Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Zelf marshmallows maken

Zelf marshmallows maken is verrassend eenvoudig. De structuur van de marshmallow lijkt heel erg complex om zelf te maken.

marshmalow zelf maken

Zelf marshmallows maken is verrassend eenvoudig. De structuur van de marshmallow lijkt heel erg complex om zelf te maken. Toch valt dit reuze mee, door je slechts een handvol ingrediënten nodig hebt om marshmallows te maken. Er zijn talloze marshmallows recepten te vinden. Zo heb je marshmallows met en zonder gelatine. De veganistische marshmallows  kun je maken door het eiwit te vervangen door aquafaba (het vocht van kikkererwten uit blik). Daarnaast heb je xanthaangom nodig voor de binding. In de klassieke marshmallow recepten gebruik je (poeder)gelatine. Daarnaast kun je dit recept voor marshmallow eenvoudig maken zonder glucose of oven. Dit komt, doordat je het recept verwarmd tot 127 graden Celsius om de massa vervolgens koud te kloppen. Hierdoor krijg je stevige eiwitten die perfect zijn voor marshmallows.

Het storten van zelf gemaakte marshmallows

De eiwitmassa van het marshmallow recept zul je wel moeten storten. Het meest eenvoudige wat je kunt doen is om de eiwitmassa te storten in een bakvorm of bakplaat. Zodra de massa is afgekoeld is in de koeling, dan zul je de marshmallow moeten uitsteken met een steekring. Zelfgemaakte marshmallows blijven vaak erg aan elkaar plakken. Om dit te verhelpen kun je de (veganistische) marshmallows bestrooien met poedersuiker. Daarnaast zijn deze ook makkelijker te bewaren. De marshmallows blijven uiteindelijk het langst houdbaar zodra je ze bewaart in de koelkast. Dit recept voor marshmallows bevat geen glucose en is enkel te maken met suiker, (poeder)gelatine, smaakmaker en eiwit. De smaakmaker voor dit recept is zeer bewerkelijk. Je kunt bijvoorbeeld Monin gebruiken met kokos-, vlierbloesem-, aardbeien-, of chocoladesmaak. Wil je een kleurtje toevoegen aan je marshmallow zoals roze? Dan kun je ze roze maken door kleurstof te gebruiken of door rode bieten of bramenmarshmallow te maken met verse bramencoulis.

AuteurDaniël Vergouwen

Zelf marshmallows maken is verrassend eenvoudig. De structuur van de marshmallow lijkt heel erg complex om zelf te maken.

Opbrengsten6 porties
Voorbereidingstijd25 minutenKooktijd5 minutenTotale tijd30 minuten

 150 g Monin zoals vlierbloesem
 10 g gelatine
 250 g suiker
 120 g water
 30 g eiwit

1

Week de gelatine in koud water.

2

Meng het water met de suiker en verwarm dit tot 127 graden Celsius. Laat de vloeistof afkoelen tot 115 graden Celsius en voeg de gelatine toe.

3

Klop de vloeistof door totdat de gelatine is opgenomen.

4

Klop de eiwitten stijf. Zodra de eiwitten stijf zijn, voeg je de licht afgekoelde suikerstroop toe aan de eiwitmassa.

5

Klop de massa koud. Zodra de massa is afgekoeld stort je dit in de gewenste vorm

6

Zet de marshmallow in de koeling en steek de marshmallows uit met een natte steekring.

Ingrediënten

 150 g Monin zoals vlierbloesem
 10 g gelatine
 250 g suiker
 120 g water
 30 g eiwit

Aanwijzingen

1

Week de gelatine in koud water.

2

Meng het water met de suiker en verwarm dit tot 127 graden Celsius. Laat de vloeistof afkoelen tot 115 graden Celsius en voeg de gelatine toe.

3

Klop de vloeistof door totdat de gelatine is opgenomen.

4

Klop de eiwitten stijf. Zodra de eiwitten stijf zijn, voeg je de licht afgekoelde suikerstroop toe aan de eiwitmassa.

5

Klop de massa koud. Zodra de massa is afgekoeld stort je dit in de gewenste vorm

6

Zet de marshmallow in de koeling en steek de marshmallows uit met een natte steekring.

Notes

Zelf marshmallows maken

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!

Koken en schrijven, dat vind ik leuk om te doen. Al sinds mijn 14e ben ik werkzaam in de horeca en heb mijzelf opgewerkt tot sous-chef, meegekookt op niveau, heb ik een eigen bonbonlijn opgezet en doorgeleerd voor sommelier, omdat ik erg hou van chocola en wijn. Ten slotte kom ik graag bij mensen thuis koken als de Huissommelier en bereid ik de lekkerste gerechten die je eigenlijk zou verwachten in een restaurant uit het hogere segment. Tegelijkertijd maak ik mensen ook graag bij met lekkere cocktails en streetfood. Ik wil graag mijn kennis delen, zodat iedereen thuis kan genieten van een heerlijk zelfgemaakt gerecht, want daar draait het uiteindelijk om. Samen gezellig eten en koken. Voor extra inspiratie kun je kijken op mijn Instagrampagina: @danielvergouwen of @dehuissommelier