Kweeperen zijn niet zo heel bekend en worden door weinig mensen gebruikt of gegeten maar ze zijn heel erg lekker. Je kunt kweeperen/appels niet zo rauw eten, je moet te dus verwerken in bv kweepeer compote of kweepeer jam. kweeperen zijn vanaf ongeveer oktober tot februari te verkrijgen en je ziet ze in de groenten speciaalzaken, op de markt of bij kraampjes langs de weg nog wel liggen. Kweeperen verkleuren snel als je ze schilt dus leg ze direct in water waarin je een citroen in uitgeknepen hebt, zo voorkom je dat ze direct bruin worden.
Als je deze cake gaat maken kun je het beste de kweepeer blokjes die door de cake gaan al een dag van tevoren maken, of s’morgens maken als je s’middags de cake wil bakken.
De kweepeer blokjes zou ik vast een dag van te voren koken.
Schil hiervoor de kweeperen, snij in 4en en haal het klokhuis er uit.
Snijd nu de kweepeer in blokjes.
Doe de blokjes kweepeer in een pan en voeg het sap van 1 sinaasappel toe.
Vul op met wat water tot de blokjes net onder staan.
Voeg de suiker, het kaneelstokje en de steranijs toe en zet op het vuur.
Breng aan de kook en zet dan het vuur laag.
Laat 10-15 minuten koken en controleer de blokjes kweepeer dan op gaarheid, ze moeten wel al redelijk zacht zijn maar niet uit elkaar vallen.
Laat afkoelen in het vocht.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de suiker met de citroenrasp.
Voeg de eieren toe en daarna de vanille extract en klop goed door.
Meng met een spatel de bloem erdoor en daarna de gesmolten boter.
Giet de blokjes kweepeer op een zeef en laat uitlekken.
Voeg 1 eetlepel custard poeder toe aan de stukjes kweepeer en roer goed door.
Voeg nu de kweepeer en de stukjes dadel door het beslag.
Giet het beslag in de ingevette bakvorm en bestrooi met het amandelschaafsel en licht met wat suiker.
Zet in de voorverwarmde oven voor 25-30 minuten en controleer of de cake gaar is (prik met een sateprikker in het midden van de cake, komt er geen beslag mee terug is de cake gaar.
Laat 15 minuten afkoelen in het bakblik en haal dan de bakring eraf.
Laat verder afkoelen op een taartrooster.
Snijd de cake daarna in punten.
In deze koopgids
Ingrediënten
Aanwijzingen
De kweepeer blokjes zou ik vast een dag van te voren koken.
Schil hiervoor de kweeperen, snij in 4en en haal het klokhuis er uit.
Snijd nu de kweepeer in blokjes.
Doe de blokjes kweepeer in een pan en voeg het sap van 1 sinaasappel toe.
Vul op met wat water tot de blokjes net onder staan.
Voeg de suiker, het kaneelstokje en de steranijs toe en zet op het vuur.
Breng aan de kook en zet dan het vuur laag.
Laat 10-15 minuten koken en controleer de blokjes kweepeer dan op gaarheid, ze moeten wel al redelijk zacht zijn maar niet uit elkaar vallen.
Laat afkoelen in het vocht.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de suiker met de citroenrasp.
Voeg de eieren toe en daarna de vanille extract en klop goed door.
Meng met een spatel de bloem erdoor en daarna de gesmolten boter.
Giet de blokjes kweepeer op een zeef en laat uitlekken.
Voeg 1 eetlepel custard poeder toe aan de stukjes kweepeer en roer goed door.
Voeg nu de kweepeer en de stukjes dadel door het beslag.
Giet het beslag in de ingevette bakvorm en bestrooi met het amandelschaafsel en licht met wat suiker.
Zet in de voorverwarmde oven voor 25-30 minuten en controleer of de cake gaar is (prik met een sateprikker in het midden van de cake, komt er geen beslag mee terug is de cake gaar.
Laat 15 minuten afkoelen in het bakblik en haal dan de bakring eraf.
Laat verder afkoelen op een taartrooster.
Snijd de cake daarna in punten.
Geef een reactie