Pitabroodjes zijn eigenlijk heel eenvoudig zelf te maken. Ik moet eerlijk bekennen dat ik ze normaal altijd gewoon in de winkel haalde maar versgebakken zijn ze echt heel erg lekker!
Pitabroodjes kun je vullen met falafel, zelfgemaakte shoarma, gewoon kaas of met salade. Ook als dip broodje erg lekker met bv wat hummus of guacomole.
Pitabroodjes kun je prima invriezen en voor gebruik hoef je ze alleen maar even in het broodrooster te doen.
Doe de gist samen met wat lauwwarm water in een mengkom, voeg de bloem toe en dan het zout, de hoeveelheid water is afhankelijk, je moet zorgen dat je een zacht maar niet te nat deeg krijgt, het kan zijn dat je iets minder water nodig hebt dus giet niet alles er in 1x bij.
Giet een paar druppels olijfolie op je werkblad, haal het deeg uit de mengkom en kneed goed door tot je een zacht en soepel deeg hebt.
Smeer een beslagkom in met wat olie en leeg de bol deeg hierin.
Dek af met een theedoek en laat minstens 1 uur rijzen (2-3 uur is ook prima) tot de hoeveelheid verdubbeld is.
Verwarm de oven voor op 230 graden en laat de bakplaat hierin staan (de broodjes moeten straks op de hete bakplaat gebakken worden.
Heb je een pizzasteen is dat nog beter.
Bestuif je werkblad met wat fijne griesmeel of bloem en kneed het deeg nog een keer goed door.
Verdeel het deeg nu in 8 bolletjes en bewaar onder een theedoek zodat het niet uitdroogt.
Rol met de deegroller elk bolletje nu goed uit tot de vorm van een pitabroodje, het deeg moet je uitrollen tot ongeveer 3mm dikte.
Waarschijnlijk moet je ze in 2x afbakken dus begin met 4 en daarna nog een keer 4.
Leg de uitgerolde pitabroodje op de hete bakplaat en bak af in ongeveer 5-7 minuten.
Haal ze dan uit de oven en bewaar ze direct onder een theedoek, zo houd de stoom onder de theedoek ze lekker zacht.
Na het afkoelen kun je ze insnijden en beleggen of vullen met wat je wil.
Bewaar ze niet langer dan 24 uur of vries ze na het afkoelen in
In deze koopgids
Ingrediënten
Aanwijzingen
Doe de gist samen met wat lauwwarm water in een mengkom, voeg de bloem toe en dan het zout, de hoeveelheid water is afhankelijk, je moet zorgen dat je een zacht maar niet te nat deeg krijgt, het kan zijn dat je iets minder water nodig hebt dus giet niet alles er in 1x bij.
Giet een paar druppels olijfolie op je werkblad, haal het deeg uit de mengkom en kneed goed door tot je een zacht en soepel deeg hebt.
Smeer een beslagkom in met wat olie en leeg de bol deeg hierin.
Dek af met een theedoek en laat minstens 1 uur rijzen (2-3 uur is ook prima) tot de hoeveelheid verdubbeld is.
Verwarm de oven voor op 230 graden en laat de bakplaat hierin staan (de broodjes moeten straks op de hete bakplaat gebakken worden.
Heb je een pizzasteen is dat nog beter.
Bestuif je werkblad met wat fijne griesmeel of bloem en kneed het deeg nog een keer goed door.
Verdeel het deeg nu in 8 bolletjes en bewaar onder een theedoek zodat het niet uitdroogt.
Rol met de deegroller elk bolletje nu goed uit tot de vorm van een pitabroodje, het deeg moet je uitrollen tot ongeveer 3mm dikte.
Waarschijnlijk moet je ze in 2x afbakken dus begin met 4 en daarna nog een keer 4.
Leg de uitgerolde pitabroodje op de hete bakplaat en bak af in ongeveer 5-7 minuten.
Haal ze dan uit de oven en bewaar ze direct onder een theedoek, zo houd de stoom onder de theedoek ze lekker zacht.
Na het afkoelen kun je ze insnijden en beleggen of vullen met wat je wil.
Bewaar ze niet langer dan 24 uur of vries ze na het afkoelen in
Notes
Maak ook eens zelf tortilla’s
Geef een reactie