Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Pesto

Groene Pesto oftewel Pesto Genovese kun je in veel verschillende gerechten gebruiken, je kunt het als dip eten op een stokbroodje, gebruiken op een lekker broodje gerookte kip of door de pasta. Hieronder gewoon een lekker basis recept voor pesto Genovese. Deze pesto heb ik gebruikt in het recept voor bij het auberginetaartje en voor bij de gefrituurde mozzarella. Maar ook lekker door verse pasta of op een stokbroodje of toastje.

Het beste maak je de pesto in een vijzel maar mocht je deze niet hebben dan kan je met een keukenmachine de pesto ook maken. Gebruik je een keukenmachine doe dan alle ingrediënten in de keukenmachine en mix tot een grove pesto, dit gaat het beste met de pulse stand van de keukenmachine. Heb je een vijzel gebruik dan onderstaande methode.

Je kunt ook een dubbele of 3 dubbele hoeveelheid in 1x maken en dan de pesto invriezen, zo heb je altijd heerlijke verse pesto bij de hand en deze is echt heel veel lekkerder (en gezonder) dan de pesto uit een potje.

Bekijk keuringsdienst van waarde over pesto

Ook maak je met deze pesto in no time een heerlijke pasta pesto .

AuteurKooktijdschriftMoeilijkheidsgraadBeginner

Opbrengsten4 porties
Voorbereidingstijd5 minutenKooktijd5 minutenTotale tijd10 minuten

Pesto Genovese Recept
 1 bos basilicum(25-30 gram verse basilicumblaadjes)
 50 g geraspte parmezaanse kaas (vervang eventueel de helft door geraspte pecorino kaas)
 10 g pijnboompitjes (geroosterd in een droge koekenpan)
 1 teentje knoflook (2 voor een pittigere knoflooksmaak)
 50 ml olijfolie (milde variant)
 Zout naar smaak

Pesto maken
1

Doe de knoflook met wat zeezout in de vijzel en vijzel tot je een knoflookpasta krijgt

2

Voeg nu de blaadjes basilicum toe en eventueel nog wat grof zeezout (hierdoor houd de basilicum zijn groen kleur en malen de blaadjes makkelijker fijn) en draai met de vijzel de basilicum fijn tot er een groen sap ontstaat

3

Voeg dan de geroosterde pijnboompitjes toe en vijzel tot een gladde pasta

4

Voeg dan de geraspte parmezaanse kaas toe en meng met de vijzel goed door

5

Schenk als laatste de olijfolie in beetjes erbij terwijl je met de vijzel blijft roeren

Ingrediënten

Pesto Genovese Recept
 1 bos basilicum(25-30 gram verse basilicumblaadjes)
 50 g geraspte parmezaanse kaas (vervang eventueel de helft door geraspte pecorino kaas)
 10 g pijnboompitjes (geroosterd in een droge koekenpan)
 1 teentje knoflook (2 voor een pittigere knoflooksmaak)
 50 ml olijfolie (milde variant)
 Zout naar smaak

Aanwijzingen

Pesto maken
1

Doe de knoflook met wat zeezout in de vijzel en vijzel tot je een knoflookpasta krijgt

2

Voeg nu de blaadjes basilicum toe en eventueel nog wat grof zeezout (hierdoor houd de basilicum zijn groen kleur en malen de blaadjes makkelijker fijn) en draai met de vijzel de basilicum fijn tot er een groen sap ontstaat

3

Voeg dan de geroosterde pijnboompitjes toe en vijzel tot een gladde pasta

4

Voeg dan de geraspte parmezaanse kaas toe en meng met de vijzel goed door

5

Schenk als laatste de olijfolie in beetjes erbij terwijl je met de vijzel blijft roeren

Notes

Pesto

Bewaren

Je kunt pesto bewaren in een goed afgesloten (en van tevoren uitgekookt) jampotje of een klein weckpotje. Schenk een klein laagje olie op de pesto zo blijft deze wel 1 tot 2 weken goed in de koelkast.

Invriezen

Je kunt pesto ook heel goed invriezen, een ijsblokjes bakje is dan ideaal. Zo blijft je pesto lang houdbaar en kun je steeds 1 of 2 porties eruit halen. Ook kun je kleine bakjes of zakjes gebruiken om de pesto in te vriezen, zo blijft het wel enkele maanden goed.

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!