Plaatkoek met noten en kokos

Deze plaatkoek met noten en kokos is heel makkelijk te maken en je kunt er noten voor gebruiken welke je nog in huis hebt. Ik zelf heb meestal wel pecannoten in huis en amandelen of hazelnoten en deze waren heerlijk op deze plaatkoek maar gebruik rustig walnoten of macadamianoten als je die in huis hebt. De koek is lekker chewy door de gecondenseerde melk die heerlijke karamel wordt in de oven. De combinatie van de zachte bodem met de chewy caramel en de crunchy noten is echt een goddelijke combinatie die heel snel klaar is en omdat ik toch meestal wel noten, kokos en een blikje gecondenseerde melk in huis heb kan ik deze plaatkoek altijd even snel maken mocht er onverwachts visite komen.

Ingrediënten voor deze plaatkoek met noten en kokos

 • 100 gram zelfrijzend bakmeel
 • 100 gram suiker
 • 100 gram boter (margarine om te bakken)
 • 100 gram geraspte kokos
 • 1 blikje gecondenseerde melk
 • 100-150 gram diverse noten (ik heb pecannoten, hazelnoten en amandelen gebruikt), koop deze op de markt, is goedkoper en lekkerder dan in de supermarkt)
 • 4 eetlepels pure chocolade drops (deze smelten niet en blijven dus heel bij het bakken) (te koop bij Jamin en winkels voor taartbenodigdheden)

Plaatkoek met noten en kokos zelf maken

 1. Oven voorverwarmen op 180 graden
 2. Boter smelten
 3. Meng nu voor de bodem het suiker, de kokos en het zelfrijzende bakmeel door elkaar en voeg dat de gesmolten boter toe en maak hier een deeg van
 4. Vet een brownievorm of ovenschaal in verdeel het deeg over de bodem
 5. Zet de bodem 10 minuten in de oven en laat vervolgens iets afkoelen
 6. Strooi de chocoladedrops over de bodem
 7. Giet hierover het blikje gecondenseerde melk
 8. Strooi vervolgens de noten erover
 9. Zet terug in de oven voor 20 minuten
 10. Af laten koelen en in blokjes snijden

Ik heb een bakblik gebruikt van 20x25cm  maar een goed ingevette ovenschaal van ongeveer die afmeting is ook prima te gebruiken.

Notenplaatkoek2

4.8 from 17 reviews
Plaatkoek met noten en kokos
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recept:: Koek en gebak
Hoeveelheid: 1 bakblik van 20x25cm
Ingrediënten
 • 100 gram zelfrijzend bakmeel
 • 100 gram suiker
 • 100 gram boter (margarine om te bakken)
 • 100 gram geraspte kokos
 • 1 blikje gecondenseerde melk
 • 100-150 gram diverse noten (ik heb pecannoten, hazelnoten en amandelen gebruikt), koop deze op de markt, is goedkoper en lekkerder dan in de supermarkt)
 • 4 eetlepels pure chocolade drops (deze smelten niet en blijven dus heel bij het bakken) (te koop bij Jamin en winkels voor taartbenodigdheden)
Bereiding
 1. Oven voorverwarmen op 180 graden
 2. Boter smelten
 3. Meng nu voor de bodem het suiker, de kokos en het zelfrijzende bakmeel door elkaar en voeg dat de gesmolten boter toe en maak hier een deeg van
 4. Vet een brownievorm of ovenschaal in verdeel het deeg over de bodem
 5. Zet de bodem 10 minuten in de oven en laat vervolgens iets afkoelen
 6. Strooi de chocoladedrops over de bodem
 7. Giet hierover het blikje gecondenseerde melk
 8. Strooi vervolgens de noten erover
 9. Zet terug in de oven voor 20 minuten
 10. Af laten koelen en in blokjes snijden
Dit vind je vast ook leuk
51 Reacties
 1. Judith says

  Hallo,

  Ik ben even benieuwd welke afmetingen jou bakblik had.

  Groeten, Judith.

  1. Kooktijdschrift says

   Hoi Judith,

   Het bakblik wat ik gebruikt heb was een brownie bakblik van 25x20cm. Succes met het bakken!

 2. Dylano says

  Ik heb deze koek vanmorgen gebakken maar de de gecondenseerde melk is niet gecaramelliseerd waar zou dat aan liggen? Ik heb het recept precies gevolgd.

