Onze moestuin

Vorig jaar zijn we begonnen met een moestuintje gewoon in onze achtertuin, een paar bietjes, wat sla, tomaatjes en pepertjes en uiteraard de veel gebruikte kruiden bij het koken, rozemarijn,tijm en basilicum. En eerlijk is eerlijk het smaakt toch allemaal net even lekkerder uit je eigen “moestuin”.

Dit jaar hebben we het nog groter aangepakt en hebben nu niet alleen maar plantjes gekocht en in de grond gezet maar ook  het 1 en ander binnen opgekweekt, dus van zaadje tot miniplantje. Een klein beetje aangestoken door een open dag waar we geweest waren. Daar kon je moestuintjes huren in een kas. Dus wat voor weer het ook is, je kan altijd droog tuinieren en doordat de temperatuur wat hoger ligt dan gewoon buiten groeit en bloeit alles nog sneller dan gewoon buiten. In de winter zal het er nooit kouder worden dan -1 of -2 dus kan je langer dooroogsten.

Maar goed eerst nog maar even verder met onze eigen moestuin in de achtertuin. We hebben heel wat gezaaid en geplant inmiddels, van bietjes (gele en rode), rucola, sla, verschillende tomaten, paprika, aubergine en courgettes, boontjes, komkommer, watermeloen, spinazie en rabarber. (en dan ben ik de uien (rode en gele), artisjok,aardbeien,suikermais, goji bes, framboos ect nog vergeten).

We hebben de eerste 2 dingen al geoogst, de rucola en rabarber. Van de rucola heb ik een lekker stamppotje gemaakt met feta en zelfgemaakte gedroogde tomaatjes en van de rabarber gewone rabarber compote, rabarber met muesli crumble, rabarber taartjes met kaneel meringue en een rabarber smoothie met aardbei en hangop mmmmmmmmm 😆

Dit vind je vast ook leuk

Geen reacties mogelijk