Dit koude macaronisalade recept met macaroni, bacon, tomaat, paprika, pesto en basilicum is echt overheerlijk. Ideaal voor op de warmere dagen als koude schotel in het voorjaar of zomer. Of voor een lekkere, ouderwetse picknick bij zonsondergang op het strand. Ideaal en super makkelijk deze zomerse pastasalade, want je kunt een extra grote hoeveelheid koude macaronisalade maken en er verschillende dagen van eten. Ben je vegetarisch of vegan? Laat dan de bacon weg en neem vegan mayonaise in plaats van gewone mayonaise. Lees even mee hoe je de lekkerste koude macaronisalade zelf kunt maken.
In deze koopgids
Ingrediënten:
Stappenplan van dit recept:
Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat deze afkoelen. Plaats deze daarna in de koelkast om verder af te koelen. Het is handig om dit bijvoorbeeld in de ochtend te doen, zodat de macaroni bij de bereiding klaar is voor gebruik.
Snipper de ui in stukjes en snijd de bacon in reepjes. Verhit wat olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak eerst de bacon en daarna de ui mooi goudbruin. Haal dit daarna uit de pan en plaats dit op een bord.
Plaats de balsamico azijn bij het vet en roer dit even door.
Was de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Maak de lente-ui schoon en snijd deze in dunne ringetjes.
Was de paprika, ontdoe deze van de zaadlijsten en snijd deze in kleine stukjes.
Schil de komkommer en snijd deze in blokjes.
Meng de tomatenblokjes, komkommer, paprika, spek, ui, lente-ui door de macaroni.
Plaats het mengsel van het bakvet en de balsamico over de pastasalade.
Vermeng de mayonaise met de pesto en plaats dit over de koude macaronisalade.
Breng op smaak met peper en zout en schep alles voorzichtig door.
Vlak voor het serveren, plaats je er nog wat basilicumblaadjes over.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat deze afkoelen. Plaats deze daarna in de koelkast om verder af te koelen. Het is handig om dit bijvoorbeeld in de ochtend te doen, zodat de macaroni bij de bereiding klaar is voor gebruik.
Snipper de ui in stukjes en snijd de bacon in reepjes. Verhit wat olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak eerst de bacon en daarna de ui mooi goudbruin. Haal dit daarna uit de pan en plaats dit op een bord.
Plaats de balsamico azijn bij het vet en roer dit even door.
Was de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Maak de lente-ui schoon en snijd deze in dunne ringetjes.
Was de paprika, ontdoe deze van de zaadlijsten en snijd deze in kleine stukjes.
Schil de komkommer en snijd deze in blokjes.
Meng de tomatenblokjes, komkommer, paprika, spek, ui, lente-ui door de macaroni.
Plaats het mengsel van het bakvet en de balsamico over de pastasalade.
Vermeng de mayonaise met de pesto en plaats dit over de koude macaronisalade.
Breng op smaak met peper en zout en schep alles voorzichtig door.
Vlak voor het serveren, plaats je er nog wat basilicumblaadjes over.
Koude macaronisalade varianten
Deze overheerlijke macaronisalade kun je ook in andere versies maken. Een lekkere pastasalade is bovendien altijd een goed idee in de zomer en lekker licht om te eten. Maak bijvoorbeeld een keer één van deze varianten:
- Met kip, pesto, rode ui, paprika en roomkaas
- Met blokjes ham en kaas, komkommer, tomaat, feta, ui
- Met komkommer, tomaat, radijs, bieslook, peterselie, mais en Griekse yoghurt
- Met gekookte eieren, tomaten, roze zalm uit blik, augurken, zilveruitjes en bosui
Erg lekker recept zo voor de warme dagen!