Loempia’s zelf maken ingewikkeld? Welnee! Het is eigenlijk net zo snel en simpel als wraps maken. Je neemt een loempiavel en belegt dit met groente en kip. Even bakken en klaar is je loempia! De loempiavellen kun je zelf maken. Maar je kunt ze ook kant-en-klaar kopen in het diepvriesvak bij de toko of supermarkt. Dit loempia recept is met ham, kip, oosterse groente en een omelet. Een hemelse combinatie. Verwen jezelf een keer met zo’n overheerlijke verse loempia.
Zeef de bloem en maizena boven een kom
Voeg de eieren, water en zout toe en roer tot een glad beslag
Laat het beslag 10 minuten staan en roer het daarna opnieuw
Plaats wat olie in een koekenpan op een laag vuur en plaats er twee eetlepels beslag in. Verdeel dit over de hele bodem van de pan
Bak 12 vellen in de pan totdat ze aan een zijde loslaten. Laat ze even afkoelen. De vellen mogen niet kleuren maar blijven wit.
Gaar de kipfilet in wat bouillon en snijd deze in dunne reepjes
Bak ook de ui en fijngesnipperde knoflook glazig.
Voeg de wortel en kook erbij en plaats de deksel er even op. Bak dit vijf minuten op laag vuur.
Voeg de ketjap, sambal naar smaak en vetsin toe.
Voeg nu ook de prei eraan toe en bak in twee minuten de taugé gaar.
Laat de vulling even afkoelen en breng op smaak met peper en zout.
Plaats de loempiavellen met de gebakken kant naar boven op een schone ondergrond.
Klop de eieren los met de melk en bak 12 kleine dunne omeletten in een koekenpan
Plaats op elk loempiavel een plak ham en daarna de omelet.
Verdeel de vulling over de vellen en plaats de kipfilet erboven op.
Zorg ervoor dat je niet teveel vulling op de vellen plaatst want je moet ze nog dicht kunnen vouwen.
Vouw de zijkanten dicht met wat water en plak daarna ook de boven- en onderzijde dicht. Je kunt hiervoor ook wat water met bloem gebruiken waar je een pasta van maak.
De loempia’s kun je frituren in een frituurpan. Maar je kunt ze ook bakken in een wok met ruim olie tot ze goudbruin zijn en goed warm.
Bak daarbij eerst de kant met de naad zodat de loempia dicht blijft.
Serveer je zelfgemaakte loempia’s met wat rijst en een frisse salade.
In deze koopgids
Ingrediënten
Aanwijzingen
Zeef de bloem en maizena boven een kom
Voeg de eieren, water en zout toe en roer tot een glad beslag
Laat het beslag 10 minuten staan en roer het daarna opnieuw
Plaats wat olie in een koekenpan op een laag vuur en plaats er twee eetlepels beslag in. Verdeel dit over de hele bodem van de pan
Bak 12 vellen in de pan totdat ze aan een zijde loslaten. Laat ze even afkoelen. De vellen mogen niet kleuren maar blijven wit.
Gaar de kipfilet in wat bouillon en snijd deze in dunne reepjes
Bak ook de ui en fijngesnipperde knoflook glazig.
Voeg de wortel en kook erbij en plaats de deksel er even op. Bak dit vijf minuten op laag vuur.
Voeg de ketjap, sambal naar smaak en vetsin toe.
Voeg nu ook de prei eraan toe en bak in twee minuten de taugé gaar.
Laat de vulling even afkoelen en breng op smaak met peper en zout.
Plaats de loempiavellen met de gebakken kant naar boven op een schone ondergrond.
Klop de eieren los met de melk en bak 12 kleine dunne omeletten in een koekenpan
Plaats op elk loempiavel een plak ham en daarna de omelet.
Verdeel de vulling over de vellen en plaats de kipfilet erboven op.
Zorg ervoor dat je niet teveel vulling op de vellen plaatst want je moet ze nog dicht kunnen vouwen.
Vouw de zijkanten dicht met wat water en plak daarna ook de boven- en onderzijde dicht. Je kunt hiervoor ook wat water met bloem gebruiken waar je een pasta van maak.
De loempia’s kun je frituren in een frituurpan. Maar je kunt ze ook bakken in een wok met ruim olie tot ze goudbruin zijn en goed warm.
Bak daarbij eerst de kant met de naad zodat de loempia dicht blijft.
Serveer je zelfgemaakte loempia’s met wat rijst en een frisse salade.
Geef een reactie