Stuur jouw unieke recept in en maak iedere maand kans op een GRATIS KOOKBOEK t.w.v. 50 euro

Pad Thai maak je zo

Pad thai is een super geliefd streetfoodgerecht uit Thailand. Het gerecht wordt vaak geserveerd langs allerlei kraampjes langs de weg en zijn ongelooflijk lekker om zelf te maken.
pad thai recept

Pad thai is een super geliefd streetfoodgerecht uit Thailand. Het gerecht wordt vaak geserveerd langs allerlei kraampjes langs de weg en zijn ongelooflijk lekker. Ikzelf maak ook graag de authentieke variant voor mijn streetfood walking dinners. Hierbij wordt dit gerecht uitgeserveerd op bestelling van de gasten tijdens het diner, net zoals in Thailand. Het recept voor pad thai met kip en garnalen heb ik iets ingekort, doordat de authentieke variant behoorlijk wat ingrediënten bevat.  Traditionele ingrediënten zoals gedroogde garnalen en tamarinde zit er niet in. Wil je toch die volle smaak, dan kun je tamarinde vervangen voor een eetlepel ketchup.

Pad Thai voorbereiding

Als je dit recept voor Pad Thai gaat maken is het erg belangrijk om alles goed voor te bereiden. Je gaat namelijk wokken en dat betekent feitelijk dat je binnen een paar minuten een gerecht op tafel hebt staan. Het is dan wel belangrijk dat je alles al hebt gesneden, zodat je alles klaar hebt staan. Verder is vissaus onmisbaar. Voor dit recept pad thai met kip kun je aan het einde de noedels verder mee op smaak brengen indien nodig. Als je rijstnoedels koopt moet je van te voren even checken hoe je de rijstnoedels voorbereid. Vaak hoef je de rijstnoedels enkel te weken in heet water in plaats van ze te koken.

Pad thai wokken

Tijdens het wokken moet je wok constant bloedheet blijven. Dit zorgt voor een extra laag smaak, doordat alles netjes karamelliseert. Dit is het belangrijkste punt van pad thai en zorgt voor die onderscheidende smaak die je in Thailand ook hebt.

AuteurDaniël VergouwenMoeilijkheidsgraadBeginner

pad thai is fris, hartig en bovenal snel om te maken. Ideaal voor de doordeweekse dagen.

Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd10 minutenTotale tijd20 minuten

 1 eetlepel sojasaus
 3 eetlepel vissaus
 2 eetlepel limoensap
 2 eetlepel bruine suiker of palmsuiker
 400 g brede rijstnoedels
 1 theelepel chilipoeder
 3 eetlepel olie
 100 g ongezouten pinda's
 1 rode paprika
 2 tenen knoflook
 2 eieren
 200 g garnalen
 150 g kippendijen
 2 bosuien

1

pad thai recept

2

Week de rijstnoedels in water en giet af.

3

Snijd de kip in hele dunne reepjes. Snijd twee bosuitjes in dunne ringen. Maak de paprika schoon en snijd in dunne reepjes.

4

Zet een wok op hoog vuur en voeg olie toe. Voeg de kip toe en wok tot de kip bijna gaar is. Zet apart en zet de wok terug op het vuur.

5

Voeg de paprika toe en wok. Voeg vervolgens de knoflook toe en wok 1 minuut door. Voeg de garnalen toe en roer goed door. Voeg de kip terug toe aan de pan.

6

Schuif alles in de wok naar rechts, zodat er ruimte vrijkomt. Voeg het ei toe en wacht voor 10 seconden. Roer door en voeg de noedels toe. Blus af met de limoensapmarinade en breng eventueel verder op smaak met zout en peper. Garneer met de pinda’s en bosui.

Ingrediënten

 1 eetlepel sojasaus
 3 eetlepel vissaus
 2 eetlepel limoensap
 2 eetlepel bruine suiker of palmsuiker
 400 g brede rijstnoedels
 1 theelepel chilipoeder
 3 eetlepel olie
 100 g ongezouten pinda's
 1 rode paprika
 2 tenen knoflook
 2 eieren
 200 g garnalen
 150 g kippendijen
 2 bosuien

Aanwijzingen

1

pad thai recept

2

Week de rijstnoedels in water en giet af.

3

Snijd de kip in hele dunne reepjes. Snijd twee bosuitjes in dunne ringen. Maak de paprika schoon en snijd in dunne reepjes.

4

Zet een wok op hoog vuur en voeg olie toe. Voeg de kip toe en wok tot de kip bijna gaar is. Zet apart en zet de wok terug op het vuur.

5

Voeg de paprika toe en wok. Voeg vervolgens de knoflook toe en wok 1 minuut door. Voeg de garnalen toe en roer goed door. Voeg de kip terug toe aan de pan.

6

Schuif alles in de wok naar rechts, zodat er ruimte vrijkomt. Voeg het ei toe en wacht voor 10 seconden. Roer door en voeg de noedels toe. Blus af met de limoensapmarinade en breng eventueel verder op smaak met zout en peper. Garneer met de pinda’s en bosui.

Pad thai recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!

Daniël Vergouwen
koken en schrijven, dat vind ik leuk om te doen. Al sinds mijn 14e ben ik werkzaam in de horeca en heb mijzelf opgewerkt tot sous-chef, meegekookt op niveau, heb ik een eigen bonbonlijn opgezet en doorgeleerd voor sommelier, omdat ik erg hou van chocola en wijn. Ten slotte kom ik graag bij mensen thuis koken als de Huissommelier en bereid ik de lekkerste gerechten die je eigenlijk zou verwachten in een restaurant uit het hogere segment. Tegelijkertijd maak ik mensen ook graag bij met lekkere cocktails en streetfood. Ik wil graag mijn kennis delen, zodat iedereen thuis kan genieten van een heerlijk zelfgemaakt gerecht, want daar draait het uiteindelijk om. Samen gezellig eten en koken. Voor extra inspiratie kun je kijken op mijn Instagrampagina: @danielvergouwen of @dehuissommelier