Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

De lekkerste whiskey cocktails

Als je een liefhebber bent van whiskey dan is het zeker eens de moeite om whiskey cocktails te maken.

whiskey cocktails zelf maken

Als je een liefhebber bent van whiskey dan is het zeker eens de moeite om whiskey cocktails te maken. Whiskey puristen doen dit liever niet, maar soms is het de moeite om met whiskey lekker te mixen. Probeer wel niet te dure whiskey te gebruiken voor je whiskey cocktails. Dit is misschien wel lekkerder, maar de goedkopere whiskeys doen in cocktails niet onder aan duurdere whiskeys.

Al deze whiskey cocktails zijn super eenvoudig om te maken met over het algemeen erg weinig ingrediënten. Op deze manier bewaar je namelijk wel de essentie van de whiskey en komt dit samen tot prachtige cocktails. Deze cocktails drink ik zelf graag en serveer ik ook als ik onderweg ben met mijn mobiele cocktailbar of bij private dining.

Old fashioned

AuteurDaniël VergouwenMoeilijkheidsgraadBeginner

De godfather van de cocktails: Old fashioned is een must om te beheersen!

Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd3 minuten

 60 ml bourbon of rye whiskey
 1 rietsuikerklontje
 3 scheutje angostura bitters
 2 ijsblokjes
 1 sinaasappelschil voor garnering
 1 scheutje sparood

1

Doe het suikerklontje in het glas en voeg de sparood toe. Muddle het suikerklontje tot het is opgenomen. Voeg de angostura en whiskey toe met de ijsklontjes.

2

Stir de cocktail, totdat koud aanvoelt. Garneer met de sinaasappelschil

Ingrediënten

 60 ml bourbon of rye whiskey
 1 rietsuikerklontje
 3 scheutje angostura bitters
 2 ijsblokjes
 1 sinaasappelschil voor garnering
 1 scheutje sparood

Aanwijzingen

1

Doe het suikerklontje in het glas en voeg de sparood toe. Muddle het suikerklontje tot het is opgenomen. Voeg de angostura en whiskey toe met de ijsklontjes.

2

Stir de cocktail, totdat koud aanvoelt. Garneer met de sinaasappelschil

Notes

Old Fashioned

 

Whiskey Sour

AuteurDaniël VergouwenMoeilijkheidsgraadBeginner

Bedacht door de grondlegger van cocktails Jerry Thomas. De whiskey sour is erg eenvoudig om te maken en superlekker

Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd3 minutenTotale tijd3 minuten

 30 ml verse citroensap
 60 ml bourbon
 1 scheutje angostura bitters
 1 ei

1

Doe alles in een shaker behalve het ijs. Schud stevig voor 10 seconden.

2

Voeg het ijs toe en schud nogmaals voor 12 seconden. Schenk over in een rocksglas

Ingrediënten

 30 ml verse citroensap
 60 ml bourbon
 1 scheutje angostura bitters
 1 ei

Aanwijzingen

1

Doe alles in een shaker behalve het ijs. Schud stevig voor 10 seconden.

2

Voeg het ijs toe en schud nogmaals voor 12 seconden. Schenk over in een rocksglas

Notes

Whiskey Sour

 

Manhattan

AuteurDaniël VergouwenMoeilijkheidsgraadBeginner

De Manhattan is erg eenvoudig om te maken en vol van smaak. Zelfs geliefd door mensen die geen whiskey lusten!

Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minuten

 30 ml martini (rood)
 60 ml whiskey
 3 scheutje angostura bitters

1

Schenk de bourbon of rye in een glas en voeg de martini toe. Stir met ijs en schenk over in een martiniglas. Top af met de Angostura bitters.

Ingrediënten

 30 ml martini (rood)
 60 ml whiskey
 3 scheutje angostura bitters

Aanwijzingen

1

Schenk de bourbon of rye in een glas en voeg de martini toe. Stir met ijs en schenk over in een martiniglas. Top af met de Angostura bitters.

Notes

Manhattan

Mint Julep

AuteurDaniël VergouwenMoeilijkheidsgraadBeginner

De mint julep is een tijdloze cocktail. Superlekker en weinig nodig om het te maken!

Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minuten

 4 takjes munt
 2 suikerklontjes
 70 ml bourbon

1

Doe de munttakjes en suikerklontjes in het glas. Muddle tot de suikerklont ver kapot zijn en de aroma vrijkomt van de munt. Voeg bourbon toe en top af met gecrusht ijs. Roer door en garneer met munt.

Ingrediënten

 4 takjes munt
 2 suikerklontjes
 70 ml bourbon

Aanwijzingen

1

Doe de munttakjes en suikerklontjes in het glas. Muddle tot de suikerklont ver kapot zijn en de aroma vrijkomt van de munt. Voeg bourbon toe en top af met gecrusht ijs. Roer door en garneer met munt.

Notes

Mint Julep

Bourbon renawal (whiskey bramble)

AuteurDaniël VergouwenMoeilijkheidsgraadBeginner

De perfecte manier om mensen te introduceren met whiskey. Superzacht en zoet door de crème de cassis.

Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minuten

 60 ml bourbon of scotch
 30 ml citroensap
 20 ml suikersiroop
 20 ml crème de cassis
 1 scheutje angostura bitters

1

Doe alle ingrediënten in een shaker met ijs. Shake voor 12 seconden en giet over in een tumbler glas en top af met crushed ijs.

Ingrediënten

 60 ml bourbon of scotch
 30 ml citroensap
 20 ml suikersiroop
 20 ml crème de cassis
 1 scheutje angostura bitters

Aanwijzingen

1

Doe alle ingrediënten in een shaker met ijs. Shake voor 12 seconden en giet over in een tumbler glas en top af met crushed ijs.

Notes

Bourbon renewal

Millionaires Cocktail

AuteurDaniël VergouwenMoeilijkheidsgraadBeginner

Een echte klassieke cocktail en in dit geval met whiskey in plaats van rum.

Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minuten

 60 ml bourbon of rye whiskey
 30 ml orange curaçao likeur
 1 theelepel crème de framboise
 1 ei

1

Doe alle ingrediënten in een shaker. Shake voor 30 seconden om het ei luchtig te klopppen. Strain in een cocktailglas

Ingrediënten

 60 ml bourbon of rye whiskey
 30 ml orange curaçao likeur
 1 theelepel crème de framboise
 1 ei

Aanwijzingen

1

Doe alle ingrediënten in een shaker. Shake voor 30 seconden om het ei luchtig te klopppen. Strain in een cocktailglas

Notes

millionaire cocktail

Improved whiskey cocktail

AuteurDaniël VergouwenMoeilijkheidsgraadBeginner

De improved whiskey cocktail: de cocktail die denkt dat het beter is en het ook echt is.

Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minuten

 3 scheutje peychauds bitters
 1 barlepel absinth
 15 ml Marasquin
 60 ml bourbon of rye whiskey

1

Voeg alles ingrediënten toe in een glas en stir voor 12 seconden met ijs.

Ingrediënten

 3 scheutje peychauds bitters
 1 barlepel absinth
 15 ml Marasquin
 60 ml bourbon of rye whiskey

Aanwijzingen

1

Voeg alles ingrediënten toe in een glas en stir voor 12 seconden met ijs.

Notes

Improved whiskey cocktail

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!

Koken en schrijven, dat vind ik leuk om te doen. Al sinds mijn 14e ben ik werkzaam in de horeca en heb mijzelf opgewerkt tot sous-chef, meegekookt op niveau, heb ik een eigen bonbonlijn opgezet en doorgeleerd voor sommelier, omdat ik erg hou van chocola en wijn. Ten slotte kom ik graag bij mensen thuis koken als de Huissommelier en bereid ik de lekkerste gerechten die je eigenlijk zou verwachten in een restaurant uit het hogere segment. Tegelijkertijd maak ik mensen ook graag bij met lekkere cocktails en streetfood. Ik wil graag mijn kennis delen, zodat iedereen thuis kan genieten van een heerlijk zelfgemaakt gerecht, want daar draait het uiteindelijk om. Samen gezellig eten en koken. Voor extra inspiratie kun je kijken op mijn Instagrampagina: @danielvergouwen of @dehuissommelier