Perentaart met amandel en pecannoten
Ik ben dol op peer en pecannoten en die 2 zijn ook nog eens een hele goede combinatie dus tijd voor een taartje met peer en pecannoten.
Meng in een kom de bloem met 1x 100 gram suiker, een snuf zout en de kardemon door elkaar.
Voeg de boter toe, 3 eetlepels ei en 1 eetlepel water en kneed alles tot een soepele deegbal.
Pak het deeg in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
Pers de sinaasappel uit en snijd de helft van de schil in dunne reepjes (zorg dat je het wit van de binnenkant van de schil niet gebruikt, dit is bitter), je moet de sinaasappel dus dun schillen.
Zet de sinaasappelschillen met ruim water op en breng aan de kook, giet ze daarna af.
Breng 100 ml water met de andere 100 gram suiker aan de kook en leg hier de sinaasappelschillen in en laat ongeveer 10 minuten zachtjes koken tot de schillen glazig worden. Giet ze daarna af door een zeef.
Verwarm de oven voor op 200 graden en leg een vel bakpapier op de bakplaat.
Meng in een kom de amandelspijs met 100 ml room, 3 eetlepels sinaasappelsap en 3 eetlepels ei en 1 eetlepel bloem goed door elkaar.
Schil de peren, haal het klokhuis eruit en snijd de peren in 8 parten.
Strooi wat bloem op je werkbank en rol het deeg uit tot een ronde lap van ongeveer 30cm en leg deze op het bakpapier.
Verdeel het amandelspijsmengsel eroverheen maar laat 6cm van de rand vrij.
Leg de peren in een cirkel op het amandelmengsel en vouw de rand zo dat je een opstaande rand krijgt.
Verdeel de pecannoten over de taart en bestrijk het deeg met de overgebleven room.
Bak de taart in ongeveer 35 minuten gaar.
Zodra de taart uit de oven komt direct met de sinaasappel jam bestrijken en de sinaasappel schilletjes erover verdelen.
In deze koopgids
Ingrediënten
Aanwijzingen
Meng in een kom de bloem met 1x 100 gram suiker, een snuf zout en de kardemon door elkaar.
Voeg de boter toe, 3 eetlepels ei en 1 eetlepel water en kneed alles tot een soepele deegbal.
Pak het deeg in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
Pers de sinaasappel uit en snijd de helft van de schil in dunne reepjes (zorg dat je het wit van de binnenkant van de schil niet gebruikt, dit is bitter), je moet de sinaasappel dus dun schillen.
Zet de sinaasappelschillen met ruim water op en breng aan de kook, giet ze daarna af.
Breng 100 ml water met de andere 100 gram suiker aan de kook en leg hier de sinaasappelschillen in en laat ongeveer 10 minuten zachtjes koken tot de schillen glazig worden. Giet ze daarna af door een zeef.
Verwarm de oven voor op 200 graden en leg een vel bakpapier op de bakplaat.
Meng in een kom de amandelspijs met 100 ml room, 3 eetlepels sinaasappelsap en 3 eetlepels ei en 1 eetlepel bloem goed door elkaar.
Schil de peren, haal het klokhuis eruit en snijd de peren in 8 parten.
Strooi wat bloem op je werkbank en rol het deeg uit tot een ronde lap van ongeveer 30cm en leg deze op het bakpapier.
Verdeel het amandelspijsmengsel eroverheen maar laat 6cm van de rand vrij.
Leg de peren in een cirkel op het amandelmengsel en vouw de rand zo dat je een opstaande rand krijgt.
Verdeel de pecannoten over de taart en bestrijk het deeg met de overgebleven room.
Bak de taart in ongeveer 35 minuten gaar.
Zodra de taart uit de oven komt direct met de sinaasappel jam bestrijken en de sinaasappel schilletjes erover verdelen.
Geef een reactie