een dessert gebruiken of dip er een lekkere appel in, ook erg lekker! Bewaar de karamelsaus in een schone uitgekookt jampotje, zo kan je de karamelsaus minimaal wel een week goed houden in de koelkast. De karamelsaus word dan wel hard, je moet het even licht verwarmen om het weer vloeibaar te maken (bv even in een bakje heet water zetten)

SchrijverKooktijdschriftMoeilijkheidMakkelijk

Hoeveelheid1 Portie
Voorbereidingstijd10 minKooktijd15 minTotale tijd25 min

Ingrediënten
 200 g kristalsuiker
 75 ml water
 125 ml slagroom
 100 g roomboter

Karamelsaus maken
1

Maak eerst karamel zoals hieronder in het filmpje te zien is. Maak dan de slagroom iets warm(magnetron of in een steelpannetje)en voeg dit bij de karamel. Let op dit gaat heel erg borrelen en komt omhoog dus gebruik een grote, hogere pan en giet de warme slagroom er langzaam bij.

2

Als alle slagroom opgelost is kan het vuur uit en voeg je als laatste de roomboter toe.

3

Roer goed door en bewaar in een schone uitgekookte jampot. Zo kan je de karamelsaus minimaal wel een week goed houden in de koelkast.

Ingrediënten

Ingrediënten
 200 g kristalsuiker
 75 ml water
 125 ml slagroom
 100 g roomboter

Instructies

Karamelsaus maken
1

Maak eerst karamel zoals hieronder in het filmpje te zien is. Maak dan de slagroom iets warm(magnetron of in een steelpannetje)en voeg dit bij de karamel. Let op dit gaat heel erg borrelen en komt omhoog dus gebruik een grote, hogere pan en giet de warme slagroom er langzaam bij.

2

Als alle slagroom opgelost is kan het vuur uit en voeg je als laatste de roomboter toe.

3

Roer goed door en bewaar in een schone uitgekookte jampot. Zo kan je de karamelsaus minimaal wel een week goed houden in de koelkast.

Karamelsaus zelf maken

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!