Op zijn tijd ben ik echt dol op taco’s of de variaties daarop. Vooral als deze rijk is van smaak en vol met verse kruiden en pepers. Dit recept is een welbekend recept voor birria taco’s. Birria is niet anders dan langzaam gestoofd vlees in een rijke bouillon. Dankzij het lange stoven is het vlees zacht en smeuïg en kan het heel goed smaak opnemen. Dit recept voor birria taco’s is in quesedilla stijl. Dit betekent dus dat de taco’s zijn gebakken in een pan met wat gesmolten kaas. Al met al een echte aanrader
Sommige van de pepers die in het recept staan zijn misschien wat lastiger te verkrijgen in de supermarkt. Gelukkig zijn deze pepers wil online te bestellen. Ze zijn gedroogd waardoor ze lang houdbaar zijn. Overigens is dit een vrij behoorlijk recept en kun je zonder problemen het vlees invriezen zodat je het een keer kunt opwarmen na een drukke werkdag!
Birra is een geliefd gerecht in Mexico waarvan ik ook zelf van heb genoten. Het duurt wel wat langer, maar is de moeite waard!
Begin met het weken van de gedroogde pepers in lauwwarm water. Laat dit tien minuten staan. Verwijder de zaadlijsten en doe de schoongemaakte chilies in een blender met 200ml bouillon. Zet apart tot het nodig is.
Snijd het vlees in blokjes en schroei dit in een pan op hoog vuur. Maak ondertussen de uitjes en de knoflook schoon. Snipper de ui zo fijn mogelijk en hak de knoflook. Zodra het vlees geschroeid is, doe je in dezelfde pan het uitje fruiten met de knoflook en houd je het vlees apart. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door op laag vuur. Blus vervolgens af met de bouillon en de geblende pepers. Voeg het vlees weer terug toe aan de pan. Doe de zwarte peperkorrels, kaneel, oregano, laurierblaadjes en korianderzaad in een theezakje en laat dit meepruttelen met het vlees. Gaar het vlees in drie tot vier uur, of totdat het vlees gaar is en uit elkaar valt. Haal het vlees uit de pan en trek het vlees uit elkaar zodat je pulled beef krijgt. Breng de bouillon op smaak met zout en peper. Nu kun je de bouillon gebruiken om het vlees iets vochtig te maken, zodat het gepullde vlees smeuïg is.
Maak nu de taco’s door deze kort te bakken in een pan. Je kunt bijvoorbeeld quesedilla’s maken door tussen twee taco’s wat kaas te doen en de birria. Dit bak je voorzichtig in een pan op laag tot middelhoog vuur totdat de kaas is gesmolten en het vlees warm is.
In deze koopgids
Ingrediënten
Aanwijzingen
Begin met het weken van de gedroogde pepers in lauwwarm water. Laat dit tien minuten staan. Verwijder de zaadlijsten en doe de schoongemaakte chilies in een blender met 200ml bouillon. Zet apart tot het nodig is.
Snijd het vlees in blokjes en schroei dit in een pan op hoog vuur. Maak ondertussen de uitjes en de knoflook schoon. Snipper de ui zo fijn mogelijk en hak de knoflook. Zodra het vlees geschroeid is, doe je in dezelfde pan het uitje fruiten met de knoflook en houd je het vlees apart. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door op laag vuur. Blus vervolgens af met de bouillon en de geblende pepers. Voeg het vlees weer terug toe aan de pan. Doe de zwarte peperkorrels, kaneel, oregano, laurierblaadjes en korianderzaad in een theezakje en laat dit meepruttelen met het vlees. Gaar het vlees in drie tot vier uur, of totdat het vlees gaar is en uit elkaar valt. Haal het vlees uit de pan en trek het vlees uit elkaar zodat je pulled beef krijgt. Breng de bouillon op smaak met zout en peper. Nu kun je de bouillon gebruiken om het vlees iets vochtig te maken, zodat het gepullde vlees smeuïg is.
Maak nu de taco’s door deze kort te bakken in een pan. Je kunt bijvoorbeeld quesedilla’s maken door tussen twee taco’s wat kaas te doen en de birria. Dit bak je voorzichtig in een pan op laag tot middelhoog vuur totdat de kaas is gesmolten en het vlees warm is.
Geef een reactie