De lekkerste kruidenboter maak je natuurlijk zelf. Bij de bbq is kruidenboter helemaal niet meer weg te denken en gewoon lekker op een boterham of stuk stokbrood is het ook heerlijk. Je kunt zelf variëren met de hoeveelheid knoflook en ook de kruiden kun je mee afwisselen. Hieronder mijn favoriete recept.
Zorg dat de boter op kamertemperatuur is en mix deze dan met een elektrische mixer tot de boter witter begint te worden. Hierdoor voelt de kruidenboter minder vet aan en word iets romiger en luchtiger.
Pers de teentjes knoflook uit boven de boter en zorg dat alle kruiden ragfijn gesneden zijn.
Roer het geheel goed door elkaar en schep in een bakje tot gebruik.
In deze koopgids
Ingrediënten
Aanwijzingen
Zorg dat de boter op kamertemperatuur is en mix deze dan met een elektrische mixer tot de boter witter begint te worden. Hierdoor voelt de kruidenboter minder vet aan en word iets romiger en luchtiger.
Pers de teentjes knoflook uit boven de boter en zorg dat alle kruiden ragfijn gesneden zijn.
Roer het geheel goed door elkaar en schep in een bakje tot gebruik.
Notes
Meer tips:
- Ook kun je rozetjes van de boter spuiten als je een spuitzak met spuitmondje hebt, deze kun je invriezen en zo heb je altijd wat verse kruidenboter bij de hand
- Maak een kruidenboterrol door met behulp van slagersfolie de kruidenboter op te rollen en daarna in de koelkast leggen tot de boter weer hard is. Je kunt er dan plakken van snijden.
kan je de kruidenboter ook maken met meerdere of andere kruiden?