Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Klassieke quiche lorraine recept

Een van de leukere recepten uit de Franse keuken is de quiche lorraine. Dit is een overheerlijk taartje dat erg rijk van smaak is. Dit komt door de lekkere uitgebakken spekjes en de gesmolten gruyère.

quiche lorraine recept

Een van de leukere recepten uit de Franse keuken is de quiche lorraine. Dit is een overheerlijk taartje dat erg rijk van smaak is. Dit komt door de lekkere uitgebakken spekjes en de gesmolten gruyère. Dit maakt het dan ook een stevig taartje wat ideaal is voor de koudere dagen. Wil je dit toch in de zomer maken? Dan kun je de taart ook volledig laten afkoelen en koud serveren. In dit recept voor quiche lorraine maak je het deeg zelf. Let er dan wel op dat je het deeg niet te elastisch maakt. Dit gaat namelijk ten koste van de structuur van het deeg na het bakken. Mocht het deeg iets te droog aanvoelen, dan kun je er ook een klein beetje water aan toevoegen. Let er daarbij ook op dat je het deeg goed laat rusten voor 20 minuten. Dit maakt het makkelijk om het deeg uit te strijken

Dit recept voor quiche lorraine geeft je een basis om quiche te maken. Je kunt dit recept bijvoorbeeld verder upgraden met gestoofde prei, uitgebakken uitjes en nog veel meer. Het is alleen maar afhankelijk van welke kant je op wilt gaan met het recept. Dit recept is een basisrecept met een grote taartvorm van 26 centimeter. Je kunt natuurlijk kleinere taartvormen gebruiken of zelfs muffinvormen. Je kunt dan kleinere taartjes maken. Let er dan alleen wel op dat de baktijd anders is. Blijf daarom altijd controleren of je op de juiste weg bent, zodat de eieren niet overgaar zijn.

AuteurDaniël VergouwenMoeilijkheidsgraadGemiddeld

Een erg leuk recept om zelf te maken. Het deeg kun je zelf maken, maar ook kopen.

Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd20 minutenKooktijd30 minutenTotale tijd50 minuten

 210 ml melk
 200 ml slagroom
 2 eiwitten
 3 eidooiers
 1 snufje nootmuskaat
 200 g ontbijtspek
 120 g geraspte gruyère
 250 g bloem
 1 snuf zout
 1 eidooier
 125 g roomboter
 50 ml water

1

Maak voor het deeg een berg van de bloem en het zout. Maak een kuiltje en voeg hieraan de eidooiers, boter en water toe. Meng dit met je vingertoppen door.

2

Maak een bak van het deeg door het snel te kneden. Het deeg mag niet elastisch worden. Laat vervolgens rusten voor 20 minuten in de koeling. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden Celsius

3

Roer in een kom de melk, met de eiwitten, nootmuskaat en eidooiers tot een glad mengsel. Breng op smaak met zout en peper.

4

Doe de spekblokjes in een pan en bak deze krokant uit.

5

Bekleed een taartbodem van 26 centimeter. Strijk het deeg uit tot een dunne bodem. Bekleed vervolgens de taartbodem. Leg hierop de spekjes en vul het af met het eiermengsel. Top dit ten slotte af met de gruyère. Bak de quiche af voor 25 tot 30 minuten.

Ingrediënten

 210 ml melk
 200 ml slagroom
 2 eiwitten
 3 eidooiers
 1 snufje nootmuskaat
 200 g ontbijtspek
 120 g geraspte gruyère
 250 g bloem
 1 snuf zout
 1 eidooier
 125 g roomboter
 50 ml water

Aanwijzingen

1

Maak voor het deeg een berg van de bloem en het zout. Maak een kuiltje en voeg hieraan de eidooiers, boter en water toe. Meng dit met je vingertoppen door.

2

Maak een bak van het deeg door het snel te kneden. Het deeg mag niet elastisch worden. Laat vervolgens rusten voor 20 minuten in de koeling. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden Celsius

3

Roer in een kom de melk, met de eiwitten, nootmuskaat en eidooiers tot een glad mengsel. Breng op smaak met zout en peper.

4

Doe de spekblokjes in een pan en bak deze krokant uit.

5

Bekleed een taartbodem van 26 centimeter. Strijk het deeg uit tot een dunne bodem. Bekleed vervolgens de taartbodem. Leg hierop de spekjes en vul het af met het eiermengsel. Top dit ten slotte af met de gruyère. Bak de quiche af voor 25 tot 30 minuten.

Een lekker recept voor Quiche lorraine

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!

Koken en schrijven, dat vind ik leuk om te doen. Al sinds mijn 14e ben ik werkzaam in de horeca en heb mijzelf opgewerkt tot sous-chef, meegekookt op niveau, heb ik een eigen bonbonlijn opgezet en doorgeleerd voor sommelier, omdat ik erg hou van chocola en wijn. Ten slotte kom ik graag bij mensen thuis koken als de Huissommelier en bereid ik de lekkerste gerechten die je eigenlijk zou verwachten in een restaurant uit het hogere segment. Tegelijkertijd maak ik mensen ook graag bij met lekkere cocktails en streetfood. Ik wil graag mijn kennis delen, zodat iedereen thuis kan genieten van een heerlijk zelfgemaakt gerecht, want daar draait het uiteindelijk om. Samen gezellig eten en koken. Voor extra inspiratie kun je kijken op mijn Instagrampagina: @danielvergouwen of @dehuissommelier