Kip met Garam Masala saus gemaakt van kokosmelk. Garam Masala is een mengsel van geroosterde specerijen en word veel gebruikt in de Indiase keuken. Dit is een makkelijk recept en is zo gemaakt. Ik heb er zelf wat ui, knoflook, paprika en champignons in gedaan maar met de groenten kun je zelf natuurlijk variëren.
Zet een hapjespan (of koekenpan) op het vuur met wat olie.
Voeg de ui en knoflook toe en bak op zacht vuur een minuutje.
Voeg nu de reepjes kipfilet toe en bak op zacht vuur rondom bruin.
Doe er dan de paprika en champignons bij en bak een paar minuutjes mee.
Voeg dan 4 theelepels garam masala toe en bak even zachtjes mee zodat de smaak loskomt.
Voeg dan de bloem toe en roer even een minuutjes door.
Blus nu af met de kokosmelk en breng langzaam aan de kook.
Voeg een half kippenbouillon blokje toe en proef na.
Breng eventueel verder op smaak met wat zout en peper.
Mocht de saus iets te dik worden voeg dan wat bouillon of een paar eetlepels water toe.
In deze koopgids
Ingrediënten
Aanwijzingen
Zet een hapjespan (of koekenpan) op het vuur met wat olie.
Voeg de ui en knoflook toe en bak op zacht vuur een minuutje.
Voeg nu de reepjes kipfilet toe en bak op zacht vuur rondom bruin.
Doe er dan de paprika en champignons bij en bak een paar minuutjes mee.
Voeg dan 4 theelepels garam masala toe en bak even zachtjes mee zodat de smaak loskomt.
Voeg dan de bloem toe en roer even een minuutjes door.
Blus nu af met de kokosmelk en breng langzaam aan de kook.
Voeg een half kippenbouillon blokje toe en proef na.
Breng eventueel verder op smaak met wat zout en peper.
Mocht de saus iets te dik worden voeg dan wat bouillon of een paar eetlepels water toe.
Notes
Eet met een lekkere komkommersalade en wat gekookte rijst.
Ik heb het recept nu al twee x gemaakt.
Het is voor echte Hollanders heel eetbaar, gewoon met wat komkommer erbij kun je dat serveren.
Eerste kerstdag maak ik traditioneel eten en op tweede kerstdag maak ik dit met een lichte Soto ajam vooraf en gewoon vanille-ijs toe.
Bedankt!