Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Snel en eenvoudig zelf loempia maken

zelf loempia maken recept

Loempia’s zelf maken ingewikkeld? Welnee! Het is eigenlijk net zo snel en simpel als wraps maken. Je neemt een loempiavel en belegt dit met groente en kip. Even bakken en klaar is je loempia! De loempiavellen kun je zelf maken. Maar je kunt ze ook kant-en-klaar kopen in het diepvriesvak bij de toko of supermarkt. Dit loempia recept is met ham, kip, oosterse groente en een omelet. Een hemelse combinatie. Verwen jezelf een keer met zo’n overheerlijke verse loempia.

AuteurKooktijdschriftMoeilijkheidsgraadBeginner

Opbrengsten4 porties
Voorbereidingstijd30 minutenKooktijd30 minutenTotale tijd1 uur

Ingrediënten
 200 g bloem
 50 g maizena
 400 ml water
 1 mespunt zout
 4 eieren
 150 g kipfilet
 40 ml melk
 1 kippenbouillon
 100 g achterham
 1 gesnipperde ui
 1 prei in dunne ringen
 100 g gesneden witte kool
 100 g wortelrasp
 75 g taugé
 2 teentjes knoflook
 ketjap manis
 sambal
 ¼ theelepel vetsin
 zout, peper en olie

Loempia recept
1

Zeef de bloem en maizena boven een kom

2

Voeg de eieren, water en zout toe en roer tot een glad beslag

3

Laat het beslag 10 minuten staan en roer het daarna opnieuw

4

Plaats wat olie in een koekenpan op een laag vuur en plaats er twee eetlepels beslag in. Verdeel dit over de hele bodem van de pan

5

Bak 12 vellen in de pan totdat ze aan een zijde loslaten. Laat ze even afkoelen. De vellen mogen niet kleuren maar blijven wit.

6

Gaar de kipfilet in wat bouillon en snijd deze in dunne reepjes

7

Bak ook de ui en fijngesnipperde knoflook glazig.

8

Voeg de wortel en kook erbij en plaats de deksel er even op. Bak dit vijf minuten op laag vuur.

9

Voeg de ketjap, sambal naar smaak en vetsin toe.

10

Voeg nu ook de prei eraan toe en bak in twee minuten de taugé gaar.

11

Laat de vulling even afkoelen en breng op smaak met peper en zout.

12

Plaats de loempiavellen met de gebakken kant naar boven op een schone ondergrond.

13

Klop de eieren los met de melk en bak 12 kleine dunne omeletten in een koekenpan

14

Plaats op elk loempiavel een plak ham en daarna de omelet.

15

Verdeel de vulling over de vellen en plaats de kipfilet erboven op.

16

Zorg ervoor dat je niet teveel vulling op de vellen plaatst want je moet ze nog dicht kunnen vouwen.

17

Vouw de zijkanten dicht met wat water en plak daarna ook de boven- en onderzijde dicht. Je kunt hiervoor ook wat water met bloem gebruiken waar je een pasta van maak.

18

De loempia’s kun je frituren in een frituurpan. Maar je kunt ze ook bakken in een wok met ruim olie tot ze goudbruin zijn en goed warm.

19

Bak daarbij eerst de kant met de naad zodat de loempia dicht blijft.

20

Serveer je zelfgemaakte loempia’s met wat rijst en een frisse salade.

Ingrediënten

Ingrediënten
 200 g bloem
 50 g maizena
 400 ml water
 1 mespunt zout
 4 eieren
 150 g kipfilet
 40 ml melk
 1 kippenbouillon
 100 g achterham
 1 gesnipperde ui
 1 prei in dunne ringen
 100 g gesneden witte kool
 100 g wortelrasp
 75 g taugé
 2 teentjes knoflook
 ketjap manis
 sambal
 ¼ theelepel vetsin
 zout, peper en olie

Aanwijzingen

Loempia recept
1

Zeef de bloem en maizena boven een kom

2

Voeg de eieren, water en zout toe en roer tot een glad beslag

3

Laat het beslag 10 minuten staan en roer het daarna opnieuw

4

Plaats wat olie in een koekenpan op een laag vuur en plaats er twee eetlepels beslag in. Verdeel dit over de hele bodem van de pan

5

Bak 12 vellen in de pan totdat ze aan een zijde loslaten. Laat ze even afkoelen. De vellen mogen niet kleuren maar blijven wit.

6

Gaar de kipfilet in wat bouillon en snijd deze in dunne reepjes

7

Bak ook de ui en fijngesnipperde knoflook glazig.

8

Voeg de wortel en kook erbij en plaats de deksel er even op. Bak dit vijf minuten op laag vuur.

9

Voeg de ketjap, sambal naar smaak en vetsin toe.

10

Voeg nu ook de prei eraan toe en bak in twee minuten de taugé gaar.

11

Laat de vulling even afkoelen en breng op smaak met peper en zout.

12

Plaats de loempiavellen met de gebakken kant naar boven op een schone ondergrond.

13

Klop de eieren los met de melk en bak 12 kleine dunne omeletten in een koekenpan

14

Plaats op elk loempiavel een plak ham en daarna de omelet.

15

Verdeel de vulling over de vellen en plaats de kipfilet erboven op.

16

Zorg ervoor dat je niet teveel vulling op de vellen plaatst want je moet ze nog dicht kunnen vouwen.

17

Vouw de zijkanten dicht met wat water en plak daarna ook de boven- en onderzijde dicht. Je kunt hiervoor ook wat water met bloem gebruiken waar je een pasta van maak.

18

De loempia’s kun je frituren in een frituurpan. Maar je kunt ze ook bakken in een wok met ruim olie tot ze goudbruin zijn en goed warm.

19

Bak daarbij eerst de kant met de naad zodat de loempia dicht blijft.

20

Serveer je zelfgemaakte loempia’s met wat rijst en een frisse salade.

Notes

Snel en eenvoudig zelf loempia maken

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!