Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Mogen we aanschuiven?

Mogen we aanschuiven

Het ruikt zo lekker bij je. Waarschijnlijk omdat jij alles uit de kast hebt getrokken om je gasten te behagen! En zo hoort het ook.

Want voor mensen die bij jou aanschuiven heb je alles over. Het maakt in principe niet uit of je hen dagelijks ziet of dat je hele speciale gasten over de vloer krijgt. Jouw kookkunsten zijn ongeëvenaard en dat zul je bewijzen ook. Maar niet alleen voor het verwennen van smaakpapillen komen mensen speciaal naar jou toe. Ze wandelen ook bij je naar binnen om een unieke sfeer te proeven! Bij jou is het namelijk altijd gezellig omdat jij je woning tot in de puntjes hebt voorbereid op de komst van hooggeëerd publiek. Oftewel je bezoek.

Hoe doe jij er alles aan om je gasten aan je te binden? Wij hebben wel een paar ideeën voor je.

Speciale samenstelling

Ieder menu is uniek. Zeker wanneer jij bepaalde gasten vaker dan eens mag ontvangen! Iedere keer wil jij ze een compleet nieuw gerecht voorschotelen, meerdere zelfs, over verschillende gangen verdeeld. Tenzij een bepaald culinair hoogstandje zo populair is dat je het op aanvraag nog eens op tafel zet. Maar verder komt een herhaling van zetten natuurlijk niet in je op. Jij kijkt wel mooi uit!

Denk bij het samenstellen van een menu ook goed aan de specifieke wensen van degenen die bij jou aan tafel komen zitten. Wellicht heb jij vegetariërs of veganisten tussen je gasten. Of mensen met allergieën. Als uitstekende host(ess) houd jij daar uiteraard volop rekening mee!

Presentatie

Het bereiden van jouw ovenheerlijke gerechten gaat wel snor zitten, dachten wij zo. Daar hebben wij ook helemaal geen invloed op en die willen we ook niet. Maar wel op de aankleding, hopen we. Denk werkelijk aan alles! Haal je huis mooi aan kant, zorg voor een logische indeling van tafels en stoelen in je woon- en eetkamer en zorg dat alles lekker ruikt met een speciaal huisparfum. Garneer alles en kies je mooiste serviezen uit. Bijvoorbeeld van het Finse merk Iittala, waarvan de schalen, schotels, koppen en borden de prachtigste sprookjesverhalen vertellen. Wees gerust, er zitten ook reeksen tussen die veel kalmer zijn aan het oog. Denk ook aan andere details zoals aantrekkelijk bestek. Daar heb je echt van Kempen en Begeer voor nodig, dat past bij alles!

Denk ook aan de belichting. Door tijdens het eten alleen een lamp boven de tafel aan te laten, maak je de sfeer nog intiemer. Een gezellig samenzijn is gegarandeerd!

Natafelen

Zo, dat eten heeft gesmaakt. Maar is het feestje nu al voorbij? Absoluut niet! Eerst moet er nog gezellig worden nagetafeld met koffie, thee of een borrel. Waar je gasten en jij maar zin in hebben. En ook hieraan heb je volop aandacht besteed. Bereid de lekkerste borrelsnacks en maak heerlijke cakejes die je op een etagère presenteert. Brand kaarsjes, zet een gezellig muziekje op en maak er een fantastische avond van, die zich hopelijk binnen de kortste keren mag herhalen! Was jij al onmisbaar binnen jouw vriendengroep? Nou, dan ben je dat nu wel. Hopelijk heb jij nu een voorbeeldfunctie en haalt iedereen vanaf nu net zoveel uit de kast als jij voor een onvergetelijke avond.

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!