Okonomiyaki is een van de bekendere gerechten uit Japan. De eenvoud van dit gerecht in combinatie met de hartigheid laat zien wat voor Japan het antwoord is op comfortfood! Dit recept voor okonomiyaki is erg eenvoudig om te maken, maar je hebt er wel wat handigheid voor nodig. Ik geef je vandaag een leuk basisrecept voor Okonomiyaki waarmee je een start kunt maken in alle oneindige variaties van deze Japanse klassieker.
In deze koopgids
Wat is Japanse Okonamiyaki?
Als eerste is het wel handig om te weten wat Okonomiyaki is feitelijk een soort hartige pannenkoek. De vulling van ieder recept van okonomiyaki is op basis van witte kool. In Japan zijn er feitelijk twee soorten okonomiyaki die je kunt eten: Hiroshima-stijl en Osaka-stijl. Ikzelf heb in Japan genoten van de Hiroshima-stijl okonomiyaki. Deze lijkt erg op osaka-stijl maar heeft feitelijk als extra een krokante laag gebakken ramen. In Japan zijn overal in het land wel restaurants te vinden gespecialiseerd in okonomiyaki. Deze wordt dan gebakken op grote hete platen waarop je de pannenkoek eenvoudig kunt draaien. Dit recept voor okonomiyaki is een basisrecept die je verder kunt uitwerken naar andere variaties. Zo kun je ook okonomiyaki maken met vis, paddestoelen en ook andere groenten.
De okonomiyaki afmaken
Okonomiyaki wordt geroemd door de hartige sauzen waarmee het is afgemaakt. Dat is namelijk met okonomiyaki-saus. Deze saus kun je vinden in jouw lokale toko en is eigenlijk een soort zoete variant van barbecuesaus. Ikzelf maak de okonomiyaki graag af met kewpie mayonaise. Deze wat zuurdere mayonaise is onovertroffen als het gaat om Japanse mayonaise. Ook is het een aanrader om de okonomiyaki af te maken met bonitoflakes en zeewiervlokken voor een extra hartige smaak.
Okonamiyaki is een van de bekendere gerechten uit Japan. De eenvoud van dit gerecht in combinatie met de hartigheid laat zien wat voor Japan het antwoord is op comfortfood!
Kook de noedels gaar en spoel ze vervolgens koud met water
Meng het water, bloem, zout en mirin tot een glad beslag
Hak de witte kool in dun en rasp de gember. Snijd de bosui in dunne ringen
Verwarm wat zonnebloemolie in een koekenpan en giet de helft van het beslag in een koekenpan met een diameter van 22 centimeter. Leg er vervolgens de bosui, kool en plakjes bacon op. Bak dit op middelhoog vuur voor ongeveer 5 minuten.
Leg een groot bord bovenop de pan en draai de okonamiyaki om.
Meng de noedels met sojasaus, gember en sesamolie. Klop vervolgens in een apart kommetje de eieren.
Bak de eieren in een apart kommetje en leg daarbovenop de noedels. Leg daarbovenop weer koolpannenkoek op met de koolkant naar beneden gericht. Bak dit door totdat het beslag volledig gaar is in ongeveer 10 minuten op laag vuur.
Draai de pannenkoek om en serveer de okonamiyaki met okonomiyaki saus, kewpie mayonaise, bonitvlokken en zeewiervlokken
Ingrediënten
Aanwijzingen
Kook de noedels gaar en spoel ze vervolgens koud met water
Meng het water, bloem, zout en mirin tot een glad beslag
Hak de witte kool in dun en rasp de gember. Snijd de bosui in dunne ringen
Verwarm wat zonnebloemolie in een koekenpan en giet de helft van het beslag in een koekenpan met een diameter van 22 centimeter. Leg er vervolgens de bosui, kool en plakjes bacon op. Bak dit op middelhoog vuur voor ongeveer 5 minuten.
Leg een groot bord bovenop de pan en draai de okonamiyaki om.
Meng de noedels met sojasaus, gember en sesamolie. Klop vervolgens in een apart kommetje de eieren.
Bak de eieren in een apart kommetje en leg daarbovenop de noedels. Leg daarbovenop weer koolpannenkoek op met de koolkant naar beneden gericht. Bak dit door totdat het beslag volledig gaar is in ongeveer 10 minuten op laag vuur.
Draai de pannenkoek om en serveer de okonamiyaki met okonomiyaki saus, kewpie mayonaise, bonitvlokken en zeewiervlokken
Geef een reactie