Stuur jouw unieke recept in en maak iedere maand kans op een GRATIS KOOKBOEK t.w.v. 50 euro

Kruidenboter

Kruidenboter

De lekkerste kruidenboter maak je natuurlijk zelf. Bij de bbq is kruidenboter helemaal niet meer weg te denken en gewoon lekker op een boterham of stuk stokbrood is het ook heerlijk. Je kunt zelf variëren met de hoeveelheid knoflook en ook de kruiden kun je mee afwisselen. Hieronder mijn favoriete recept.

AuteurKooktijdschriftMoeilijkheidsgraadBeginner

Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd10 minutenTotale tijd10 minuten

Ingrediënten kruidenboter
 250 g roomboter met zout
 2 teentjes knoflook
 1 eetlepel fijngesneden bieslook
 1 eetlepel fijngesneden peterselie
 1 eetlepel fijngesneden dille
Ingrediënten Italiaanse kruidenboter
 250 g roomboter met zout
 1 eetlepel ragfijn gesneden zongedroogde tomaatjes
 2 eetlepel zeer fijn geraspte Parmezaanse kaas
 2 eetlepel fijngesneden basilicum
Ingrediënten Provençaalse kruidenboter
 250 g roomboter met zout
 1 eetlepel ragfijn gesneden rozemarijnblaadjes
 1 eetlepel ragfijn gesneden tijmblaadjes
 1 eetlepel fijngehakte peterselie
 1 teentje knoflook uitgeperst

Kruidenboter maken
1

Zorg dat de boter op kamertemperatuur is en mix deze dan met een elektrische mixer tot de boter witter begint te worden. Hierdoor voelt de kruidenboter minder vet aan en word iets romiger en luchtiger.

2

Pers de teentjes knoflook uit boven de boter en zorg dat alle kruiden ragfijn gesneden zijn.

3

Roer het geheel goed door elkaar en schep in een bakje tot gebruik.

Ingrediënten

Ingrediënten kruidenboter
 250 g roomboter met zout
 2 teentjes knoflook
 1 eetlepel fijngesneden bieslook
 1 eetlepel fijngesneden peterselie
 1 eetlepel fijngesneden dille
Ingrediënten Italiaanse kruidenboter
 250 g roomboter met zout
 1 eetlepel ragfijn gesneden zongedroogde tomaatjes
 2 eetlepel zeer fijn geraspte Parmezaanse kaas
 2 eetlepel fijngesneden basilicum
Ingrediënten Provençaalse kruidenboter
 250 g roomboter met zout
 1 eetlepel ragfijn gesneden rozemarijnblaadjes
 1 eetlepel ragfijn gesneden tijmblaadjes
 1 eetlepel fijngehakte peterselie
 1 teentje knoflook uitgeperst

Aanwijzingen

Kruidenboter maken
1

Zorg dat de boter op kamertemperatuur is en mix deze dan met een elektrische mixer tot de boter witter begint te worden. Hierdoor voelt de kruidenboter minder vet aan en word iets romiger en luchtiger.

2

Pers de teentjes knoflook uit boven de boter en zorg dat alle kruiden ragfijn gesneden zijn.

3

Roer het geheel goed door elkaar en schep in een bakje tot gebruik.

Kruidenboter

Meer tips:

  1. Ook kun je  rozetjes van de boter spuiten als je een spuitzak met spuitmondje hebt, deze kun je invriezen en zo heb je altijd wat verse kruidenboter bij de hand
  2. Maak een kruidenboterrol door met behulp van slagersfolie de kruidenboter op te rollen  en daarna in de koelkast leggen tot de boter weer hard is. Je kunt er dan plakken van snijden.

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!