Kikkererwten kennen we denk ik vooral van de falafel maar tegenwoordig worden ze in heel veel gerechten gebruikt, in stoofschotels, salades, als borrelsnack maar dus ook in een burger. Wil je een keer vegetarisch eten dan is een kikkererwtenburger een goede aanrader. Je kunt kikkererwten uit blik gebruiken maar eventueel kun je ze ook zelf weken, doe dit dan minimaal 24 uur van te voren al.
In de burger kun je zelf van alles verwerken wat je lekker vind, voeg nog wat extra verse kruiden toe of een uitje of experimenteer eens met wat geitenkaas of zongedroogde tomaatjes erdoor. Als sausje heb ik chilisaus gemengd met wat mayonaise maar je kunt de mayonaise ook vervangen door wat griekse yoghurt.
Laat de kikkererwten uit lekken in een vergiet en doe ze in een keukenmachine.
Voeg het zout, de knoflook, het halve uitje en alle kruiden en specerijen toe.
Zet de keukenmachine aan en voeg dan het ei toe.
Kijk dan hoe het mengsel is, kun je er nog geen samenhangende burgers van maken voeg dan wat paneermeel toe tot je er lekkere burgers van kan vormen.
Bak de burgers nu in wat olie rondom bruin en beleg je broodje met wat sla of rucola, leg de burger er op en beleg met naar keuze, komkommer, tomaat, rode ui ringen en maak een sausje van mayonaise/griekse yoghurt met wat chilisaus.
Eet smakelijk!
In deze koopgids
Ingrediënten
Aanwijzingen
Laat de kikkererwten uit lekken in een vergiet en doe ze in een keukenmachine.
Voeg het zout, de knoflook, het halve uitje en alle kruiden en specerijen toe.
Zet de keukenmachine aan en voeg dan het ei toe.
Kijk dan hoe het mengsel is, kun je er nog geen samenhangende burgers van maken voeg dan wat paneermeel toe tot je er lekkere burgers van kan vormen.
Bak de burgers nu in wat olie rondom bruin en beleg je broodje met wat sla of rucola, leg de burger er op en beleg met naar keuze, komkommer, tomaat, rode ui ringen en maak een sausje van mayonaise/griekse yoghurt met wat chilisaus.
Eet smakelijk!
Geef een reactie