Er gaat weinig boven lekker knapperig gebakken kip tandoori met Indiaas naan brood en yoghurt knoflooksaus. Je waant je even in een ander land met deze maaltijd. Kruidig, crispy en met een heerlijke romige saus. Natuurlijk kun je de kip tandoori maken met een pakje uit de supermarkt. Maar het is veel lekkerder en gezonder natuurlijk om je kip tandoori zonder pakje even zelf te maken. Een paar kruiden uit de toko is all you need voor dit gerecht. Bovendien ook helemaal niet moeilijk en super snel klaar. Verras jezelf eens met wat anders dan de traditionele doordeweekse maaltijd. Serveer je kip tandoori met een lekkere verse salade en wat rijst of gebakken aardappels. Gegarandeerd genieten!
In deze koopgids
Over kip tandoori
De originele kip tandoori is een Indiaas gerecht met geroosterde kip gemarineerd in yoghurt en bereid in een speciale klei oven. Van oorsprong is het een droog gerecht zonder saus. Maar in de westerse keuken wordt het ook vaak met een saus geserveerd.
De echte kip tandoori is knapperig aan de buitenkant en zacht van binnen. Je serveert hem met wat plakjes limoen, verse koriander, uienringen, een knoflook yoghurtsaus en Indiaas naanbrood. Ook wordt er altijd rijst geserveerd bij de kip tandoori.
Naast kip tandoori is er ook kip tikka. De bereiding daarvan is hetzelfde maar in dit geval wordt er kipfilet of kippendij gebruikt als basis. Houd je niet van botten, dan kun je de kip tandoori dus ook op deze manier bereiden.
Snijd de kipfilet in blokjes en plaats ze in een grote kom. Plaats alle ingrediënten voor de marinade in de kom en schep dit even goed door.
Plaats de kom in de koelkast en laat de kip even een paar uur marineren.
Kook de rijst gaar en snijd de ui in kleine stukjes. Verhit de olie in een pan en fruit de ui even mooi goudbruin. Bak daarna alleen de kip erbij mooi knapperig bruin.
Voeg ook de marinade toe en laat op een laag vuur rond de 20 minuten sudderen tot de kip gaar is.
Wanneer de saus wat aan de dikke kant is, kun je wat extra water of Griekse yoghurt toevoegen.
Maak met wat overgebleven Griekse yoghurt koriander en knoflook een dip.
Serveer de Indiase kip tandoori met een frisse salade en wat Indiaas naan brood.
Wil je graag glutenvrij of zuivelvrij eten? Gebruik dan soja of kokosyoghurt en glutenvrij naan brood.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Snijd de kipfilet in blokjes en plaats ze in een grote kom. Plaats alle ingrediënten voor de marinade in de kom en schep dit even goed door.
Plaats de kom in de koelkast en laat de kip even een paar uur marineren.
Kook de rijst gaar en snijd de ui in kleine stukjes. Verhit de olie in een pan en fruit de ui even mooi goudbruin. Bak daarna alleen de kip erbij mooi knapperig bruin.
Voeg ook de marinade toe en laat op een laag vuur rond de 20 minuten sudderen tot de kip gaar is.
Wanneer de saus wat aan de dikke kant is, kun je wat extra water of Griekse yoghurt toevoegen.
Maak met wat overgebleven Griekse yoghurt koriander en knoflook een dip.
Serveer de Indiase kip tandoori met een frisse salade en wat Indiaas naan brood.
Wil je graag glutenvrij of zuivelvrij eten? Gebruik dan soja of kokosyoghurt en glutenvrij naan brood.
Geef een reactie