Lemon curd is heerlijk op een beschuitje, cracker, door de yoghurt of kwark of gebruik het als vulling in een taart. Je kunt het zo in de winkel kopen maar het zelf maken is eigenlijk heel makkelijk en ook nog eens heel erg lekker.
Rasp de schil van de citroenen (neem biologische citroenen of boen de schil erg goed schoon).
Pers dan de citroenen uit.
Doe het sap van de citroen samen met de rasp, de boter en de suiker in een steelpan met dikke bodem.
Zet op een middelhoog vuur en blijf roeren tot de boter net gesmolten is, haal dan van het vuur.
Roer in een andere kom de eieren los en giet dan de eieren al roerend bij het citroen/boter mengsel (zorg dat het citroen/botermengsel niet te heet is anders stollen de eieren).
Zet dan het mengsel terug op het vuur en blijf het al roerend op een laag vuurtje verwarmen tot het mengsel wat dikker word, het mag absoluut niet gaan koken dan stolt het ei.
Zodra de lemon curd dik geworden is schenk het dan in een schoon jampotje en draai de deksel erop.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Rasp de schil van de citroenen (neem biologische citroenen of boen de schil erg goed schoon).
Pers dan de citroenen uit.
Doe het sap van de citroen samen met de rasp, de boter en de suiker in een steelpan met dikke bodem.
Zet op een middelhoog vuur en blijf roeren tot de boter net gesmolten is, haal dan van het vuur.
Roer in een andere kom de eieren los en giet dan de eieren al roerend bij het citroen/boter mengsel (zorg dat het citroen/botermengsel niet te heet is anders stollen de eieren).
Zet dan het mengsel terug op het vuur en blijf het al roerend op een laag vuurtje verwarmen tot het mengsel wat dikker word, het mag absoluut niet gaan koken dan stolt het ei.
Zodra de lemon curd dik geworden is schenk het dan in een schoon jampotje en draai de deksel erop.
Notes
Lemon curd bewaren
Je kunt zelfgemaakte lemon curd op die manier wel een week in de koelkast bewaren.
Sinaasappel curd
Sinaasappel curd maak je op dezelfde manier als lemon curd alleen gebruik je geen citroenen maar sinaasappels, bij voorkeur ook biologische sinaasappelen ivm gebruik van de schil. Heb je geen biologische sinaasappelen boen dan de schil goed af met lauw water voordat je de schil raspt.
Geef een reactie