Stuur jouw unieke recept in en maak iedere maand kans op een GRATIS KOOKBOEK t.w.v. 50 euro

Mexicaanse taco al pastor zelf maken

Dit recept voor taco al pastor is het Mexicaanse antwoord op döner uit het Midden-Oosten. Vol van smaak, kruidig met een aangenaam zoetje op het einde en dat in een heerlijke taco.
Taco al pastor zelf maken

Dit recept voor taco al pastor is het Mexicaanse antwoord op döner uit het Midden-Oosten. Vol van smaak, kruidig met een aangenaam zoetje op het einde en dat in een heerlijke taco. De Taco al pastor is gemaakt van varkensvlees en in dit recept in combinatie met een beetje rundvlees. Maar je kunt ook zoals het klassieke recept gewoon filet en schouder gebruiken van het varken. In Mexico-stad is dit een van de bekendste gerechten en wordt er dus erg veel geserveerd. Het liefst vers gesneden van een dönergrill. Ikzelf maak het op die wijze ook heel graag op mijn streetfoodcatering.

Taco al pastor recept

Dit recept voor taco al pastor is een klassiek recept. De salsa kun je natuurlijk zo aanpassen zodat het naar je eigen smaak is. Zo kun je ook andere kruiden toevoegen aan dit recept voor taco al pastor. Je kunt dit recept voor taco al pastor ook op de barbecue maken. Let er dan wel op dat je het vlees goed schroeit en het vlees mooi krokant is. Zorg er daarnaast ook voor dat je een goede kwaliteit taco kiest. De taco zelf heeft vaak veel smaak en moet dus van goede kwaliteit zijn. Dit recept voor taco al pastor is erg eenvoudig om zelf te maken en kun je ook maken als je haast hebt na een drukke dag!  

SchrijverDaniël VergouwenMoeilijkheidGemiddeld

Dit recept voor taco al pastor is het Mexicaanse antwoord op döner uit het Midden-Oosten. Vol van smaak, kruidig met een aangenaam zoetje op het einde en dat in een heerlijke taco.

Hoeveelheid4 Porties
Voorbereidingstijd15 minKooktijd30 minTotale tijd45 min

 100 g flinterdun gesneden biefstuk zoals zijlende
 400 g flinterdun gesneden varkensfilet of schouder
 2 el komijnzaad
 1 el oregano
 5 peperkorrels
 50 ml azijn
 halve ananas
 4 anchopepers
 2 chipotlepepers
 2 uien
 4 tenen knoflook
 300 ml ananassap
 2 groene pepers
 2 rijpe tomaten
 Maïstaco's
 Koriander

1

Verwijder de zaadlijsten uit de anchopepers

2

Maak de ui schoon en doe een kwart van de ui samen in een kom warm water samen met de knoflook, peperkorrels, oregano 1 chipotlepeper en de anchopeper en laat wellen

3

Snijd de vlees in dunne reepjes, zodat het kleine stukjes vlees zijn voor in de taco

4

Snipper het resterende stuk van de ui en doe dit bij het vlees

5

Blender het pepermengsel samen met de azijn en ananassap tot een gladde massa en giet dit over het vlees. Laat marineren voor minimaal 7 uur, maar het liefst een dag.

6

Verwarm een pan met olie op hoog vuur en bak hierin het vlees totdat het vocht eruit is gebakken.

7

Maak de ananas schoon en snijd dit in dunne reepjes en bak dit mee met het vlees.

8

Maak ondertussen de salsa. Doe 1 chipotlepeper, 1 teen knoflook 2 groene pepers en de tomaten in een pan met water zodat het net onderstaat. Laat 2 minuten doorkoken en blend dit door tot een grove salsa. Breng op smaak met zout en peper.

9

Verwarm de taco’s volgens instructie. Doe in iedere taco wat vlees, stukjes ananas en maak het af met de salsa. Garneer eventueel extra met een stuk ui en koriander.

Ingrediënten

 100 g flinterdun gesneden biefstuk zoals zijlende
 400 g flinterdun gesneden varkensfilet of schouder
 2 el komijnzaad
 1 el oregano
 5 peperkorrels
 50 ml azijn
 halve ananas
 4 anchopepers
 2 chipotlepepers
 2 uien
 4 tenen knoflook
 300 ml ananassap
 2 groene pepers
 2 rijpe tomaten
 Maïstaco's
 Koriander

Instructies

1

Verwijder de zaadlijsten uit de anchopepers

2

Maak de ui schoon en doe een kwart van de ui samen in een kom warm water samen met de knoflook, peperkorrels, oregano 1 chipotlepeper en de anchopeper en laat wellen

3

Snijd de vlees in dunne reepjes, zodat het kleine stukjes vlees zijn voor in de taco

4

Snipper het resterende stuk van de ui en doe dit bij het vlees

5

Blender het pepermengsel samen met de azijn en ananassap tot een gladde massa en giet dit over het vlees. Laat marineren voor minimaal 7 uur, maar het liefst een dag.

6

Verwarm een pan met olie op hoog vuur en bak hierin het vlees totdat het vocht eruit is gebakken.

7

Maak de ananas schoon en snijd dit in dunne reepjes en bak dit mee met het vlees.

8

Maak ondertussen de salsa. Doe 1 chipotlepeper, 1 teen knoflook 2 groene pepers en de tomaten in een pan met water zodat het net onderstaat. Laat 2 minuten doorkoken en blend dit door tot een grove salsa. Breng op smaak met zout en peper.

9

Verwarm de taco’s volgens instructie. Doe in iedere taco wat vlees, stukjes ananas en maak het af met de salsa. Garneer eventueel extra met een stuk ui en koriander.

Mexicaanse taco al pastor zelf maken

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!

Daniël Vergouwen
koken en schrijven, dat vind ik leuk om te doen. Al sinds mijn 14e ben ik werkzaam in de horeca en heb mijzelf opgewerkt tot sous-chef, meegekookt op niveau, heb ik een eigen bonbonlijn opgezet en doorgeleerd voor sommelier, omdat ik erg hou van chocola en wijn. Ten slotte kom ik graag bij mensen thuis koken als de Huissommelier en bereid ik de lekkerste gerechten die je eigenlijk zou verwachten in een restaurant uit het hogere segment. Tegelijkertijd maak ik mensen ook graag bij met lekkere cocktails en streetfood. Ik wil graag mijn kennis delen, zodat iedereen thuis kan genieten van een heerlijk zelfgemaakt gerecht, want daar draait het uiteindelijk om. Samen gezellig eten en koken. Voor extra inspiratie kun je kijken op mijn Instagrampagina: @danielvergouwen of @dehuissommelier