In deze koopgids
Limoncello maken
Limoncello, een heerlijke Italiaanse frisse citroen likeur die je heel makkelijk zelf kunt maken. Als je nu begint kun je over ongeveer 4 weken genieten van je zelfgemaakte Limoncello. Veel meer dan (bij voorkeur biologische) citroenen, suiker, water en alcohol heb je er niet voor nodig. Naast dat limoncello gewoon super lekker is om gewoon puur (en ijskoud) te drinken kun je er ook lekkere desserts mee maken. Wat dacht je van een lekker limoncello mascarpone toetje of limoncello ijs.
Om limoncello te maken heb je verder nog een grote weckpot nodig om je citroenschillen samen met je alcohol te laten “trekken” en flesjes om straks je zelfgemaakte limoncello in te bewaren. Kook de flesjes wel eerst even uit in een pan met kokend water voordat je de limoncello erin giet.
Was en boen de citroenen goed schoon en droog ze af.
Schil de citroenen met een dunschiller, zorg dat er zo min mogelijk wit aan de schillen zit, daar krijg je een bittere smaak van.
Doe alle schillen van alle citroenen in een weckpot en giet hier de liter alcohol op, doe de deksel dicht en schud even goed door.
Zet de weckpot nu weg op een donkere koele plek en schud de pot regelmatig even goed door.
Laat de citroenschillen ongeveer 20 dagen trekken.
Na 20 dagen breng je het water samen met de suiker aan de kook, haal dan van het vuur, dek het af en laat afgedekt afkoelen..
Zodra het suikerwater afgekoeld is giet je dit bij het citroen/alcohol mengsel en hierna zeef je het geheel.
Schenk nu de limoncello in schone gesteriliseerde flessen en laat nog 2 weken op smaak komen voor je het gaat drinken.
Limoncello is ijskoud het lekkerste, zo uit de koelkast of leg voor het drinken nog even een uurtje in de vriezer.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Was en boen de citroenen goed schoon en droog ze af.
Schil de citroenen met een dunschiller, zorg dat er zo min mogelijk wit aan de schillen zit, daar krijg je een bittere smaak van.
Doe alle schillen van alle citroenen in een weckpot en giet hier de liter alcohol op, doe de deksel dicht en schud even goed door.
Zet de weckpot nu weg op een donkere koele plek en schud de pot regelmatig even goed door.
Laat de citroenschillen ongeveer 20 dagen trekken.
Na 20 dagen breng je het water samen met de suiker aan de kook, haal dan van het vuur, dek het af en laat afgedekt afkoelen..
Zodra het suikerwater afgekoeld is giet je dit bij het citroen/alcohol mengsel en hierna zeef je het geheel.
Schenk nu de limoncello in schone gesteriliseerde flessen en laat nog 2 weken op smaak komen voor je het gaat drinken.
Limoncello is ijskoud het lekkerste, zo uit de koelkast of leg voor het drinken nog even een uurtje in de vriezer.
Heerlijk gemaakt van biologische citroenen, benieuwd hoe hij straks smaakt:)