Een pastasalade is zo’n supersnel gerecht dat je in een paar minuten op tafel zet. Bovendien altijd erg lekker ook. Helaas zit er in veel pastasalades niet zo heel veel groente. En daarmee wordt het een wat eenzijdige maaltijd soms. Vandaag daarom een recept voor pastasalade met tonijn boordevol gezonde groente en lekkere smaken. En in plaats van de bekende fusilli of penne is het ook heerlijk om eens een andere pastasoort zoals tortellini te gebruiken. Kies voor een vulling die de smaken van dit gerecht aanvult zoals met paddenstoelen of met room en Parmezaanse kaas. Of haal je tortellini bij de traiteur, nog beter!
In deze koopgids
Pastasalade tonijn tips
- Wil je een wat romiger salade? Dan kun je ook een tonijnsalade gebruiken in plaats van een blikje tonijn. Ok, dan bevat je pastasalade natuurlijk wel ietsje meer calorieën…
- Wil je een luxere pasta tonijn salade? Koop dan verse vis bij de visboer. Kies voor een mooie tonijnmoot die je even kort grillt en mooi rosé van binnen laat. Deze snijd je in stukjes en plaats je bovenop de pastasalade.
- Je kunt deze pastasalade als lunchgerecht maar ook als maaltijdsalade eten. Vind je de salade niet voldoende vullend? Plaats en dan wat stukjes gekookte aardappelen in en kook een paar eieren die je in partjes snijdt.
Snijd de courgette met de spiralizer of keukenmachine in dunne kleine reepjes.
Kook de pasta in kokend water volgens de aanwijzingen al dente gaar.
Giet de pasta af en laat de pasta even rusten in een vergiet in een afgedekte pan.
Meng er een eetlepel olijfolie door.
Open het blik met tonijn en giet dit af. Haal de tonijn uit elkaar in vrij grote stukjes en meng er een eetlepel olijfolie door.
Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes.
Rooster de pijnboompitten goudbruin.
Roer de pesto door de past en meng deze met de tonijn, pijnboompitten, stukjes tomaat, rucola en courgette sliertjes.
Serveer de pastasalade lauwwarm, maar op warmere dagen kun je er ook voor kiezen om als koude pastasalade te serveren. Zet hem dan even een paar uur in de koelkast.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Snijd de courgette met de spiralizer of keukenmachine in dunne kleine reepjes.
Kook de pasta in kokend water volgens de aanwijzingen al dente gaar.
Giet de pasta af en laat de pasta even rusten in een vergiet in een afgedekte pan.
Meng er een eetlepel olijfolie door.
Open het blik met tonijn en giet dit af. Haal de tonijn uit elkaar in vrij grote stukjes en meng er een eetlepel olijfolie door.
Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes.
Rooster de pijnboompitten goudbruin.
Roer de pesto door de past en meng deze met de tonijn, pijnboompitten, stukjes tomaat, rucola en courgette sliertjes.
Serveer de pastasalade lauwwarm, maar op warmere dagen kun je er ook voor kiezen om als koude pastasalade te serveren. Zet hem dan even een paar uur in de koelkast.
Geef een reactie