Stuur jouw unieke recept in en maak iedere maand kans op een GRATIS KOOKBOEK t.w.v. 50 euro

kipnuggets maak je zo

Wie is er nou geen fan van Kipnuggets? Met name de kipnuggets van de Mac Donalds zijn erg geliefd. Toch kun je kipnuggets ook eenvoudig zelf maken met dit recept!

Kip nuggets maak je zo

Wie is er nou geen fan van Kipnuggets? Met name de kipnuggets van de Mac Donalds zijn erg geliefd. Toch kun je kipnuggets ook eenvoudig zelf maken met dit recept! Dit recept is een gezonder alternatief voor de kipnuggets van de Mac Donalds. Dit komt, doordat je zelf meer invloed hebt in wat er in de kipnuggets gaat. Zo kun je bijvoorbeeld de hoeveelheid zout en suiker verminderen, waardoor kipnuggets ook gezonder zijn. Ook de sauzen kun je aanpassen waardoor je op een gezondere manier kunt genieten van kipnuggets. Dit recept voor kipnuggets is erg eenvoudig om zelf te maken. In dit recept wordt gebruik gemaakt van tempura, een kruidenmix en maïzenamix. Hierdoor heb je een extra krokante en volle nugget.

Hoe maak je kipnuggets?

De nuggets kun je eenvoudig zelf met de hand kneden. Voor dit recept voor kipnuggets zou je ook kipgehakt kunnen gebruiken. Toch is het wel lekkerder om het vlees zelf te kopen, want je hebt dan meer invloed op de kwaliteit van het vlees. Hierdoor heb je zelf invloed op de uiteindelijke vorm van de kipnugget. Het beste kun je kipnuggets frituren in een frituurpan of pan. Een airfryer zou een alternatief kunnen zijn, maar hierin worden de nuggets helaas niet goudbruin. Hiervoor moeten de nuggets al van te voren voor zijn gefrituurd. Wil je de kipnuggets iets pittiger maken? Geen probleem! Voeg simpelweg wat chilipoeder toe bij de kruidenmix van dit recept voor kipnuggets. Er gaat een recept in de ronde om kipnuggets te maken met doritos. In principe worden de doritos gecrushed om vervolgens toe te voegen aan het tempurabeslag. Persoonlijk vind ik de nuggets zonder doritos lekkerder en gaat mijn voorkeur uit naar een goede pankomix met vergelijkbare kruiden die in de doritos zitten. Maar genoeg gepraat, tijd om kipnuggets te maken!

SchrijverDaniël VergouwenMoeilijkheidGemiddeld

Je hoeft niet altijd naar de Mac Donalds te gaan voor kip nuggets. Je kunt ze eenvoudig zelf maken en ook in grote hoeveelheden tegelijk. Erg leuk om te geven bij een verjaardag of als avondeten voor de kinderen.

Hoeveelheid5 Porties
Voorbereidingstijd18 minKooktijd5 minTotale tijd23 min

 1 g Kippendij (als het kan met vel)
 2 el zout
 1 tl suiker
 0,50 tl Vetsin (MSG)
 240 ml water
 45 g maïzena
 500 g patentbloem
 22 g zout
 3 g zwarte peper (gemalen)
 1 tl uienpoeder
 275 g Tempura Batter van Obento
 380 ml koud water

1

Verwarm een pan (of frituurpan) zonnebloemolie tot 180 graden Celsius

2

Snijd het vlees in kleine stukken en haal het door een gehaktmolen of cutter het tot gehakt in een keukenmachine. Voeg vervolgens 2 eetlepels zout, 1 theelepel suiker en een 0,5 theelepel Vetsin toe aan het gehakt en kneed goed door.

3

Meng 240 ml water met 45g maïzena en meng goed door met een garde.

4

Mix de bloem met 22g zout, 3g zwarte peper, 1tl uienpoeder en 1tl knoflookpoeder. Meng al deze ingrediënten met elkaar tot een goed verdeelde massa.

5

Mix ten slotte de tempuramix met het water en klop door tot het klontervrij is.

6

Maak nu kleine nuggets van het kipgehakt en haal deze als eerste door de maïzenamix. Vervolgens haal je de nugget door de bloem en ten slotte door de tempura mix. Herhaal dit proces totdat het vlees op is. Zodra je de nugget door de tempura hebt gehaald kun je die het beste meteen frituren.

7

Frituur de kip nuggets voor vijf tot 7 minuten of totdat ze mooi goudbruin en gaar zijn.

Ingrediënten

 1 g Kippendij (als het kan met vel)
 2 el zout
 1 tl suiker
 0,50 tl Vetsin (MSG)
 240 ml water
 45 g maïzena
 500 g patentbloem
 22 g zout
 3 g zwarte peper (gemalen)
 1 tl uienpoeder
 275 g Tempura Batter van Obento
 380 ml koud water

Instructies

1

Verwarm een pan (of frituurpan) zonnebloemolie tot 180 graden Celsius

2

Snijd het vlees in kleine stukken en haal het door een gehaktmolen of cutter het tot gehakt in een keukenmachine. Voeg vervolgens 2 eetlepels zout, 1 theelepel suiker en een 0,5 theelepel Vetsin toe aan het gehakt en kneed goed door.

3

Meng 240 ml water met 45g maïzena en meng goed door met een garde.

4

Mix de bloem met 22g zout, 3g zwarte peper, 1tl uienpoeder en 1tl knoflookpoeder. Meng al deze ingrediënten met elkaar tot een goed verdeelde massa.

5

Mix ten slotte de tempuramix met het water en klop door tot het klontervrij is.

6

Maak nu kleine nuggets van het kipgehakt en haal deze als eerste door de maïzenamix. Vervolgens haal je de nugget door de bloem en ten slotte door de tempura mix. Herhaal dit proces totdat het vlees op is. Zodra je de nugget door de tempura hebt gehaald kun je die het beste meteen frituren.

7

Frituur de kip nuggets voor vijf tot 7 minuten of totdat ze mooi goudbruin en gaar zijn.

Kip nuggets maak je zo

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!

Daniël Vergouwen
koken en schrijven, dat vind ik leuk om te doen. Al sinds mijn 14e ben ik werkzaam in de horeca en heb mijzelf opgewerkt tot sous-chef, meegekookt op niveau, heb ik een eigen bonbonlijn opgezet en doorgeleerd voor sommelier, omdat ik erg hou van chocola en wijn. Ten slotte kom ik graag bij mensen thuis koken als de Huissommelier en bereid ik de lekkerste gerechten die je eigenlijk zou verwachten in een restaurant uit het hogere segment. Tegelijkertijd maak ik mensen ook graag bij met lekkere cocktails en streetfood. Ik wil graag mijn kennis delen, zodat iedereen thuis kan genieten van een heerlijk zelfgemaakt gerecht, want daar draait het uiteindelijk om. Samen gezellig eten en koken. Voor extra inspiratie kun je kijken op mijn Instagrampagina: @danielvergouwen of @dehuissommelier