Dit recept voor taco al pastor is het Mexicaanse antwoord op döner uit het Midden-Oosten. Vol van smaak, kruidig met een aangenaam zoetje op het einde en dat in een heerlijke taco. De Taco al pastor is gemaakt van varkensvlees en in dit recept in combinatie met een beetje rundvlees. Maar je kunt ook zoals het klassieke recept gewoon filet en schouder gebruiken van het varken. In Mexico-stad is dit een van de bekendste gerechten en wordt er dus erg veel geserveerd. Het liefst vers gesneden van een dönergrill. Ikzelf maak het op die wijze ook heel graag op mijn streetfoodcatering.
In deze koopgids
Taco al pastor recept
Dit recept voor taco al pastor is een klassiek recept. De salsa kun je natuurlijk zo aanpassen zodat het naar je eigen smaak is. Zo kun je ook andere kruiden toevoegen aan dit recept voor taco al pastor. Je kunt dit recept voor taco al pastor ook op de barbecue maken. Let er dan wel op dat je het vlees goed schroeit en het vlees mooi krokant is. Zorg er daarnaast ook voor dat je een goede kwaliteit taco kiest. De taco zelf heeft vaak veel smaak en moet dus van goede kwaliteit zijn. Dit recept voor taco al pastor is erg eenvoudig om zelf te maken en kun je ook maken als je haast hebt na een drukke dag!
Dit recept voor taco al pastor is het Mexicaanse antwoord op döner uit het Midden-Oosten. Vol van smaak, kruidig met een aangenaam zoetje op het einde en dat in een heerlijke taco.
Verwijder de zaadlijsten uit de anchopepers
Maak de ui schoon en doe een kwart van de ui samen in een kom warm water samen met de knoflook, peperkorrels, oregano 1 chipotlepeper en de anchopeper en laat wellen
Snijd de vlees in dunne reepjes, zodat het kleine stukjes vlees zijn voor in de taco
Snipper het resterende stuk van de ui en doe dit bij het vlees
Blender het pepermengsel samen met de azijn en ananassap tot een gladde massa en giet dit over het vlees. Laat marineren voor minimaal 7 uur, maar het liefst een dag.
Verwarm een pan met olie op hoog vuur en bak hierin het vlees totdat het vocht eruit is gebakken.
Maak de ananas schoon en snijd dit in dunne reepjes en bak dit mee met het vlees.
Maak ondertussen de salsa. Doe 1 chipotlepeper, 1 teen knoflook 2 groene pepers en de tomaten in een pan met water zodat het net onderstaat. Laat 2 minuten doorkoken en blend dit door tot een grove salsa. Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de taco’s volgens instructie. Doe in iedere taco wat vlees, stukjes ananas en maak het af met de salsa. Garneer eventueel extra met een stuk ui en koriander.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwijder de zaadlijsten uit de anchopepers
Maak de ui schoon en doe een kwart van de ui samen in een kom warm water samen met de knoflook, peperkorrels, oregano 1 chipotlepeper en de anchopeper en laat wellen
Snijd de vlees in dunne reepjes, zodat het kleine stukjes vlees zijn voor in de taco
Snipper het resterende stuk van de ui en doe dit bij het vlees
Blender het pepermengsel samen met de azijn en ananassap tot een gladde massa en giet dit over het vlees. Laat marineren voor minimaal 7 uur, maar het liefst een dag.
Verwarm een pan met olie op hoog vuur en bak hierin het vlees totdat het vocht eruit is gebakken.
Maak de ananas schoon en snijd dit in dunne reepjes en bak dit mee met het vlees.
Maak ondertussen de salsa. Doe 1 chipotlepeper, 1 teen knoflook 2 groene pepers en de tomaten in een pan met water zodat het net onderstaat. Laat 2 minuten doorkoken en blend dit door tot een grove salsa. Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de taco’s volgens instructie. Doe in iedere taco wat vlees, stukjes ananas en maak het af met de salsa. Garneer eventueel extra met een stuk ui en koriander.
Geef een reactie