Gyros is superlekker en eenvoudig om te maken. Het gerecht lijkt op de Turkse döner en maak je dus ook met een gyrosgrill. Ikzelf maak dit graag met mijn streetfood walking diners. Het vlees roteert dan en wordt mooi krokant. Heb je die niet dan kun je ook een barbecue gebruiken. Je roteert dan het vlees en snijd het vlees vervolgens in dunne plakjes. Voor het vlees hebben wij een mooi recept die je hier kunt vinden. Het broodje vul je vervolgens met alle toppings vervolgens vul je de pita gyros met wat lekker krokante frietjes.
Tzatziki zelf maken is erg eenvoudig. Als je de tzatziki direct serveert, dan hoef je de komkommers niet te zouten. Doe je dit niet, dan moet je de komkommers zouten voor de tzatziki. Je moet dan de ontdane komkommers op zout zetten en vervolgens zet je er gewicht op. Dit laat je dan staan voor enkele uren, zodat de komkommers vocht verliezen. Je kunt extra spice toevoegen door gehakte knoflook toe te voegen aan de yoghurt. Een teentje voldoet en de tzatziki breng je ten slotte op smaak met zout en peper.
Pita gyros is erg eenvoudig om te maken en lekker voor bij de barbecue
Snijd het vlees in dunne plakken en marineer het vlees met de gyroskruiden.
Gaar het vlees op een gyrosgrill en snijd af zodra het vlees mooi krokant is. Heb je die niet, gaar het vlees op de barbecue tot het goudbruin is en snijd in plakken.
Snijd de tomaat in plakken. Maak de ui schoon en snijdt in halve ringen. Maak 1 komkommer schoon en in dunne plakken.
Maak de andere komkommer schoon en schil de komkommer. Verwijder de zaadlijsten.
Meng de yoghurt met het citroensap en olijfolie. Hak de munt en voeg toe aan de yoghurt. Voeg ten slotte de komkommer toe zonder de zaadlijsten.
Bak de pitabroodjes volgens instructie. Bak de frietjes mooi goudbruin in de frituur.
Beleg de broodjes met het vlees, komkommer, tomaat, ui en tzatziki.
In deze koopgids
Ingrediënten
Aanwijzingen
Snijd het vlees in dunne plakken en marineer het vlees met de gyroskruiden.
Gaar het vlees op een gyrosgrill en snijd af zodra het vlees mooi krokant is. Heb je die niet, gaar het vlees op de barbecue tot het goudbruin is en snijd in plakken.
Snijd de tomaat in plakken. Maak de ui schoon en snijdt in halve ringen. Maak 1 komkommer schoon en in dunne plakken.
Maak de andere komkommer schoon en schil de komkommer. Verwijder de zaadlijsten.
Meng de yoghurt met het citroensap en olijfolie. Hak de munt en voeg toe aan de yoghurt. Voeg ten slotte de komkommer toe zonder de zaadlijsten.
Bak de pitabroodjes volgens instructie. Bak de frietjes mooi goudbruin in de frituur.
Beleg de broodjes met het vlees, komkommer, tomaat, ui en tzatziki.
Geef een reactie