Stuur jouw unieke recept in en maak iedere maand kans op een GRATIS KOOKBOEK t.w.v. 50 euro

Pepernoten (bonken)

pepernoten

Pepernoten, het blijft altijd de vraag zijn het nou pepernoten of bonken, de één noemt het pepernoten, de ander noemt kruidnoten pepernoten, ik noem dit pepernoten en de kleine harde kruidnoten. Goed pepernoten bonken dus, ze zijn erg makkelijk te maken maar het kost wel even wat tijd, net als je kruidnootjes alhoewel dit iets sneller gaat aangezien je de blokjes snijd en daarna alleen nog iets moet bijvormen met je vingers terwijl je kruidnoten echt moet rollen.

AuteurKooktijdschriftMoeilijkheidsgraadBeginner

Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd30 minutenKooktijd12 minutenTotale tijd42 minuten

Ingrediënten
 175 g honing
 375 g zelfrijzend bakmeel
 1 ei
 1 eetlepel speculaaskruiden
 1 theelepel gemalen anijszaad
 175 g honing naturel
 75 g stroop
 1 snufje zout

Pepernoten maken
1

Meng in een beslagkom de honing, stroop, de gemalen anijszaad, het ei, de speculaaskruiden en het zout.

2

Zeef het meel door een zeef boven het mengsel en kneed hier een stevig deeg van.

3

Pak het deeg in plasticfolie en leg het voor 2 uur in de koelkast.

4

Verwarm de oven voor op 170 graden.

5

Rol het deeg uit tot een mooie strakke rechthoekige dikke plak en snijd hier eerst repen van en dan blokjes.

6

Vorm de blokjes nog een beetje met je vingers tot pepernoten en leg ze dan op een bakplaat die bedekt is met bakpapier.

7

Bak de pepernoten in 10 tot 13 minuten mooi goudbruin. Laat ze afkoelen voor je ze eet!

Ingrediënten

Ingrediënten
 175 g honing
 375 g zelfrijzend bakmeel
 1 ei
 1 eetlepel speculaaskruiden
 1 theelepel gemalen anijszaad
 175 g honing naturel
 75 g stroop
 1 snufje zout

Aanwijzingen

Pepernoten maken
1

Meng in een beslagkom de honing, stroop, de gemalen anijszaad, het ei, de speculaaskruiden en het zout.

2

Zeef het meel door een zeef boven het mengsel en kneed hier een stevig deeg van.

3

Pak het deeg in plasticfolie en leg het voor 2 uur in de koelkast.

4

Verwarm de oven voor op 170 graden.

5

Rol het deeg uit tot een mooie strakke rechthoekige dikke plak en snijd hier eerst repen van en dan blokjes.

6

Vorm de blokjes nog een beetje met je vingers tot pepernoten en leg ze dan op een bakplaat die bedekt is met bakpapier.

7

Bak de pepernoten in 10 tot 13 minuten mooi goudbruin. Laat ze afkoelen voor je ze eet!

Pepernoten (bonken)

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!