Ik denk dat lekkerbekjes wel een van de meest geliefde visgerechten is in Nederland. En terecht! Als je lekkerbekjes goed bakt dan is het overheerlijk. Met dit recept heb je een leuke basis om zelf thuis lekkerbekjes te maken. Wat dan wel belangrijk is, is dat je goed en vers olie hebt. Bij sommige visboeren valt de vis soms wat tegen. Dat komt vaak deels door de kwaliteit van het vet. Zodra het vet oud smaakt, dan gaat dat ook ten koste van de smaak van de vis. Gebruik daarom thuis altijd zo vers mogelijke olie. Heb je geen frituurpan, dan kun je vis ook aan twee kanten goudbruin bakken. Wees dan wel voorzichtig dat de oliespetters niet langs de rand van de pan komt.
In deze koopgids
Welke vis kan ik gebruiken als ik lekkerbekjes maak?
Lekkerbekjes worden klassiek gemaakt van kabeljauw of wijting. Beide zijn heel erg lekkere visjes om te bakken. Tegenwoordig zie je ook steeds vaker dat heek of koolvis wordt gebruikt voor lekkerbekjes om zo de kosten te drukken bij de visboeren. Dit komt grotendeels door de grote vraag naar kabeljauw. Dit recept voor lekkerbekjes maakt gebruik van scholfilets. In deze periode zijn deze vissen het volste en dus perfect om lekkerbekjes van te maken. Daarbij vind ik de structuur van de scholfilets ook aangenamer al is dat natuurlijk persoonlijke voorkeur en is het ook nog eens een meer verantwoorde keuze.
Voor dit recept voor lekkerbekjes maak ik ook gebruik van een scheutje bier. Dit geeft een iets vollere smaak aan het beslag. Je kunt ten slotte de lekkerbekjes nog bestrooien met viskruiden, maar ook dille en wat zeezout is al ruim voldoende om lekker te kunnen genieten van zelfgebakken lekkerbekjes!
Ik denk dat lekkerbekjes wel een van de meest geliefde visgerechten is in Nederland. En terecht! Als je lekkerbekjes goed bakt dan is het overheerlijk. Met dit recept heb je een leuke basis om zelf thuis lekkerbekjes te maken.
Verwarm de frituur voor op 180 graden Celsius
Dep de vissen goed droog en bestrooi de vis royaal met zout en peper
Meng ondertussen de bloem met het ei, een scheutje bier en de melk en klop goed door in een bekken. Laat het beslag even rusten en voeg aan het beslag nog zout en peper toe.
Dompel de vis in het beslag en laat dit vervolgens goed uitlekken. Hiermee bedoelen we dat het overtollige beslag van de vis terug in de kom terecht komt.
Leg de filets vervolgens in de frituurpan en bak de vis goudbruin af. Beleg een bord met keukenpapier en leg hierop de vis zodat deze goed kan uitlekken. Bestrooi het lekkerbekje met viskruiden of alleen met zout en peper. Je kunt de lekkerbekjes serveren samen met ravigottesaus of een andere saus naar wens.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de frituur voor op 180 graden Celsius
Dep de vissen goed droog en bestrooi de vis royaal met zout en peper
Meng ondertussen de bloem met het ei, een scheutje bier en de melk en klop goed door in een bekken. Laat het beslag even rusten en voeg aan het beslag nog zout en peper toe.
Dompel de vis in het beslag en laat dit vervolgens goed uitlekken. Hiermee bedoelen we dat het overtollige beslag van de vis terug in de kom terecht komt.
Leg de filets vervolgens in de frituurpan en bak de vis goudbruin af. Beleg een bord met keukenpapier en leg hierop de vis zodat deze goed kan uitlekken. Bestrooi het lekkerbekje met viskruiden of alleen met zout en peper. Je kunt de lekkerbekjes serveren samen met ravigottesaus of een andere saus naar wens.
Geef een reactie