Stuur jouw unieke recept in en maak iedere maand kans op een GRATIS KOOKBOEK t.w.v. 50 euro

Echte griekse pita gyros recept

Gyros is superlekker en eenvoudig om te maken. Het gerecht lijkt op de Turkse döner en maak je dus ook met een gyrosgrill of barbecue.
zelfgemaakte gyros

Gyros is superlekker en eenvoudig om te maken. Het gerecht lijkt op de Turkse döner en maak je dus ook met een gyrosgrill. Ikzelf maak dit graag met mijn streetfood walking diners. Het vlees roteert dan en wordt mooi krokant. Heb je die niet dan kun je ook een barbecue gebruiken. Je roteert dan het vlees en snijd het vlees vervolgens in dunne plakjes. Voor het vlees hebben wij een mooi recept die je hier kunt vinden. Het broodje vul je vervolgens met alle toppings vervolgens vul je de pita gyros met wat lekker krokante frietjes.

Tzatziki zelf maken is erg eenvoudig. Als je de tzatziki direct serveert, dan hoef je de komkommers niet te zouten. Doe je dit niet, dan moet je de komkommers zouten voor de tzatziki. Je moet dan de ontdane komkommers op zout zetten en vervolgens zet je er gewicht op. Dit laat je dan staan voor enkele uren, zodat de komkommers vocht verliezen. Je kunt extra spice toevoegen door gehakte knoflook toe te voegen aan de yoghurt. Een teentje voldoet en de tzatziki breng je ten slotte op smaak met zout en peper.

AuteurDaniël VergouwenMoeilijkheidsgraadBeginner

Pita gyros is erg eenvoudig om te maken en lekker voor bij de barbecue

Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd25 minutenTotale tijd35 minuten

 8 pitabroodjes
 4 tomaten
 2 komkommer
 1 kg varkensschouder
 1 citroen
 2 rode uien
 300 g Griekse yoghurt
 30 g munt
 20 ml olijfolie
 Gyroskruiden volgens recept
 friet

1

Snijd het vlees in dunne plakken en marineer het vlees met de gyroskruiden.

2

Gaar het vlees op een gyrosgrill en snijd af zodra het vlees mooi krokant is. Heb je die niet, gaar het vlees op de barbecue tot het goudbruin is en snijd in plakken.

3

Snijd de tomaat in plakken. Maak de ui schoon en snijdt in halve ringen. Maak 1 komkommer schoon en in dunne plakken.

4

Maak de andere komkommer schoon en schil de komkommer. Verwijder de zaadlijsten.

5

Meng de yoghurt met het citroensap en olijfolie. Hak de munt en voeg toe aan de yoghurt. Voeg ten slotte de komkommer toe zonder de zaadlijsten.

6

Bak de pitabroodjes volgens instructie. Bak de frietjes mooi goudbruin in de frituur.

7

Beleg de broodjes met het vlees, komkommer, tomaat, ui en tzatziki.

Ingrediënten

 8 pitabroodjes
 4 tomaten
 2 komkommer
 1 kg varkensschouder
 1 citroen
 2 rode uien
 300 g Griekse yoghurt
 30 g munt
 20 ml olijfolie
 Gyroskruiden volgens recept
 friet

Aanwijzingen

1

Snijd het vlees in dunne plakken en marineer het vlees met de gyroskruiden.

2

Gaar het vlees op een gyrosgrill en snijd af zodra het vlees mooi krokant is. Heb je die niet, gaar het vlees op de barbecue tot het goudbruin is en snijd in plakken.

3

Snijd de tomaat in plakken. Maak de ui schoon en snijdt in halve ringen. Maak 1 komkommer schoon en in dunne plakken.

4

Maak de andere komkommer schoon en schil de komkommer. Verwijder de zaadlijsten.

5

Meng de yoghurt met het citroensap en olijfolie. Hak de munt en voeg toe aan de yoghurt. Voeg ten slotte de komkommer toe zonder de zaadlijsten.

6

Bak de pitabroodjes volgens instructie. Bak de frietjes mooi goudbruin in de frituur.

7

Beleg de broodjes met het vlees, komkommer, tomaat, ui en tzatziki.

recept pita gyros

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!

Daniël Vergouwen
koken en schrijven, dat vind ik leuk om te doen. Al sinds mijn 14e ben ik werkzaam in de horeca en heb mijzelf opgewerkt tot sous-chef, meegekookt op niveau, heb ik een eigen bonbonlijn opgezet en doorgeleerd voor sommelier, omdat ik erg hou van chocola en wijn. Ten slotte kom ik graag bij mensen thuis koken als de Huissommelier en bereid ik de lekkerste gerechten die je eigenlijk zou verwachten in een restaurant uit het hogere segment. Tegelijkertijd maak ik mensen ook graag bij met lekkere cocktails en streetfood. Ik wil graag mijn kennis delen, zodat iedereen thuis kan genieten van een heerlijk zelfgemaakt gerecht, want daar draait het uiteindelijk om. Samen gezellig eten en koken. Voor extra inspiratie kun je kijken op mijn Instagrampagina: @danielvergouwen of @dehuissommelier