Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Paksoi

paksoi

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Paksoi is een Aziatische koolsoort die in Nederland tegenwoordig het hele jaar rond te krijgen is. Toch is het een groente die niet bij iedereen bekend is terwijl het een lekkere en heel makkelijke groente is om mee te koken. Het is een bladkool die geen typische koolsmaak heeft maar een lekkere pittige smaak. Paksoi is ook prima rauw te eten.

Hoeveel per persoon

Per persoon heb je ongeveer 300-350 gram rauwe paksoi nodig. Je houd dan ongeveer 2 ons over. Ga je het rauw in een salade eten dan heb je aan 200 gram wel genoeg.

Paksoi snijden

Het snijden van paksoi is niet moeilijk. Je kunt de stengels eerst in zijn geheel wassen en dan snijden of eerst de groenten snijden en dan wassen. Je hoeft alleen het kontje van de stronk er maar af te snijden en dan snijd je de stronk in stukjes van ongeveer 1-2 cm. Wil je het rauw in een salade gebruiken dan zou ik het wat fijner snijden. Je snijd zowel de stengel als het blad. Ga je de paksoi koken of wokken doe dan eerst de gesneden stengels (het witte) in de pan en 2 of 3 minuutjes later het gesneden blad (het groene)

Paksoi koken

Was en snij de paksoi en zet de stengels op met water en wat zout, breng aan de kook en voeg dan het gesneden blad toe, kook de stengels ongeveer 7 minuten en het blad 5 minuten.

Roerbakken of wokken

Het roerbakken of wokken is in ongeveer 5 minuutjes klaar. Het mag best een beetje knapperig blijven. Zet een wokpan op het vuur met wat olie en als deze warm is voeg dan de paksoi toe, eerst de gesneden stengels(wit) en 2 minuutjes later het gesneden blad (groene gedeelte).

Invriezen

Paksoi kan je prima invriezen maar dan moet je het wel eerst even 2 minuten blancheren voordat je het invriest.

Bewaren

Een hele paksoi kun je in de koelkast 2-3 dagen bewaren. Gekookt is de groente nog 1 dag houdbaar in de koelkast.

Paksoi-stamppot

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!