Kung Pao is een van de bekendste gerechten uit de regio Sichuan (het gerecht heet origineel Gōngbǎo Jīdīng). De regio Sichuan in China staat voornamelijk bekend om het pittige eten. Een recept zonder (gedroogde) chilipepers zijn bijna ondenkbaar in Sichuan. Ikzelf heb in China verschillende Sichuanse gerechten (Dan Dan noedels en Kung Pao kip) geprobeerd. Ze zijn heerlijk, maar voor mijn eigen smaak te pittig. Het recept voor Kung Pao kip heb ik om die reden wat aangepast, zodat het goed eetbaar blijft voor Europese smaken. Dit Sichuanese gerecht maakt ook gebruik van de befaamde Sichuanpepers. Deze pepers geven een tong prikkelend/ licht verlammend mondgevoel wat zeer aangenaam is in het gerecht. De pepers zijn kleine vruchtjes en zijn vaak licht roze. Het is belangrijk om deze pepertjes kort te droog te roosteren in een pan tot ze geuren of ze te gebruiken als smaakmaker van olie. De smaak van de peper is tegenwoordig zelfs verkrijgbaar in bloemvorm. Deze worden gemaakt door het bekende Koppert Cress en is een leuke (exclusieve) toevoeging aan verschillende typen gerechten.
Dit gerecht kun je het beste eten met wat witte rijst. Ikzelf raad aan om de rest apart te eten van de kip, zodat je regelmatig kunt afwisselen. Het recept is geschikt voor 4 personen
Kung Pao is een van de bekendste gerechten uit de regio Sichuan (het gerecht heet origineel Gōngbǎo Jīdīng) en staat wereldwijd bekend in ieder Chinees restaurant. Het gerecht is eenvoudig zelf te maken.
Snijd de kip in reepjes van ongeveer 1 tot 1,5 centimeter breed. Snijd de kip vervolgens in blokjes.
Maak de paprika schoon en snijd de paprika in zeer dunne ringen.
Maak de wortel schoon. Snijd de wortel doormidden en snijd de wortel vervolgens in schuine halve ringen.
Meng alle ingrediënten (2 el sojasaus en 1,5 theelepel shaoxingwijn) van de marinade en marineer de kip hierin.
Maak de knoflook en gember schoon en snijdt dit in zeer dunne plakjes. Snijd de bosui en chilipepers in zeer schuine ringen.
Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een wok op hoog vuur. Voeg de sichuanpepers toe aan de pan en laat de aroma’s vrij komen.
Voeg vervolgens de kip toe aan de pan en wok dit. Voeg na 3 tot 4 minuten de gember, chilipeper en knoflook, wortel en paprika toe aan de wok. Blijf constant doorroeren tot het vlees gaar is.
Roer vervolgens alle ingrediënten voor de saus (aardappelzetmeel, 1 tl sesamolie, 1 tl lichte sojasaus, 1 tl donkersojasaus en 3 el zwarte rijstazijn) door de wok en laat dit kort doorkoken, zodat de aardappelzetmeel de saus kan binden.
Voeg de pinda’s toe aan de pan en serveer dit samen met witte rijst.
In deze koopgids
Ingrediënten
Aanwijzingen
Snijd de kip in reepjes van ongeveer 1 tot 1,5 centimeter breed. Snijd de kip vervolgens in blokjes.
Maak de paprika schoon en snijd de paprika in zeer dunne ringen.
Maak de wortel schoon. Snijd de wortel doormidden en snijd de wortel vervolgens in schuine halve ringen.
Meng alle ingrediënten (2 el sojasaus en 1,5 theelepel shaoxingwijn) van de marinade en marineer de kip hierin.
Maak de knoflook en gember schoon en snijdt dit in zeer dunne plakjes. Snijd de bosui en chilipepers in zeer schuine ringen.
Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een wok op hoog vuur. Voeg de sichuanpepers toe aan de pan en laat de aroma’s vrij komen.
Voeg vervolgens de kip toe aan de pan en wok dit. Voeg na 3 tot 4 minuten de gember, chilipeper en knoflook, wortel en paprika toe aan de wok. Blijf constant doorroeren tot het vlees gaar is.
Roer vervolgens alle ingrediënten voor de saus (aardappelzetmeel, 1 tl sesamolie, 1 tl lichte sojasaus, 1 tl donkersojasaus en 3 el zwarte rijstazijn) door de wok en laat dit kort doorkoken, zodat de aardappelzetmeel de saus kan binden.
Voeg de pinda’s toe aan de pan en serveer dit samen met witte rijst.
Geef een reactie