  1. Kooktijdschrift says

   Hoe groot was het bakblik waarin je de koek gebakken hebt? Bij een kleiner bakblik zou het kunnen dat de laag gecondenseerde melk misschien iets te dik is geweest voor de baktijd. Was de oven ook warm genoeg? Ik had een bakblik van 20x25cm en een blikje gecondenseerde melk van Friesche vlag.

 3. Conny says

  Hallo,

  ik heb net het recept gemaakt, ik heb een vorm van 19 x 24 cm gebruikt.
  ik vond dat er een behoorlijke dikke laag melk op kwam te liggen met het hele blikje melk.
  heb het gerecht uiteindelijk 10 min langer in de oven laten staan omdat de top laag nog vloeibaar was. er is nog steeds een beetje melk vloeibaar,(stroop achtige(dun)maar van wege de kleur heb ik de koek uit de oven moeten halen.
  hoeveel melk heb jij gebruikt?

  Maar het smaakt heerlijk.
  Ik ga hem zeker nog eens maken.

  Groetjes Conny

  1. Kooktijdschrift says

   Hoi Conny,

   Ik heb een klein blikje gecondenseerde melk van Friesche vlag gebruikt, bij mij was de melk mooi gekarameliseerd na 20 minuten in de (hetelucht) oven. Misschien dat er verschil in de oven zit, je zou de volgende keer misschien kunnen proberen om de temperatuur iets lager te zetten zodat de koek er iets langer in kan of iets minder melk gebruiken.
   Ik vind het zelf ook een erg lekkere koek.

   1. Conny says

    het blikje wat ik heb gebruikt heeft een inhoud van 397 gr.
    was die van jou kleiner?

    mvg Conny

    1. Kooktijdschrift says

     Hoi Conny,

     Nee ik had hetzelfde blikje, ook 397 gram. Geen idee hoe het komt dat jouw melk niet gekarameliseerd was en vloeibaar bleef. Ik ben benieuwd naar hoe het de volgende keer lukt!

 4. Liss says

  Ik heb hem ook gemaakt en hij was heerlijk. Wel de gecondenseerde zoete melk gebruikt. Die is al behoorlijk dik. Bedankt voor het recept.

  1. Kooktijdschrift says

   Ik heb de koek gisteren ook weer gemaakt en wederom is ie goed gelukt. Inderdaad met een blikje gecondenseerde zoete melk en daarna nog 20 minuutjes in de oven…heerlijk

 5. Lies says

  Deze plaatkoek was erg lekker! Bij mij was ie precies goed volgens het recept. Volgende week maak ik hem weer voor mijn verjaardag.

 6. Gea says

  Zou je in plaats van gecondenseerde melk ook kokosmelk kunnen gebruiken?

  1. Kooktijdschrift says

   Ik heb het zelf nog niet geprobeerd maar ik denk dat het wel lukt met de gezoete gecondenseerde kokosmelk (bij AH te koop). Mocht je het geprobeerd hebben dan hoor ik graag of het gelukt is en hoe het smaakte:)

   1. Gea says

    Heb de koek gemaakt met kokosmelk. Ik heb van een klein blikje biologische kokosmelk, de dikke substantie gebruikt, verwarmt en er een brokje van een palmsuikerschijf in opgelost voor de zoetheid en stroperigheid. Werd ook caramel-achtig . Dus goed gelukt en smaakte heerlijk!

 7. AnneMare says

  Heb deze paar weken terug gemaakt, erg lekker en een groot succes bij de gasten!

 8. Mamamonique says

  Heerlijke koek, goed gelukt als je precies volgt wat beschreven wordt. Is er ook een manier om het iets minder zoet te krijgen? Is het suiker te vervangen voor iets anders bijvoorbeeld?

  1. Kooktijdschrift says

   Je zou een deel van de suiker kunnen vervangen door bv fijngehakte dadels, de substantie van de koek word dan wel iets anders. Je zou ook de chocolade weg kunnen laten dan is het ook iets minder zoet.

 9. Paula says

  Is de oventemperatuur van een heteluchtoven?

