Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Nieuwe recepten uitproberen

Nieuwe recepten uitproberen

Het is vaak makkelijk, lekker en simpel om steeds bekende dingen te eten. Zo eet je natuurlijk vast wel ooit het welbekende AVG’tje. Ook wel bekend als aardappelen, vlees en groenten. Het is erg snel te bereiden en altijd lekker en voedzaam. Maar probeer eens een nieuw recept, dat kan ook erg lekker zijn. Het feit dat we eten niet kennen, schrikt ons af en weerhoudt ons van het proberen van nieuwe dingen.

Onbekend Aziatisch eten

Probeer eens nieuwe recepten uit het Oosten. Zo kun je in plaats van groenten wel eens een keer kimchi eten. Dat zijn eigenlijk gedroogde groenten met een combinatie van een frisse en een zure smaak. Deze groenten worden eerst in het zout gelegd en worden daarna gemixt met allemaal specerijen om deze smaak te creëren.

Bekender Aziatisch eten

Je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld zelf garnalen te gaan frituren. Hiervoor heb je dan panko nodig. Dit zijn de broodkruimels die het knapperige randje om de garnaal zijn. De smaak van een gefrituurde garnaal kennen de meeste mensen wel. Het is een lekkere, maar ook wel ongezonde toevoeging aan de garnalen.

Sushi  

Dit is misschien ook wel leuk om eens te maken als er vrienden een hapje komen eten. Dat je dan lekker zelf sushi gaat maken en allemaal van die bijgerechtjes op tafel zet, zoals dus bijvoorbeeld gebakken garnaal. Zo pak jij jouw vrienden helemaal in met een heerlijke maaltijd!

Is rijst het enige eten in Aziatische landen?

Dat is dus zeker niet het geval. Er is een trend in deze landen dat eten erg belangrijk is. Daarom doen mensen daar heel erg hun best om een lekkere, gezonde en geschikte maaltijd op tafel te zetten. En wist je dat ze in Azië juist heel veel noedels eten en helemaal niet alleen maar rijst.

Eetpatroon in Aziatische landen

Het is je misschien even ontgaan, maar in Aziatische landen eten ze niet alleen sushi met stokjes, nee daar eten ze bijna alles met stokjes. Het is daar vanzelfsprekend dat je bij het hoofdgerecht een apart schaaltje rijst of noedels krijgt en dat eten zij met stokjes.

Hapjes voor op een verjaardag

Allereerst hebben we gehaktballetjes met zoete saus. Hier kun je natuurlijk ook kipgehakt voor gebruiken of zelfs vegetarisch gehakt. Het is maar net wat jij wil! Het is een makkelijk en lekker gerecht.

Daarnaast zou je risotto balletjes kunnen maken. Dit is een bolletje risotto omhuld met broodkruimels en daarna is het gefrituurd. Ook iets wat je niet snel ziet, maar wat wel erg lekker is.

Tot slot hebben we de vegan spring rolls. Je kunt hiervoor rijstpapier gebruiken, maar bijvoorbeeld ook een komkommer slice. Je kunt hem vullen met alle dingen die je zelf lekker vindt. Ideaal dus!

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!