Stuur jouw unieke recept in en maak iedere maand kans op een GRATIS KOOKBOEK t.w.v. 50 euro

Kruidnoten maken

kruidnoten

Kruidnoten kom je alweer in overvloed tegen in de winkels. Je kunt ze natuurlijk gewoon kopen maar zelf kruidnoten maken heeft ook wel iets. Je moet er zeker even de tijd voor nemen want het duurt toch echt wel even voor je 100 kruidnoten gemaakt hebt, het opeten gaat sneller  😀 Voor kinderen is het natuurlijk super leuk om zelf kruidnoten te maken dus mocht je zin hebben om ze een keer zelf te bakken hier het recept.

SchrijverKooktijdschriftMoeilijkheidMakkelijk

Hoeveelheid60 Porties
Voorbereidingstijd30 minKooktijd12 minTotale tijd42 min

Ingrediënten
 100 g zelfrijzend bakmeel
 50 g boter (op kamer temperatuur)
 50 g bruine basterdsuiker
 2 el melk
 1 el speculaaskruiden
 1 snufje zout

Kruidnoten maken
1

Verwarm de oven voor op 170 graden.

2

Meng de zachte boter met de suiker.

3

Voeg een snuf zout, de speculaaskruiden en de melk toe en vervolgens het zelfrijzende bakmeel.

4

Kneed hier een soepel deeg van.

5

Bekleed een bakplaat met bakpapier en draai kleine bolletjes van het deeg, zo dat je er ongeveer 50-60 uithaalt.

6

Leg ze op een bakplaat en bak de kruidnoten af in ongeveer 12 minuten.

7

Laat afkoelen en eet smakelijk!

Ingrediënten

Ingrediënten
 100 g zelfrijzend bakmeel
 50 g boter (op kamer temperatuur)
 50 g bruine basterdsuiker
 2 el melk
 1 el speculaaskruiden
 1 snufje zout

Instructies

Kruidnoten maken
1

Verwarm de oven voor op 170 graden.

2

Meng de zachte boter met de suiker.

3

Voeg een snuf zout, de speculaaskruiden en de melk toe en vervolgens het zelfrijzende bakmeel.

4

Kneed hier een soepel deeg van.

5

Bekleed een bakplaat met bakpapier en draai kleine bolletjes van het deeg, zo dat je er ongeveer 50-60 uithaalt.

6

Leg ze op een bakplaat en bak de kruidnoten af in ongeveer 12 minuten.

7

Laat afkoelen en eet smakelijk!

Kruidnoten maken