Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Kletskoppen, Ouderwets Nederlands koekje

Kletskoppen

Kletskoppen

Wie kent de oerhollandse kletskoppen niet. Het heerlijke knapperige koekje waar je van wil blijven eten is echt zo makkelijk om te maken terwijl weinig mensen dit ook daadwerkelijk doen. Het is bijna nog sneller om ze zelf te bakken dan dat je naar de winkel gaat om een pakje te kopen… Heb je de kletskoppen zelf gemaakt maak dan ook eens een keer deze spritsen, ook al zo een ouderwets Hollands koekje.

Mocht je dus zin hebben in dit koekje maak ze de volgende keer dan echt zelf, ze zijn heerlijk.

AuteurKooktijdschriftMoeilijkheidsgraadBeginner

Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd8 minutenTotale tijd18 minuten

Ingrediënten
 100 g lichtbruine basterdsuiker
 30 g roomboter (zacht)
 1 mespuntje kaneel
 1 mespuntje zout
 30 g amandelschaafsel
 50 g bloem
 20 g melk

Kletskoppen maken
1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

3

Meng de zachte boter met de basterdsuiker, de kaneel en het zout door elkaar.

4

Voeg het amandelschaafsel toe en dan de gezeefde bloem.

5

Roer weer goed door en voeg dan de melk toe.

6

Roer nogmaals goed door.

7

Maak nu kleine bergjes van het mengsel op de bakplaat, let hierbij op dat de koekjes nog erg uitlopen, bak ongeveer 6-8 koekjes per keer op de bakplaat.

8

Bak de koekjes in 6-8 minuten goudbruin en haal ze dan uit de oven.

9

De koekjes zijn nu nog bijna vloeibaar, ze worden harder naarmate ze afkoelen.

10

Halverwege dat proces kun je het koekje nog vormen, maak er bijvoorbeeld hoorntjes van die je vult met room of maak er schuitjes van die je vult met een mousse voor een dessert.

Ingrediënten

Ingrediënten
 100 g lichtbruine basterdsuiker
 30 g roomboter (zacht)
 1 mespuntje kaneel
 1 mespuntje zout
 30 g amandelschaafsel
 50 g bloem
 20 g melk

Aanwijzingen

Kletskoppen maken
1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

3

Meng de zachte boter met de basterdsuiker, de kaneel en het zout door elkaar.

4

Voeg het amandelschaafsel toe en dan de gezeefde bloem.

5

Roer weer goed door en voeg dan de melk toe.

6

Roer nogmaals goed door.

7

Maak nu kleine bergjes van het mengsel op de bakplaat, let hierbij op dat de koekjes nog erg uitlopen, bak ongeveer 6-8 koekjes per keer op de bakplaat.

8

Bak de koekjes in 6-8 minuten goudbruin en haal ze dan uit de oven.

9

De koekjes zijn nu nog bijna vloeibaar, ze worden harder naarmate ze afkoelen.

10

Halverwege dat proces kun je het koekje nog vormen, maak er bijvoorbeeld hoorntjes van die je vult met room of maak er schuitjes van die je vult met een mousse voor een dessert.

Kletskoppen, Ouderwets Nederlands koekje

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!