Een van de leukere recepten uit de Franse keuken is de quiche lorraine. Dit is een overheerlijk taartje dat erg rijk van smaak is. Dit komt door de lekkere uitgebakken spekjes en de gesmolten gruyère. Dit maakt het dan ook een stevig taartje wat ideaal is voor de koudere dagen. Wil je dit toch in de zomer maken? Dan kun je de taart ook volledig laten afkoelen en koud serveren. In dit recept voor quiche lorraine maak je het deeg zelf. Let er dan wel op dat je het deeg niet te elastisch maakt. Dit gaat namelijk ten koste van de structuur van het deeg na het bakken. Mocht het deeg iets te droog aanvoelen, dan kun je er ook een klein beetje water aan toevoegen. Let er daarbij ook op dat je het deeg goed laat rusten voor 20 minuten. Dit maakt het makkelijk om het deeg uit te strijken
Dit recept voor quiche lorraine geeft je een basis om quiche te maken. Je kunt dit recept bijvoorbeeld verder upgraden met gestoofde prei, uitgebakken uitjes en nog veel meer. Het is alleen maar afhankelijk van welke kant je op wilt gaan met het recept. Dit recept is een basisrecept met een grote taartvorm van 26 centimeter. Je kunt natuurlijk kleinere taartvormen gebruiken of zelfs muffinvormen. Je kunt dan kleinere taartjes maken. Let er dan alleen wel op dat de baktijd anders is. Blijf daarom altijd controleren of je op de juiste weg bent, zodat de eieren niet overgaar zijn.
Een erg leuk recept om zelf te maken. Het deeg kun je zelf maken, maar ook kopen.
Maak voor het deeg een berg van de bloem en het zout. Maak een kuiltje en voeg hieraan de eidooiers, boter en water toe. Meng dit met je vingertoppen door.
Maak een bak van het deeg door het snel te kneden. Het deeg mag niet elastisch worden. Laat vervolgens rusten voor 20 minuten in de koeling. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden Celsius
Roer in een kom de melk, met de eiwitten, nootmuskaat en eidooiers tot een glad mengsel. Breng op smaak met zout en peper.
Doe de spekblokjes in een pan en bak deze krokant uit.
Bekleed een taartbodem van 26 centimeter. Strijk het deeg uit tot een dunne bodem. Bekleed vervolgens de taartbodem. Leg hierop de spekjes en vul het af met het eiermengsel. Top dit ten slotte af met de gruyère. Bak de quiche af voor 25 tot 30 minuten.
In deze koopgids
Ingrediënten
Aanwijzingen
Maak voor het deeg een berg van de bloem en het zout. Maak een kuiltje en voeg hieraan de eidooiers, boter en water toe. Meng dit met je vingertoppen door.
Maak een bak van het deeg door het snel te kneden. Het deeg mag niet elastisch worden. Laat vervolgens rusten voor 20 minuten in de koeling. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden Celsius
Roer in een kom de melk, met de eiwitten, nootmuskaat en eidooiers tot een glad mengsel. Breng op smaak met zout en peper.
Doe de spekblokjes in een pan en bak deze krokant uit.
Bekleed een taartbodem van 26 centimeter. Strijk het deeg uit tot een dunne bodem. Bekleed vervolgens de taartbodem. Leg hierop de spekjes en vul het af met het eiermengsel. Top dit ten slotte af met de gruyère. Bak de quiche af voor 25 tot 30 minuten.
Geef een reactie