Zelf marshmallows maken is verrassend eenvoudig. De structuur van de marshmallow lijkt heel erg complex om zelf te maken. Toch valt dit reuze mee, door je slechts een handvol ingrediënten nodig hebt om marshmallows te maken. Er zijn talloze marshmallows recepten te vinden. Zo heb je marshmallows met en zonder gelatine. De veganistische marshmallows kun je maken door het eiwit te vervangen door aquafaba (het vocht van kikkererwten uit blik). Daarnaast heb je xanthaangom nodig voor de binding. In de klassieke marshmallow recepten gebruik je (poeder)gelatine. Daarnaast kun je dit recept voor marshmallow eenvoudig maken zonder glucose of oven. Dit komt, doordat je het recept verwarmd tot 127 graden Celsius om de massa vervolgens koud te kloppen. Hierdoor krijg je stevige eiwitten die perfect zijn voor marshmallows.
Het storten van zelf gemaakte marshmallows
De eiwitmassa van het marshmallow recept zul je wel moeten storten. Het meest eenvoudige wat je kunt doen is om de eiwitmassa te storten in een bakvorm of bakplaat. Zodra de massa is afgekoeld is in de koeling, dan zul je de marshmallow moeten uitsteken met een steekring. Zelfgemaakte marshmallows blijven vaak erg aan elkaar plakken. Om dit te verhelpen kun je de (veganistische) marshmallows bestrooien met poedersuiker. Daarnaast zijn deze ook makkelijker te bewaren. De marshmallows blijven uiteindelijk het langst houdbaar zodra je ze bewaart in de koelkast. Dit recept voor marshmallows bevat geen glucose en is enkel te maken met suiker, (poeder)gelatine, smaakmaker en eiwit. De smaakmaker voor dit recept is zeer bewerkelijk. Je kunt bijvoorbeeld Monin gebruiken met kokos-, vlierbloesem-, aardbeien-, of chocoladesmaak. Wil je een kleurtje toevoegen aan je marshmallow zoals roze? Dan kun je ze roze maken door kleurstof te gebruiken of door rode bieten of bramenmarshmallow te maken met verse bramencoulis.
Zelf marshmallows maken is verrassend eenvoudig. De structuur van de marshmallow lijkt heel erg complex om zelf te maken.
Week de gelatine in koud water.
Meng het water met de suiker en verwarm dit tot 127 graden Celsius. Laat de vloeistof afkoelen tot 115 graden Celsius en voeg de gelatine toe.
Klop de vloeistof door totdat de gelatine is opgenomen.
Klop de eiwitten stijf. Zodra de eiwitten stijf zijn, voeg je de licht afgekoelde suikerstroop toe aan de eiwitmassa.
Klop de massa koud. Zodra de massa is afgekoeld stort je dit in de gewenste vorm
Zet de marshmallow in de koeling en steek de marshmallows uit met een natte steekring.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Week de gelatine in koud water.
Meng het water met de suiker en verwarm dit tot 127 graden Celsius. Laat de vloeistof afkoelen tot 115 graden Celsius en voeg de gelatine toe.
Klop de vloeistof door totdat de gelatine is opgenomen.
Klop de eiwitten stijf. Zodra de eiwitten stijf zijn, voeg je de licht afgekoelde suikerstroop toe aan de eiwitmassa.
Klop de massa koud. Zodra de massa is afgekoeld stort je dit in de gewenste vorm
Zet de marshmallow in de koeling en steek de marshmallows uit met een natte steekring.
Ik heb het geprobeerd maar het werkt niet met bladgelatine… Moet poedergelatine zijn… Ik was toch wel teleurgesteld aangezien ik speciaal voor die gelatine naar de winkel was geweest
Hoi,
We hebben het er voor de duidelijkheid bijgezet dat je poedergelatine moet hebben en geen bladgelatine!
Bedankt voor de reactie.
Als je de gelatine even voor warmt gaat het prima