Pad thai is een super geliefd streetfoodgerecht uit Thailand. Het gerecht wordt vaak geserveerd langs allerlei kraampjes langs de weg en zijn ongelooflijk lekker. Ikzelf maak ook graag de authentieke variant voor mijn streetfood walking dinners. Hierbij wordt dit gerecht uitgeserveerd op bestelling van de gasten tijdens het diner, net zoals in Thailand. Het recept voor pad thai met kip en garnalen heb ik iets ingekort, doordat de authentieke variant behoorlijk wat ingrediënten bevat. Traditionele ingrediënten zoals gedroogde garnalen en tamarinde zit er niet in. Wil je toch die volle smaak, dan kun je tamarinde vervangen voor een eetlepel ketchup.
Pad Thai voorbereiding
Als je dit recept voor Pad Thai gaat maken is het erg belangrijk om alles goed voor te bereiden. Je gaat namelijk wokken en dat betekent feitelijk dat je binnen een paar minuten een gerecht op tafel hebt staan. Het is dan wel belangrijk dat je alles al hebt gesneden, zodat je alles klaar hebt staan. Verder is vissaus onmisbaar. Voor dit recept pad thai met kip kun je aan het einde de noedels verder mee op smaak brengen indien nodig. Als je rijstnoedels koopt moet je van te voren even checken hoe je de rijstnoedels voorbereid. Vaak hoef je de rijstnoedels enkel te weken in heet water in plaats van ze te koken.
Pad thai wokken
Tijdens het wokken moet je wok constant bloedheet blijven. Dit zorgt voor een extra laag smaak, doordat alles netjes karamelliseert. Dit is het belangrijkste punt van pad thai en zorgt voor die onderscheidende smaak die je in Thailand ook hebt.
pad thai is fris, hartig en bovenal snel om te maken. Ideaal voor de doordeweekse dagen.
pad thai recept
Week de rijstnoedels in water en giet af.
Snijd de kip in hele dunne reepjes. Snijd twee bosuitjes in dunne ringen. Maak de paprika schoon en snijd in dunne reepjes.
Zet een wok op hoog vuur en voeg olie toe. Voeg de kip toe en wok tot de kip bijna gaar is. Zet apart en zet de wok terug op het vuur.
Voeg de paprika toe en wok. Voeg vervolgens de knoflook toe en wok 1 minuut door. Voeg de garnalen toe en roer goed door. Voeg de kip terug toe aan de pan.
Schuif alles in de wok naar rechts, zodat er ruimte vrijkomt. Voeg het ei toe en wacht voor 10 seconden. Roer door en voeg de noedels toe. Blus af met de limoensapmarinade en breng eventueel verder op smaak met zout en peper. Garneer met de pinda’s en bosui.
Ingrediënten
Aanwijzingen
pad thai recept
Week de rijstnoedels in water en giet af.
Snijd de kip in hele dunne reepjes. Snijd twee bosuitjes in dunne ringen. Maak de paprika schoon en snijd in dunne reepjes.
Zet een wok op hoog vuur en voeg olie toe. Voeg de kip toe en wok tot de kip bijna gaar is. Zet apart en zet de wok terug op het vuur.
Voeg de paprika toe en wok. Voeg vervolgens de knoflook toe en wok 1 minuut door. Voeg de garnalen toe en roer goed door. Voeg de kip terug toe aan de pan.
Schuif alles in de wok naar rechts, zodat er ruimte vrijkomt. Voeg het ei toe en wacht voor 10 seconden. Roer door en voeg de noedels toe. Blus af met de limoensapmarinade en breng eventueel verder op smaak met zout en peper. Garneer met de pinda’s en bosui.
Geef een reactie