Het is eindelijk weer terrasweer! Dit betekent dus ook urenlang borrelen op het terras. Het maakt niet uit of dat in de middag is, of in de late avond van een zwoele zomeravond, een bord met nachos maakt de avond compleet. Het leuke aan nachos is dat je ze kunt delen met je tafelgenoten, waardoor het een zeer geschikte borrelsnack is. Je kunt allerlei kanten op met nachos en verschillende manieren garneren. Je kunt er bijvoorbeeld ook verschillende toppings aan toevoegen zoals uitgebakken gehakt, spekjes, paprika’s en verschillende soorten kaas aan toevoegen. Op die manier ben je ervan verzekerd dat elke hap anders is tijdens het borrelen van deze hartige borrelsnack. Dit recept is ovenproof, maar je zou ze zelfs in de magnetron kunnen verwarmen. Echter, is het wel zo dat het resultaat iets minder top is dan de nachos uit de oven.
In deze koopgids
Tips voor de guacamole
Bij het zelf maken van guacamole is het erg belangrijk om rijpe avocado’s te gebruiken. Deze zijn het meest vettig en ook veel smaakvoller dan de niet rijpe variant. Daarnaast is een rijpe avocado ook een stuk makkelijker om te prakken. Om de groene kleur te behouden van avocado, voeg je wat citroen- of limoensap toe. Dit zorgt ervoor dat de kleur langer behouden blijft van de avocado. Daarnaast is het ook een goede tegenhanger van de vette romige smaak van de avocado. Daarnaast maakt dit guacamole recept ook gebruik van verse rode peper voor wat pit en verse koriander. Mocht je geen liefhebber zijn van koriander dan kun je die natuurlijk uit het recept laten. Dit recept is zeer geschikt voor 6 personen.
Het is eindelijk weer terrasweer! Dit betekent dus ook urenlang borrelen op het terras met heerlijke nacho's om te snacken.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
Snipper de rode uien zo fijn mogelijk en houdt een ui apart voor de guacamole.
Snijd de tomaat in vier en ontdoe de tomaat van de zaadlijsten. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de paprika in blokjes
Rasp, indien nodig, de jong belegen kaas of cheddar. Pak een ovenschaal en maak laagjes met de nachos
Maak een eerste laag nachos en bestrooi dit met de kaas, tomaat, paprika, ui en crème fraîche. Herhaal dit tot de ovenschaal vol is.
Zorg ervoor dat de top van de nachos zeer goed is bestrooid met kaas en garneert is met de jalapeñopepers.
Plaats de ovenschaal voor 7 tot 10 minuten in de oven, zodat alle kaas is gesmolten. Maak de guacamole.
Snijd de avocado doormidden en ontdoe de avocado van de pit.
Haal nu de inhoud uit de avocado met een lepel en doe dit in een schaal.
Snijd de rode peper doormidden en ontdoe de peper van de zaadlijsten.
Voeg nu in de schaal met avocado de limoensap, rode ui, rode peper en een flinke snuf zout toe en prak dit mengsel met een vork. Voeg ten slotte de limoensap toe en serveer dit samen met de nachos.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
Snipper de rode uien zo fijn mogelijk en houdt een ui apart voor de guacamole.
Snijd de tomaat in vier en ontdoe de tomaat van de zaadlijsten. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de paprika in blokjes
Rasp, indien nodig, de jong belegen kaas of cheddar. Pak een ovenschaal en maak laagjes met de nachos
Maak een eerste laag nachos en bestrooi dit met de kaas, tomaat, paprika, ui en crème fraîche. Herhaal dit tot de ovenschaal vol is.
Zorg ervoor dat de top van de nachos zeer goed is bestrooid met kaas en garneert is met de jalapeñopepers.
Plaats de ovenschaal voor 7 tot 10 minuten in de oven, zodat alle kaas is gesmolten. Maak de guacamole.
Snijd de avocado doormidden en ontdoe de avocado van de pit.
Haal nu de inhoud uit de avocado met een lepel en doe dit in een schaal.
Snijd de rode peper doormidden en ontdoe de peper van de zaadlijsten.
Voeg nu in de schaal met avocado de limoensap, rode ui, rode peper en een flinke snuf zout toe en prak dit mengsel met een vork. Voeg ten slotte de limoensap toe en serveer dit samen met de nachos.
Geef een reactie