Met kweeperen kun je veel kanten op, je kunt er kweepeer jam van maken of een heerlijke tart tartin van kweeperen, kweepeer cake maar dus ook een heerlijke kruidige kweeperen compote.De kweepeer compote is lekker om bij een mooi stukje vlees te eten of bij kaas gerechten. Het is ook lekker op een toastje met kaas of gewoon op brood. Voordat je begint kun je vast de jampotten en deksels steriliseren in een pan met kokend water.
De kweeperen goed schoon boenen/wassen en dan in stukken snijden, klokhuis verwijderen en dan in gelijkmatige blokjes snijden.
Zet de kweepeer blokjes op met het sap van de ½ limoen en water zodat de kweepeer net onder staat (schil mag erom blijven).
Voeg het kaneelstokje en de 2 kruidnagelen toe en laat een half uurtje koken.
Voeg dan de overige ingrediënten toe en laat zachtjes doorkoken (roer wel regelmatig).
Kook de kweepeer tot er een dikke brij ontstaat.
Proef na en voeg eventueel nog naar wens, gembersiroop, chilipoeder en suiker toe.
Vul de jampotten met de chutney tot net onder de rand en zet op zijn kop op een natte theedoek.
Na het afkoelen is de compote ongeopend enkele maanden houdbaar op een koele plek.
In deze koopgids
Ingrediënten
Aanwijzingen
De kweeperen goed schoon boenen/wassen en dan in stukken snijden, klokhuis verwijderen en dan in gelijkmatige blokjes snijden.
Zet de kweepeer blokjes op met het sap van de ½ limoen en water zodat de kweepeer net onder staat (schil mag erom blijven).
Voeg het kaneelstokje en de 2 kruidnagelen toe en laat een half uurtje koken.
Voeg dan de overige ingrediënten toe en laat zachtjes doorkoken (roer wel regelmatig).
Kook de kweepeer tot er een dikke brij ontstaat.
Proef na en voeg eventueel nog naar wens, gembersiroop, chilipoeder en suiker toe.
Vul de jampotten met de chutney tot net onder de rand en zet op zijn kop op een natte theedoek.
Na het afkoelen is de compote ongeopend enkele maanden houdbaar op een koele plek.
Erg lekker geworden