Koekjes, wie is er nu niet dol op! Ik in ieder geval wel. Er zijn vele soorten koekjes recepten, van zandkoekjes tot spritsen en kletskoppen. Dit recept is een soort van American Cookie maar dan een variant met blauwe bessen. In combinatie met het zoete van het koekje vind ik het lekker om wat fruit toe te voegen. In dit geval blauwe bessen. Een hele goede combinatie met het toch wel zoete koekje.
Ze zijn super makkelijk te maken en je kunt er eindeloos mee variëren.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Meng de suiker met de boter, de vanillesuiker en een snuf zout met de mixer tot een glad beslag.
Voeg het ei toe en meng nogmaals door elkaar.
Meng de bloem met het bakpoeder en voeg dit toe bij het boter/suiker mengsel.
Roer door elkaar en roer daarna de blauwe bessen erdoor.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak hoopjes deeg op de bakplaat (8-9 stuks per keer), je haalt ongeveer 16-18 koekjes uit het deeg.
Heb je een ijsknijper dan kan je die ook gebruiken om het koekjesdeeg te portioneren.
Leg het koekjesdeeg niet te dicht bij elkaar, de koekjes lopen bij het bakken uit.
Bak de koekjes in 10 minuten goedbruin, het midden blijft wat zacht.
Laat de koekjes even op de bakplaat iets afkoelen en trek daarna de koekjes met bakpapier en al van de bakplaat op een taartrooster om ze verder af te laten koelen.
Bak nu de overige koekjes op dezelfde wijze.
In deze koopgids
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Meng de suiker met de boter, de vanillesuiker en een snuf zout met de mixer tot een glad beslag.
Voeg het ei toe en meng nogmaals door elkaar.
Meng de bloem met het bakpoeder en voeg dit toe bij het boter/suiker mengsel.
Roer door elkaar en roer daarna de blauwe bessen erdoor.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak hoopjes deeg op de bakplaat (8-9 stuks per keer), je haalt ongeveer 16-18 koekjes uit het deeg.
Heb je een ijsknijper dan kan je die ook gebruiken om het koekjesdeeg te portioneren.
Leg het koekjesdeeg niet te dicht bij elkaar, de koekjes lopen bij het bakken uit.
Bak de koekjes in 10 minuten goedbruin, het midden blijft wat zacht.
Laat de koekjes even op de bakplaat iets afkoelen en trek daarna de koekjes met bakpapier en al van de bakplaat op een taartrooster om ze verder af te laten koelen.
Bak nu de overige koekjes op dezelfde wijze.
Geef een reactie