Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Mexicaanse stijl ceviche maak je zo

Tijdens mijn reis in Mexico heb ik vaak genoten van Mexicaanse stijl ceviche. Tijdens een kookcursus die ik heb gevolgd in Oaxaca heeft een chefkok mij geleerd wat zijn recept is voor zijn ceviche.

Mexicaanse stijl ceviche

Tijdens mijn reis in Mexico heb ik vaak genoten van Mexicaanse stijl ceviche. Tijdens een kookcursus die ik heb gevolgd in Oaxaca heeft een chefkok mij geleerd wat zijn recept is voor zijn ceviche. Dit recept heb ik dan ook meegenomen in mijn recepturenboekje en serveer dit graag als ik een variatie wil maken op de klassieke ceviche in de zomer.  Dit recept voor ceviche is juist een variant op de ceviche van Peru. De ceviche wordt namelijk verrijkt met jalapeños, maar ook met andere ingrediënten zoals kappertjes, olijven, oregano, tomaten en nog veel meer. Hierdoor heb je een meer gebalanceerde ceviche, dat meer weg heeft van een tartaar dan van ceviche. Hierdoor is dit een erg leuk gerecht om van te genieten.   Daarbij is dit een gerecht dat erg eenvoudig is om voor te bereiden. Ideaal dus als je gasten over de vloer hebt en toch iets leuks wilt maken. Dit recept voor Mexicaanse stijl ceviche kun je ook maken met andere vis zoals roodbaars, heilbot, dorade en zelfs kabeljauw. Het is dus ook afhankelijk van waar jijzelf van houdt en mee wilt experimenteren. Het is een behoorlijk uitgebreid recept en kun je ook naar wens aanpassen. Als je bijvoorbeeld geen fan bent van kappertjes dan kun je die simpelweg weglaten. Helaas is er voor de korianderhaters onder ons geen variant van het kruid. Allicht dat je het kunt vervangen met thaise basilicum of platte peterselie. Maar als je het echt authentiek wilt houden dan maak je het met koriander. Dit gerecht kun je serveren samen met wat brood. Wil je dit gerecht als hoofdgerecht dan moet je de hoeveelheid vis per persoon aanpassen naar 150 gram vis per persoon.

AuteurDaniël VergouwenMoeilijkheidsgraadBeginner

Tijdens mijn reis in Mexico heb ik vaak genoten van Mexicaanse stijl ceviche. Tijdens een kookcursus die ik heb gevolgd in Oaxaca heeft een chefkok mij geleerd wat zijn recept is voor zijn ceviche.

Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd1 uurTotale tijd1 uur 15 minuten

 250 g zeebaars
 200 ml limoensap
 2 rijpe tomaten, in blokjes
 1 gesnipperde rode ui
 1 bosje koriander
 3 jalapeños, gehakt
 50 g olijven, gehakt
 30 g kappertjes, gehakt
 1 eetlepel oregano
 0,50 theelepel zout
 0,50 theelepel zwarte peper
 75 ml olijfolie
 1 avocado

1

Bereid als eerste alle ingrediënten voor.

2

Doe de vis in een mengkom en voeg de limoensap toe. Laat dit marineren voor 30 minuten tot 2 uur.

3

Verwijder de zaadlijsten van de tomaat en snijd dit in blokjes en voeg dit toe aan een bekken. Voeg alle ingrediënten toe: de ui, koriander, olijf, jalapeños, kappertjes, oregano, olijfolie en de zout en peper. Meng dit vervolgens goed.

4

Zeef de vis en voeg de vis toe aan de bekken met groenten. Voeg extra zout en peper als dit nodig is. Garneer het gerecht uiteindelijk met de avocado.

Ingrediënten

 250 g zeebaars
 200 ml limoensap
 2 rijpe tomaten, in blokjes
 1 gesnipperde rode ui
 1 bosje koriander
 3 jalapeños, gehakt
 50 g olijven, gehakt
 30 g kappertjes, gehakt
 1 eetlepel oregano
 0,50 theelepel zout
 0,50 theelepel zwarte peper
 75 ml olijfolie
 1 avocado

Aanwijzingen

1

Bereid als eerste alle ingrediënten voor.

2

Doe de vis in een mengkom en voeg de limoensap toe. Laat dit marineren voor 30 minuten tot 2 uur.

3

Verwijder de zaadlijsten van de tomaat en snijd dit in blokjes en voeg dit toe aan een bekken. Voeg alle ingrediënten toe: de ui, koriander, olijf, jalapeños, kappertjes, oregano, olijfolie en de zout en peper. Meng dit vervolgens goed.

4

Zeef de vis en voeg de vis toe aan de bekken met groenten. Voeg extra zout en peper als dit nodig is. Garneer het gerecht uiteindelijk met de avocado.

Mexicaanse stijl ceviche maak je zo

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!

Koken en schrijven, dat vind ik leuk om te doen. Al sinds mijn 14e ben ik werkzaam in de horeca en heb mijzelf opgewerkt tot sous-chef, meegekookt op niveau, heb ik een eigen bonbonlijn opgezet en doorgeleerd voor sommelier, omdat ik erg hou van chocola en wijn. Ten slotte kom ik graag bij mensen thuis koken als de Huissommelier en bereid ik de lekkerste gerechten die je eigenlijk zou verwachten in een restaurant uit het hogere segment. Tegelijkertijd maak ik mensen ook graag bij met lekkere cocktails en streetfood. Ik wil graag mijn kennis delen, zodat iedereen thuis kan genieten van een heerlijk zelfgemaakt gerecht, want daar draait het uiteindelijk om. Samen gezellig eten en koken. Voor extra inspiratie kun je kijken op mijn Instagrampagina: @danielvergouwen of @dehuissommelier