Snel en eenvoudig zelf loempia maken

Loempia’s zelf maken ingewikkeld? Welnee! Het is eigenlijk net zo snel en simpel als wraps maken. Je neemt een loempiavel en belegt dit met groente en kip. Even bakken en klaar is je loempia! De loempiavellen kun je zelf maken. Maar je kunt ze ook kant-en-klaar kopen in het diepvriesvak bij de toko of supermarkt. Dit loempia recept is met ham, kip, oosterse groente en een omelet. Een hemelse combinatie. Verwen jezelf een keer met zo’n overheerlijke verse loempia.

Loempia recept

Voor dit loempia recept heb je de volgende ingrediënten nodig (4-6 personen) om zelf loempia te maken:

Loempiavellen:

  • 200 gram bloem
  • 50 gram maizena
  • 1 ei
  • Mespunt zout
  • 400 ml water

Of een pak kant-en-klare loempiavellen

Vulling:

  • 3-4 eieren
  • 40 ml melk
  • Zout, peper, olie
  • 150 gram kipfilet
  • Kippenbouillon
  • Achterham 100 gram
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 prei in dunne ringen
  • 100 gram gesneden witte kool
  • 100 gram wortelrasp
  • 75 gram taugé
  • 2 tenen knoflook
  • Ketjap manis
  • Sambal
  • ¼ tl vetsin

Loempia maken:

Hoe maak je loempia’s? De loempia maken, gaat als volgt:

Loempiavellen maken

  • Zeef de bloem en maizena boven een kom
  • Voeg de eieren, water en zout toe en roer tot een glad beslag
  • Laat het beslag 10 minuten staan en roer het daarna opnieuw
  • Plaats wat olie in een koekenpan op een laag vuur en plaats er twee eetlepels beslag in.
  • Verdeel dit over de hele bodem van de pan
  • Bak 12 vellen in de pan totdat ze aan een zijde loslaten. Laat ze even afkoelen. De vellen mogen niet kleuren maar blijven wit.

Vulling:

  • Gaar de kipfilet in wat bouillon en snijd deze in dunne reepjes
  • Bak ook de ui en fijngesnipperde knoflook glazig.
  • Voeg de wortel en kook erbij en plaats de deksel er even op. Bak dit vijf minuten op laag vuur.
  • Voeg de ketjap, sambal naar smaak en vetsin toe.
  • Voeg nu ook de prei eraan toe en bak in twee minuten de taugé gaar.
  • Laat de vulling even afkoelen en breng op smaak met peper en zout.
  • Plaats de loempiavellen met de gebakken kant naar boven op een schone ondergrond.
  • Klop de eieren los met de melk en bak 12 kleine dunne omeletten in een koekenpan
  • Plaats op elk loempiavel een plak ham en daarna de omelet.
  • Verdeel de vulling over de vellen en plaats de kipfilet erboven op.
  • Zorg ervoor dat je niet teveel vulling op de vellen plaatst want je moet ze nog dicht kunnen vouwen.
  • Vouw de zijkanten dicht met wat water en plak daarna ook de boven- en onderzijde dicht. Je kunt hiervoor ook wat water met bloem gebruiken waar je een pasta van maak.
  • De loempia’s kun je frituren in een frituurpan. Maar je kunt ze ook bakken in een wok met ruim olie tot ze goudbruin zijn en goed warm.
  • Bak daarbij eerst de kant met de naad zodat de loempia dicht blijft.
  • Serveer je zelfgemaakte loempia’s met wat rijst en een frisse salade.
Snel en eenvoudig zelf loempia maken
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Loempia’s zelf maken ingewikkeld? Welnee! Het is eigenlijk net zo snel en simpel als wraps maken. Je neemt een loempiavel en belegt dit met groente en kip. Even bakken en klaar is je loempia! De loempiavellen kun je zelf maken. Maar je kunt ze ook kant-en-klaar kopen in het diepvriesvak bij de toko of supermarkt. Dit loempia recept is met ham, kip, oosterse groente en een omelet. Een hemelse combinatie. Verwen jezelf een keer met zo’n overheerlijke verse loempia.
Schrijver:
Recept:: Bijgerechten
: Chinese keuken
Hoeveelheid: 4-6 personen
Ingrediënten
  • 200 gram bloem
  • 50 gram maizena
  • 1 ei
  • Mespunt zout
  • 400 ml water
  • 3-4 eieren
  • 40 ml melk
  • Zout, peper, olie
  • 150 gram kipfilet
  • Kippenbouillon
  • Achterham 100 gram
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 prei in dunne ringen
  • 100 gram gesneden witte kool
  • 100 gram wortelrasp
  • 75 gram taugé
  • 2 tenen knoflook
  • Ketjap manis
  • Sambal
  • ¼ tl vetsin
Bereiding
  1. - Loempiavellen maken
  2. Zeef de bloem en maizena boven een kom
  3. Voeg de eieren, water en zout toe en roer tot een glad beslag
  4. Laat het beslag 10 minuten staan en roer het daarna opnieuw
  5. Plaats wat olie in een koekenpan op een laag vuur en plaats er twee eetlepels beslag in.
  6. Verdeel dit over de hele bodem van de pan
  7. Bak 12 vellen in de pan totdat ze aan een zijde loslaten. Laat ze even afkoelen. De vellen mogen niet kleuren maar blijven wit.
  8. - Vulling:
  9. Gaar de kipfilet in wat bouillon en snijd deze in dunne reepjes
  10. Bak ook de ui en fijngesnipperde knoflook glazig.
  11. Voeg de wortel en kook erbij en plaats de deksel er even op. Bak dit vijf minuten op laag vuur.
  12. Voeg de ketjap, sambal naar smaak en vetsin toe.
  13. Voeg nu ook de prei eraan toe en bak in twee minuten de taugé gaar.
  14. Laat de vulling even afkoelen en breng op smaak met peper en zout.
  15. Plaats de loempiavellen met de gebakken kant naar boven op een schone ondergrond.
  16. Klop de eieren los met de melk en bak 12 kleine dunne omeletten in een koekenpan
  17. Plaats op elk loempiavel een plak ham en daarna de omelet.
  18. Verdeel de vulling over de vellen en plaats de kipfilet erboven op.
  19. Zorg ervoor dat je niet teveel vulling op de vellen plaatst want je moet ze nog dicht kunnen vouwen.
  20. Vouw de zijkanten dicht met wat water en plak daarna ook de boven- en onderzijde dicht. Je kunt hiervoor ook wat water met bloem gebruiken waar je een pasta van maak.
  21. De loempia’s kun je frituren in een frituurpan. Maar je kunt ze ook bakken in een wok met ruim olie tot ze goudbruin zijn en goed warm.
  22. Bak daarbij eerst de kant met de naad zodat de loempia dicht blijft.
  23. Serveer je zelfgemaakte loempia’s met wat rijst en een frisse salade.

 

Dit vind je vast ook leuk

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website

Waardeer dit recept: