4 keer lekkere panini’s voor bij de lunch

In Italië betekent panini gewoon broodjes, maar in ons land hebben we het dan over een soort tosti. Panini maak je in de toaster met diverse soorten brood zoals een ciabatta of een baguette. Alleen met ‘gewoon’ brood spreek je over een tosti. Om een panini te maken, snijd je een broodje  horizontaal door en vult die met verschillende ingrediënten naar smaak. De panini gaat in de toaster en wordt warm geserveerd. Hieronder staan een aantal recepten voor smakelijke panini die je bij iedere lunch kan serveren. Het lekkerst zijn ze als ze zojuist uit de toaster komen.

1. Beschuitbolpanini met geitenkaas

Benodigd voor 2 personen:

  • 4 beschuitbollen
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • 100 gram verse groene pesto
  • 2 zoete tomaten in plakjes

De pesto smeer je aan de ene kant van de doorgesneden beschuitbol en de geitenkaas verdeel je over de andere helft. Plakjes tomaat op de geitenkaas en de beide helften weer op elkaar leggen. Insmeren met een beetje olie en rondom bruin bakken in de toaster.

2. Panini met tonijn en gemarineerde artisjokken

Voor 4 personen:

  • 4 tonijnsteaks (denk aan de natuur en koop de juiste tonijn)
  • 1 pot gemarineerde artisjokken
  • 4 opengesneden ciabatta broodjes
  • 4 el verse peterselie
  • 4 el zwarte olijven
  • 2 el mayonaise
  • snufje chilipeper

De  peterselie en de chilipeper in een lage schaal men een beetje zout in olie tot een pasta roeren . Schep de artisjokken over de tonijn. De tonijn en artisjokken laat je in de marinade een half uur in de koelkast staan. De broodjes bestrijk je heel dun met mayonaise en je bakt ze rondom bruin in de toaster. De steaks en artisjokken grill je 2 minuten aan elke kant. Serveren met tomaat, olijven en een groene salade.

3. Panini met casselerrib en pesto

Voor 4 personen:

  • 4 pistoletjes (afbak)
  • 180 gram pesto
  • 250 gram mozzarella in plakjes
  • 100 gram gegrilde casselerrib

Snij de afbakbroodjes open en besmeer die met de pesto. Beleg de broodjes met de mozzarella en de casselerrib. Peper en zout naar smaak toevoegen. Druk de broodjes stevig aan om de voorkomen dat het beleg niet goed blijft zitten. Bestrijk de broodjes met olijfolie. Let goed op de bereidingstijd van de broodjes. De mozzarella moet volledig smelten. Goudbruin bakken en lekker warm serveren. Een groene salade paar er goed bij.

4. Panini met mozzarella, abrikoos en prosciutto

Voor 4 personen:

  • 20 gram gedroogde abrikozen zonder pit
  • 250 gram mozzarella
  • 4 panini’s
  • 80 gram prosciutto crudo
  • 1 el basterdsuiker
  • 15 gram basilicum
  • 8 gram munt
  • 25 gram roomboter (ongezouten)

Liever vegetarisch? Snij de panini’s door. Last de abrikozen eerst 10 minuten wellen in kokend water. Bak de abrikozen vervolgens met de basterdsuiker in de boter op hoog vuur gedurende 1 minuut. Beleg de broodjes met de mozzarella, de prosciutto en de abrikozen. Strooi hierover de basilicum en de munt. Zout en peper toevoegen naar smaak en de broodjes stevig dichtdoen. Goudbruin laten worden totdat de mozzarella volledig is gesmolten. Een zeer bijzondere smaaksensatie.

Dit vind je vast ook leuk

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website