Mosselen koken

Mosselen koken is super makkelijk maar hieronder enkele tips hoe je de lekkerste mosselen kookt.

Mosselen koken, wat heb je nodig?

  • Mosselen, ongeveer 1kg p.p
  • Mosselgroenten
  • Evt kruiden (zit soms al bij de mosselgroenten)
  • Scheutje witte wijn

Hoe kook je mosselen?

  1. Begin met de mosselen goed te wassen in ruim koud water
  2. Verwijder de kapotte mosselen die zou ik niet eten
  3. Schep de mosselen uit in een pan en giet er een scheut witte wijn overheen
  4. Doe er de gesneden mosselgroenten bij (ui, wortel) en wat kruiden, selderij, tijm en een laulierblad en breng de mosselen aan de kook
  5. Zodra de mosselen gaan koken de pan met deksel goed omschudden en nog even op hoog vuur laten staan
  6. Controleer of alle mosselen open zijn en zo ja dan zijn ze klaar
  7. Laat mosselen niet te lang koken, dan worden ze taai en zijn ze niet zo lekker meer
  8. Zitten er nog dichte mosselen bij bij het eten laat deze dan liggen

Eet de mosselen met bv remouladesaus en stokbrood of zelfgemaakte friet

mosselen

Mosselen koken
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Hoeveelheid: 1 persoon
Ingrediënten
  • Mosselen, ongeveer 1kg p.p
  • Mosselgroenten
  • Evt kruiden (zit soms al bij de mosselgroenten)
  • Scheutje witte wijn
Bereiding
  1. Begin met de mosselen goed te wassen in ruim koud water
  2. Verwijder de kapotte mosselen die zou ik niet eten
  3. Schep de mosselen uit in een pan en giet er een scheut witte wijn overheen
  4. Doe er de gesneden mosselgroenten bij (ui, wortel) en wat kruiden, selderij, tijm en een laurierblad en breng de mosselen aan de kook
  5. Zodra de mosselen gaan koken de pan met deksel goed omschudden en nog even op hoog vuur laten staan
  6. Controleer of alle mosselen open zijn en zo ja dan zijn ze klaar
  7. Laat mosselen niet te lang koken, dan worden ze taai en zijn ze niet zo lekker meer
  8. Zitten er nog dichte mosselen bij bij het eten laat deze dan liggen

Dit vind je vast ook leuk

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website

Waardeer dit recept: