Groene Pesto oftewel Pesto Genovese kun je in veel verschillende gerechten gebruiken, je kunt het als dip eten op een stokbroodje, gebruiken op een lekker broodje gerookte kip of door de pasta. Hieronder gewoon een lekker basis recept voor pesto Genovese. Deze pesto heb ik gebruikt in het recept voor bij het auberginetaartje en voor bij de gefrituurde mozzarella. Maar ook lekker door verse pasta of op een stokbroodje of toastje.
Het beste maak je de pesto in een vijzel maar mocht je deze niet hebben dan kan je met een keukenmachine de pesto ook maken. Gebruik je een keukenmachine doe dan alle ingrediënten in de keukenmachine en mix tot een grove pesto, dit gaat het beste met de pulse stand van de keukenmachine. Heb je een vijzel gebruik dan onderstaande methode.
Je kunt ook een dubbele of 3 dubbele hoeveelheid in 1x maken en dan de pesto invriezen, zo heb je altijd heerlijke verse pesto bij de hand en deze is echt heel veel lekkerder (en gezonder) dan de pesto uit een potje.
Bekijk keuringsdienst van waarde over pesto
Ook maak je met deze pesto in no time een heerlijke pasta pesto .
Doe de knoflook met wat zeezout in de vijzel en vijzel tot je een knoflookpasta krijgt
Voeg nu de blaadjes basilicum toe en eventueel nog wat grof zeezout (hierdoor houd de basilicum zijn groen kleur en malen de blaadjes makkelijker fijn) en draai met de vijzel de basilicum fijn tot er een groen sap ontstaat
Voeg dan de geroosterde pijnboompitjes toe en vijzel tot een gladde pasta
Voeg dan de geraspte parmezaanse kaas toe en meng met de vijzel goed door
Schenk als laatste de olijfolie in beetjes erbij terwijl je met de vijzel blijft roeren
In deze koopgids
Ingrediënten
Aanwijzingen
Doe de knoflook met wat zeezout in de vijzel en vijzel tot je een knoflookpasta krijgt
Voeg nu de blaadjes basilicum toe en eventueel nog wat grof zeezout (hierdoor houd de basilicum zijn groen kleur en malen de blaadjes makkelijker fijn) en draai met de vijzel de basilicum fijn tot er een groen sap ontstaat
Voeg dan de geroosterde pijnboompitjes toe en vijzel tot een gladde pasta
Voeg dan de geraspte parmezaanse kaas toe en meng met de vijzel goed door
Schenk als laatste de olijfolie in beetjes erbij terwijl je met de vijzel blijft roeren
Notes
Bewaren
Je kunt pesto bewaren in een goed afgesloten (en van tevoren uitgekookt) jampotje of een klein weckpotje. Schenk een klein laagje olie op de pesto zo blijft deze wel 1 tot 2 weken goed in de koelkast.
Invriezen
Je kunt pesto ook heel goed invriezen, een ijsblokjes bakje is dan ideaal. Zo blijft je pesto lang houdbaar en kun je steeds 1 of 2 porties eruit halen. Ook kun je kleine bakjes of zakjes gebruiken om de pesto in te vriezen, zo blijft het wel enkele maanden goed.
Hoi!! Welkom op Kooktijdschrift!
Dé plek voor een dagelijkse dosis kook inspiratie. Je vindt hier de leukste recepten voor heerlijke gerechten. Variërend van snelle recepten tot meerdaagse gerechten en van de Italiaanse keuken tot aan de Aziatische keuken. Zoek eenvoudig naar categorieën via de Receptenindex of ga via de zoekfunctie meteen op zoek naar een gewenst gerecht. Staat jouw lievelingsrecept hier niet tussen, maar heb jij dit recept al wel liggen? Stuur jouw unieke recept in en maak iedere maand kans op een GRATIS KOOKBOEK t.w.v. 50 euro!