Pancake beslag

Pancakes zijn Amerikaanse kleine pannenkoekjes die veelal bij het ontbijt gegeten worden. Eet ze lekker met maple syrup, verse aardbeien, blauwe bessen, banaan, honing enz. Het is ook lekker om de blauwe bessen door het beslag te doen en deze lekker mee te bakken. Pancakes zijn makkelijk en snel te maken en heerlijk op een luie zondag.

Pancake recept

  • 2dl karnemelk
  • 3 eieren
  • 115 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout 

Pancake beslag maken

  1. Scheid de eieren en meng de eidooiers samen met de karnemelk, een snuf zout, de bloem en de theelepel bakpoeder tot een glad beslag
  2. Klop de eiwitten met een (hand) mixer tot luchtig schuim en spatel dit door het beslag. Door de eiwitten op te kloppen en dan door het beslag te mengen krijg je heerlijke luchtige pancakes. 

Pancakes bakken

  1. Om de pancakes te bakken zet je een koekenpan op het vuur met wat boter of olie in de pan. Schep zodra de pan is 2 of 3 bergjes beslag in de koekenpan en bak 1 kant mooi goudbruin
  2. Draai nu de pancakes om en bak de andere kant ook mooi bruin.
  3. Serveer met wat poedersuiker, maple siroop of met banaan, walnoot en honing.
Pancakes bewaren of invriezen

Je kunt gebakken pancakes een dag in de koelkast bewaren. Wil je ze langer bewaren vries de pancakes dan in. Leg tussen elke pancake een stukje bakpapier dan plakken de pancakes niet aan elkaar. Verpak ze in een luchtdichte plastic zak en vries ze in. Ze blijven zo tot wel 2 maanden goed in de vriezer. Laat de pancakes ontdooien en verwarm ze eventueel nog even in de magnetron of koekenpan voor je ze gaat eten.

Pancake beslag
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recept:: Pancakes
Ingrediënten
  • 2 dl karnemelk
  • 3 eieren
  • 115 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
Bereiding
Pancake beslag maken
  1. Scheid de eieren en meng de eidooiers samen met de karnemelk, een snuf zout, de bloem en de theelepel bakpoeder tot een glad beslag
  2. Klop de eiwitten met een (hand) mixer tot luchtig schuim en spatel dit door het beslag. Door de eiwitten op te kloppen en dan door het beslag te mengen krijg je heerlijke luchtige pancakes.
Pancakes bakken
  1. Om de pancakes te bakken zet je een koekenpan op het vuur met wat boter of olie in de pan. Schep zodra de pan is 2 of 3 bergjes beslag in de koekenpan en bak 1 kant mooi goudbruin
  2. Draai nu de pancakes om en bak de andere kant ook mooi bruin.
  3. Serveer met wat poedersuiker, maple siroop of met banaan, walnoot en honing.

 

 

Dit vind je vast ook leuk

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website

Waardeer dit recept: