Pepernoten, het blijft altijd de vraag zijn het nou pepernoten of bonken, de één noemt het pepernoten, de ander noemt kruidnoten pepernoten, ik noem dit pepernoten en de kleine harde kruidnoten. Goed pepernoten bonken dus, ze zijn erg makkelijk te maken maar het kost wel even wat tijd, net als je kruidnootjes alhoewel dit iets sneller gaat aangezien je de blokjes snijd en daarna alleen nog iets moet bijvormen met je vingers terwijl je kruidnoten echt moet rollen.
Meng in een beslagkom de honing, stroop, de gemalen anijszaad, het ei, de speculaaskruiden en het zout.
Zeef het meel door een zeef boven het mengsel en kneed hier een stevig deeg van.
Pak het deeg in plasticfolie en leg het voor 2 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Rol het deeg uit tot een mooie strakke rechthoekige dikke plak en snijd hier eerst repen van en dan blokjes.
Vorm de blokjes nog een beetje met je vingers tot pepernoten en leg ze dan op een bakplaat die bedekt is met bakpapier.
Bak de pepernoten in 10 tot 13 minuten mooi goudbruin. Laat ze afkoelen voor je ze eet!
In deze koopgids
Ingrediënten
Aanwijzingen
Meng in een beslagkom de honing, stroop, de gemalen anijszaad, het ei, de speculaaskruiden en het zout.
Zeef het meel door een zeef boven het mengsel en kneed hier een stevig deeg van.
Pak het deeg in plasticfolie en leg het voor 2 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Rol het deeg uit tot een mooie strakke rechthoekige dikke plak en snijd hier eerst repen van en dan blokjes.
Vorm de blokjes nog een beetje met je vingers tot pepernoten en leg ze dan op een bakplaat die bedekt is met bakpapier.
Bak de pepernoten in 10 tot 13 minuten mooi goudbruin. Laat ze afkoelen voor je ze eet!
Geef een reactie