Beef Wellington is een echte Britse klassieker. Het Britse recept voor Beef Wellington is ook erg geliefd in Nederland en dan vooral rond kerst! Het is hartig, ziet er erg appetijtelijk uit en vooral leuk om samen aan te snijden met vrienden en familie. Om die reden is dit een prachtig gerecht om te maken als je Beef Wellington gaat maken voor een bijeenkomst met vrienden. Tijdens uitgifte is het erg makkelijk om te maken doordat je niets meer hoeft te bakken en enkel hoeft te wachten tot de korst gaar is.
In deze koopgids
Welk vlees voor dit recept Beef Wellington?
Beef Wellington is superlekker en wordt voornamelijk gemaakt van ossenhaas. Het vlees is botermals en daarom het beste om te gebruiken. Wel kun je andere stukken gebruiken zoals Chateau briand, maar ook diamanthaas. Let er wel op dat dit een ander resultaat geeft en Beef Wellington toch het beste tot zijn recht komt met ossenhaas. In dit recept zit ook serranoham. Je kunt ook andere hammen gebruiken zoals parmaham, prosciutto en andere gedroogde hammen die niet gerookt zijn. Zorg ervoor dat je de beef wellington strak oprolt. Dit doe je met het folie en je moet het ook doorrollen, zodat de beef wellington perfect rond is.
Beef wellington zonder paddenstoelen
Het Britse klassieke recept voor Beef Wellington is natuurlijk met paddenstoelen. Het is namelijk erg hartig van smaak. Je zou ook kastagnes kunnen gebruiken als je geen fan bent van paddenstoelen.
Deze Britse klassieker moet je echt eens gemaakt hebben. Ideaal voor familiediners of tijdens kerst!
Bestrooi de ossenhaas royaal met zout en peper. Schroei de ossenhaas aan, zodat deze mooi goudbruin is. Laat afkoelen en smeer in met mosterd.
Maak vervolgens de duxelles. Pers de tenen knoflook en snipper de sjalotjes. Draai de bospaddenstoel enkele seconden door in de keukenmachine. Fruit de knoflook en sjalotjes aan in olijfolie en voeg vervolgens de gehakte paddenstoelen toe. Stoof dit op en voeg de takjes tijm toe. Breng ten slotte goed op smaak met zout en peper. Laat afkoelen om het verder te kunnen verwerken.
Pak nu het zilverfolie en rol dit uit op je werkbank/ keukenblad. Maak twee lange vellen en leg die tegen elkaar aan. Leg hierop nu het bladerdeeg. Als je het koopt zorg ervoor dat je lange vellen hebt. Leeg er vervolgens de serranoham er dakpansgewijs op. Leg hierop de duxelles van paddenstoelen en verdeel dit over het gehele bladerdeeg. Leg de ossenhaas op de duxelles en rol die zo strak mogelijk op.
Leg in de koelkast en laat het deeg rusten voor 10 minuten. Klop het ei op en smeer dit ten slotte over de beef welly. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden Celsius en bak af in 35 minuten. Laat de beef wellington rusten voor 10 tot 15 minuten en snij aan!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Bestrooi de ossenhaas royaal met zout en peper. Schroei de ossenhaas aan, zodat deze mooi goudbruin is. Laat afkoelen en smeer in met mosterd.
Maak vervolgens de duxelles. Pers de tenen knoflook en snipper de sjalotjes. Draai de bospaddenstoel enkele seconden door in de keukenmachine. Fruit de knoflook en sjalotjes aan in olijfolie en voeg vervolgens de gehakte paddenstoelen toe. Stoof dit op en voeg de takjes tijm toe. Breng ten slotte goed op smaak met zout en peper. Laat afkoelen om het verder te kunnen verwerken.
Pak nu het zilverfolie en rol dit uit op je werkbank/ keukenblad. Maak twee lange vellen en leg die tegen elkaar aan. Leg hierop nu het bladerdeeg. Als je het koopt zorg ervoor dat je lange vellen hebt. Leeg er vervolgens de serranoham er dakpansgewijs op. Leg hierop de duxelles van paddenstoelen en verdeel dit over het gehele bladerdeeg. Leg de ossenhaas op de duxelles en rol die zo strak mogelijk op.
Leg in de koelkast en laat het deeg rusten voor 10 minuten. Klop het ei op en smeer dit ten slotte over de beef welly. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden Celsius en bak af in 35 minuten. Laat de beef wellington rusten voor 10 tot 15 minuten en snij aan!
Geef een reactie