Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Recept om melanzane alla parmigiana recept zelf te maken

Melanze alla parmigiana is een superlekker gerecht waar alle smaken goed tot zijn recht komen. De rijke smaak van de aubergine maakt dit gerecht tot een echte topper.

Recept om melanzane alla parmigiana recept zelf te maken

AuteurDaniël VergouwenMoeilijkheidsgraadBeginner

Aubergines zijn het voorbeeld van groente met een umamismaak. Dit recept voor melanzane is superlekker om tijdens de lente en zomer te maken.

Opbrengsten6 porties
Voorbereidingstijd15 minuten

 3 aubergines
 1 grote ui
 2 tenen knoflook
 1 bos basilicum
 200 g mozzarella
 175 g Parmezaanse kaas
 2 eetlepel rodewijnazijn
 1 handje paneermeel
 750 g biologische tomatenblokjes uit blik
 6 eetlepel olijfolie
 bloem

1

Verwarm de frituur voor op 180 graden Celsius.

2

Snijd de aubergines in plakjes en bestrooi rijkelijk met zout. Laat staan voor 30 tot 45 minuten en dep dan iedere plak droog. Haal iedere plak aubergine door de bloem en frituur vervolgens goudbruin. Laat vervolgens uitlekken op keukenpapier. Breng licht op smaak met peper en zout.

3

Snipper de ui, hak de basilicum en hak de knoflook en fruit dit op laag vuur in de olijfolie. Blus af met de wijnazijn en voeg de tomatenblokjes toe. Kook door en maak de saus glad met een staafmixer. Breng dit op smaak met zout en peper.

4

Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.

5

Snijd de mozzarella in plakjes en rasp de Parmezaanse kaas.

6

Maak nu de melanzane alla parmigiana. Schep een dunne laag tomatensaus in de ovenschaal. Doe dan overal een plakje mozzarella op tot de schaal vol is. Voeg dan de Parmezaanse kaas toe en leg er vervolgens een laagje aubergines op. Herhaal dit proces tot de aubergine en kaas op is. Eindig met tomatensaus en bestrooi dit rijkelijk met Parmezaanse kaas. Top de Melanzane alla parmigiana met paneermeel en bak af voor ongeveer 30 minuten in de olie.

Ingrediënten

 3 aubergines
 1 grote ui
 2 tenen knoflook
 1 bos basilicum
 200 g mozzarella
 175 g Parmezaanse kaas
 2 eetlepel rodewijnazijn
 1 handje paneermeel
 750 g biologische tomatenblokjes uit blik
 6 eetlepel olijfolie
 bloem

Aanwijzingen

1

Verwarm de frituur voor op 180 graden Celsius.

2

Snijd de aubergines in plakjes en bestrooi rijkelijk met zout. Laat staan voor 30 tot 45 minuten en dep dan iedere plak droog. Haal iedere plak aubergine door de bloem en frituur vervolgens goudbruin. Laat vervolgens uitlekken op keukenpapier. Breng licht op smaak met peper en zout.

3

Snipper de ui, hak de basilicum en hak de knoflook en fruit dit op laag vuur in de olijfolie. Blus af met de wijnazijn en voeg de tomatenblokjes toe. Kook door en maak de saus glad met een staafmixer. Breng dit op smaak met zout en peper.

4

Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.

5

Snijd de mozzarella in plakjes en rasp de Parmezaanse kaas.

6

Maak nu de melanzane alla parmigiana. Schep een dunne laag tomatensaus in de ovenschaal. Doe dan overal een plakje mozzarella op tot de schaal vol is. Voeg dan de Parmezaanse kaas toe en leg er vervolgens een laagje aubergines op. Herhaal dit proces tot de aubergine en kaas op is. Eindig met tomatensaus en bestrooi dit rijkelijk met Parmezaanse kaas. Top de Melanzane alla parmigiana met paneermeel en bak af voor ongeveer 30 minuten in de olie.

Recept om melanzane alla parmigiana recept zelf te maken

Melanzane alla parmigiana is een superlekker gerecht waar alle smaken goed tot zijn recht komen. De rijke smaak van de aubergine maakt dit gerecht tot een echte topper. In dit recept frituren wij de aubergine voor een volle en rijke smaak. Tegelijkertijd zorgt dit ervoor dat de melanzane alla parmigiana niet te nat wordt van de saus. Dit komt, omdat de bloem op de aubergine een deel van het vocht vast gaat houden waardoor je een rijke saus krijgt. Wil je dit recept voor melanzane all parmigiana gezonder maken? Dan kun je de aubergine ook grillen. In dit geval doe je de aubergine grillen met olijfolie.

Waar kom het recept voor melanzane alla parmigiana vandaan?

Dit recept voor parmigiana di melanzane is een vrij origineel recept en is erg eenvoudig om te maken. In principe lijkt het een beetje op een lasagne maar dan volledig vegetarisch en zonder lasagnevellen. Dit recept is een oud recept waarvan de herkomst niet helemaal duidelijk is. In principe claimen drie regio’s het gerecht namelijk Sicilia, Campania en Parma. Hoe dan ook is dit gerecht een echte aanrader om te maken en probeer altijd te kiezen voor biologische tomatensaus, omdat deze veel lekkerder is dan de goedkopere varianten.

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!

Koken en schrijven, dat vind ik leuk om te doen. Al sinds mijn 14e ben ik werkzaam in de horeca en heb mijzelf opgewerkt tot sous-chef, meegekookt op niveau, heb ik een eigen bonbonlijn opgezet en doorgeleerd voor sommelier, omdat ik erg hou van chocola en wijn. Ten slotte kom ik graag bij mensen thuis koken als de Huissommelier en bereid ik de lekkerste gerechten die je eigenlijk zou verwachten in een restaurant uit het hogere segment. Tegelijkertijd maak ik mensen ook graag bij met lekkere cocktails en streetfood. Ik wil graag mijn kennis delen, zodat iedereen thuis kan genieten van een heerlijk zelfgemaakt gerecht, want daar draait het uiteindelijk om. Samen gezellig eten en koken. Voor extra inspiratie kun je kijken op mijn Instagrampagina: @danielvergouwen of @dehuissommelier