Stuur jouw unieke recept in en maak iedere maand kans op een GRATIS KOOKBOEK t.w.v. 50 euro

4 makkelijke cocktails om zelf te maken

cocktails
Lekkere cocktails voor in de zomer.

Je ziet jezelf vast al wel zitten aan het strand met een overheerlijke verfrissende cocktail. Het is verkoelend, verfrissend en uitgebalanceerd. Toch hoef je niet altijd het huis uit om een lekkere cocktail te drinken. Door een aantal likeuren en drankjes altijd in huis te hebben, kun je altijd een heerlijke cocktail in elkaar flansen voor elke warme zomeravond. Het is echter wel belangrijk om je te houden aan de recepten. Zodra je teveel van een bepaald ingrediënt toevoegt, dan is de cocktail al snel niet meer in balans. Dit zou erg zonde zijn, omdat het uiteindelijk gaat om de balans van de verschillende smaken. Daarnaast is het ook belangrijk om ijs in huis te hebben. Het ijs zorgt er vaak voor dat de straffe smaak van alcohol iets wordt afgezwakt.

Extra tips voor het maken van cocktails

Probeer een passend glas te gebruiken bij het serveren van cocktails. Dit doe je niet alleen voor de beleving van de cocktail, maar ook omdat de smaakperceptie dan anders is. Ook de garnering is belangrijk voor de beleving van de cocktail. Daarnaast zorgt dit weer voor extra smaak. Hierdoor is de garnering onmisbaar voor elke cocktail. Een sliertje komkommer in een gin en tonic of een olijfje in een martini, zorgt voor de uitstraling van een door een bartender gemaakte cocktail!

SchrijverDaniël VergouwenMoeilijkheidMakkelijk

Dit is een helderblauwe drank die erg verfrissend is door de blue curaçao en water met bubbels.

Hoeveelheid1 Portie
Voorbereidingstijd10 min

 1 deel blue curaçao
 2 delen gin
 spuitwater
 ijsblokjes

1

Vul een longdrinkglas met ijsblokjes. Schenk de blue curaçao en gin en roer het geheel één keer door.

2

Voeg het spuitwater toe en roer nogmaals.

3

Garneer dit met een takje munt en een schijfje citroen.

Ingrediënten

 1 deel blue curaçao
 2 delen gin
 spuitwater
 ijsblokjes

Instructies

1

Vul een longdrinkglas met ijsblokjes. Schenk de blue curaçao en gin en roer het geheel één keer door.

2

Voeg het spuitwater toe en roer nogmaals.

3

Garneer dit met een takje munt en een schijfje citroen.

Oasis

SchrijverDaniël Vergouwen

De skinny bitch is een wel heel erg makkelijke cocktail om te maken. Je hebt slechts 4 ingrediënten nodig: ijs, wodka, bruisend water en citroensap. Dit recept is geschikt voor 1 cocktail.

Hoeveelheid1 Portie
Voorbereidingstijd5 min

 1 deel wodka
 1 deel citroensap
 2 delen bruisend water
 ijs

1

Schenk alle ingrediënten in het glas en roer goed door. Garneer de skinny bitch eventueel met een schijfje citroen.

Ingrediënten

 1 deel wodka
 1 deel citroensap
 2 delen bruisend water
 ijs

Instructies

1

Schenk alle ingrediënten in het glas en roer goed door. Garneer de skinny bitch eventueel met een schijfje citroen.

Skinny bitch

SchrijverDaniël VergouwenMoeilijkheidMakkelijk

Deze cocktail kun je het beste maken voor 2 personen, doordat de verhoudingen dan makkelijker zijn uit te rekenen. Voor deze cocktail heb je wel een shaker nodig.

Hoeveelheid1 Portie
Voorbereidingstijd5 min

 2 delen blue curaçao
 2 gin
 1 deel Lillet
 ijsgruis
 schijfjes limoen

1

Doe alle drie de dranken in een shaker samen met het ijs.

2

Shake de cocktail en schenk het mengsel in een cocktailglas. Garneer dit met een schijfje limoen.

Ingrediënten

 2 delen blue curaçao
 2 gin
 1 deel Lillet
 ijsgruis
 schijfjes limoen

Instructies

1

Doe alle drie de dranken in een shaker samen met het ijs.

2

Shake de cocktail en schenk het mengsel in een cocktailglas. Garneer dit met een schijfje limoen.

Blue Star Shaker

SchrijverDaniël VergouwenMoeilijkheidMakkelijk

Romig, notig en fris. Een aanrader om te drinken en dit recept is geschikt voor 1 cocktail.

Hoeveelheid1 Portie
Voorbereidingstijd5 min

 1 deel wodka
 1 deel amaretto
 ¼ deel kokosroom
 1 deel ananassap
 ijsgruis

1

Klop alle ingrediënten in 5-10 seconden op lage snelheid in een blender tot het schuimt.

2

Schenk het in een gekoeld cocktailglas en serveer het met een rietje

Ingrediënten

 1 deel wodka
 1 deel amaretto
 ¼ deel kokosroom
 1 deel ananassap
 ijsgruis

Instructies

1

Klop alle ingrediënten in 5-10 seconden op lage snelheid in een blender tot het schuimt.

2

Schenk het in een gekoeld cocktailglas en serveer het met een rietje

Serenade
Daniël Vergouwen
koken en schrijven, dat vind ik leuk om te doen. Al sinds mijn 14e ben ik werkzaam in de horeca en heb mijzelf opgewerkt tot sous-chef. Ook kook ik mee op niveau bij restaurant Het Havenhuis in Etten-Leur en heb ik een eigen bonbonlijn opgezet, want chocola is een vak apart en daarmee kun je je expertise laten zien. Een tweede reden is dat ik erg hou van chocola. Ik wil graag mijn kennis delen, zodat iedereen thuis kan genieten van een heerlijk zelfgemaakt gerecht, want daar draait het uiteindelijk om. Samen gezellig eten en koken. Voor extra inspiratie kun je kijken op mijn Instagrampagina: @danielvergouwen.