Karamelsaus
Karamelsaus is heel makkelijk om te maken, het zal je verbazen dat je zelf zo makkelijk en snel deze heerlijke (dessert) saus kunt maken. Karamelsaus kun je bij ijs eten, over pannenkoeken of als onderdeel van een dessert gebruiken of dip er een lekkere appel in, ook erg lekker! Bewaar de karamelsaus in een schone uitgekookt jampotje, zo kan je de karamelsaus minimaal wel een week goed houden in de koelkast. De karamelsaus word dan wel hard, je moet het even licht verwarmen om het weer vloeibaar te maken (bv even in een bakje heet water zetten)
Maak eerst karamel zoals hieronder in het filmpje te zien is. Maak dan de slagroom iets warm(magnetron of in een steelpannetje)en voeg dit bij de karamel. Let op dit gaat heel erg borrelen en komt omhoog dus gebruik een grote, hogere pan en giet de warme slagroom er langzaam bij.
Als alle slagroom opgelost is kan het vuur uit en voeg je als laatste de roomboter toe.
Roer goed door en bewaar in een schone uitgekookte jampot. Zo kan je de karamelsaus minimaal wel een week goed houden in de koelkast.
In deze koopgids
Ingrediënten
Aanwijzingen
Maak eerst karamel zoals hieronder in het filmpje te zien is. Maak dan de slagroom iets warm(magnetron of in een steelpannetje)en voeg dit bij de karamel. Let op dit gaat heel erg borrelen en komt omhoog dus gebruik een grote, hogere pan en giet de warme slagroom er langzaam bij.
Als alle slagroom opgelost is kan het vuur uit en voeg je als laatste de roomboter toe.
Roer goed door en bewaar in een schone uitgekookte jampot. Zo kan je de karamelsaus minimaal wel een week goed houden in de koelkast.
Geef een reactie