Tijdens mijn reis in Mexico heb ik vaak genoten van Mexicaanse stijl ceviche. Tijdens een kookcursus die ik heb gevolgd in Oaxaca heeft een chefkok mij geleerd wat zijn recept is voor zijn ceviche. Dit recept heb ik dan ook meegenomen in mijn recepturenboekje en serveer dit graag als ik een variatie wil maken op de klassieke ceviche in de zomer. Dit recept voor ceviche is juist een variant op de ceviche van Peru. De ceviche wordt namelijk verrijkt met jalapeños, maar ook met andere ingrediënten zoals kappertjes, olijven, oregano, tomaten en nog veel meer. Hierdoor heb je een meer gebalanceerde ceviche, dat meer weg heeft van een tartaar dan van ceviche. Hierdoor is dit een erg leuk gerecht om van te genieten. Daarbij is dit een gerecht dat erg eenvoudig is om voor te bereiden. Ideaal dus als je gasten over de vloer hebt en toch iets leuks wilt maken. Dit recept voor Mexicaanse stijl ceviche kun je ook maken met andere vis zoals roodbaars, heilbot, dorade en zelfs kabeljauw. Het is dus ook afhankelijk van waar jijzelf van houdt en mee wilt experimenteren. Het is een behoorlijk uitgebreid recept en kun je ook naar wens aanpassen. Als je bijvoorbeeld geen fan bent van kappertjes dan kun je die simpelweg weglaten. Helaas is er voor de korianderhaters onder ons geen variant van het kruid. Allicht dat je het kunt vervangen met thaise basilicum of platte peterselie. Maar als je het echt authentiek wilt houden dan maak je het met koriander. Dit gerecht kun je serveren samen met wat brood. Wil je dit gerecht als hoofdgerecht dan moet je de hoeveelheid vis per persoon aanpassen naar 150 gram vis per persoon.
Tijdens mijn reis in Mexico heb ik vaak genoten van Mexicaanse stijl ceviche. Tijdens een kookcursus die ik heb gevolgd in Oaxaca heeft een chefkok mij geleerd wat zijn recept is voor zijn ceviche.
Bereid als eerste alle ingrediënten voor.
Doe de vis in een mengkom en voeg de limoensap toe. Laat dit marineren voor 30 minuten tot 2 uur.
Verwijder de zaadlijsten van de tomaat en snijd dit in blokjes en voeg dit toe aan een bekken. Voeg alle ingrediënten toe: de ui, koriander, olijf, jalapeños, kappertjes, oregano, olijfolie en de zout en peper. Meng dit vervolgens goed.
Zeef de vis en voeg de vis toe aan de bekken met groenten. Voeg extra zout en peper als dit nodig is. Garneer het gerecht uiteindelijk met de avocado.
In deze koopgids
Ingrediënten
Aanwijzingen
Bereid als eerste alle ingrediënten voor.
Doe de vis in een mengkom en voeg de limoensap toe. Laat dit marineren voor 30 minuten tot 2 uur.
Verwijder de zaadlijsten van de tomaat en snijd dit in blokjes en voeg dit toe aan een bekken. Voeg alle ingrediënten toe: de ui, koriander, olijf, jalapeños, kappertjes, oregano, olijfolie en de zout en peper. Meng dit vervolgens goed.
Zeef de vis en voeg de vis toe aan de bekken met groenten. Voeg extra zout en peper als dit nodig is. Garneer het gerecht uiteindelijk met de avocado.
Geef een reactie