  1. Kooktijdschrift says

   De temperatuur is van een gewone oven

 10. Rascha van Tilburg Kleine Schaars says

  Heel lekker en het ziet er decoratief uit. Ik maak er 3 of 4 achter elkaar want er zijn veel liefhebbers in de buurt die graag een stuk willen hebben. Ik neem er ook een mee als lekkere attentie als ik op bezoek ga. Kortom, succes verzekerd

 11. Petra says

  Nou ik heb hem net gemaakt , heb niet het hele blikje gecondenseerde melk over de plaat verdeeld.
  Het is prima gelukt , heel lekker ! En super zoet .
  Dank je wel voor het delen van het recept.
  Groetjes Petra

 12. Anne says

  Wat een leuk recept!! Ik heb wat minder gecondenseerde melk gebruikt, het caramelliseerde prachtig.
  Deze ga ik zeker nog heel vaak maken.

  1. Kooktijdschrift says

   Wat leuk om te horen dat je enthousiast bent over het recept, het is inderdaad 1 van de favoriete recepten op kooktijdschrift.nl (ikzelf maak hem ook regelmatig)

 13. Birgitte says

  Wouw, vandaag gemaakt en hij is echt zalig. Geen chocolade gebruikt want dat had ik niet in huis. Heerlijk ‘chewy’ en supermakkelijk en snel te maken!

  1. Kooktijdschrift says

   Wat leuk dat je er ook zo enthousiast over bent, ik maak het ook wel eens zonder de chocolade en zelfs dan blijft het een zalige plaatkoek!

 14. Nikki says

  Ik heb deze koek nu al 3 keer gemaakt. Steeds een groot succes! Op het bakblik van mijn 60 cm- oven. Daarvoor doe ik het beslag keer 3. Iets langer voorbakken (13 min). Verder 2 blikjes gecondenseerde melk en goed 400 gram noten.
  Als variatie heb ik de laatste keer de rasp van 2 sinaasappels door het beslag heen gedaan. Lekker!

  1. Kooktijdschrift says

   Goed te horen dat het recept in de smaak valt. Ik maak hem ook regelmatig met variatie in de noten bv, de sinaasappelschil erdoor ga ik de volgende keer ook doen!

 15. Lizette says

  Ik heb deze plaatkoek gisteren gebakken en hij was zeer lekker.
  Maar ik heb een blikje gewone gecondenseerde melk gebruikt, niet de gezoete ,omdat dit niet in het recept stond.
  Denk ,als je de zoete melk gebruikt , de koek té zoet zal zijn.
  Nu vond iedereen hem fantastisch lekker.

  1. Sabrina says

   Zou ik ook de suiker weg kunnen laten als je ook al gezoete gecondenseerde melk gebruikt of kunnen vervangen door bruine suiker?

   1. Kooktijdschrift says

    De suiker helemaal weglaten zou ik niet doen maar je kunt het wel vervangen door bruine suiker, dat zou geen probleem moeten zijn. Succes!

 16. Riet says

  Ik sluit me bij de vorige smulpapen aan, want de koek is heerlijk. Hij zit nu voor de 3e maal in mijn oven.Iedereen die mee eet vind het een lekkernij!
  Riet

 17. Eline says

  Onwijs leuk recept! Ben hem nu aan het maken, zo simpel!
  Wel grappig dat mensen praten over ongezoete gecondenseerde melk. Als je dat gebruikt heb, dan heb je dus koffiemelk over je koek gegooit, want ongezoete gecondenseerde melk is volle koffiemelk. Gecondenseerde melk in een blokje is altijd gezoet. Vandaar dat het ook zo lekker kan carameliseren ;).

  1. Kooktijdschrift says

   Inderdaad het is een simpel maar oh zo lekker recept:) Voor dit recept moet je inderdaad de gezoete gecondenseerde melk gebruiken anders krijg je niet dat heerlijke gecarameliseerde laagje op de koek. Veel bak en eetplezier.

 18. Corrie says

  Mijn taart word aan de randen te donker.
  Bakblik vierkant springvorm, hetelucht oven 175°.
  Heb je een tip voor mij?

  1. Kooktijdschrift says

   Wat jammer dat de rand te donker is geworden. Elke oven is weer anders dus ik zou de volgende keer de temperatuur op 160-165 graden zetten en de baktijd eerst iets inkorten. Dan controleren en goed in de gaten houden.

 19. Lisette says

  Hi, leuk recept! Bedankt voor het delen. Kan je de koek ook een dag van tevoren maken?

  1. Kooktijdschrift says

   Dank je wel. Jazeker je kunt de koek prima een dag van tevoren maken, geen probleem. De dag erna is die nog net zo lekker.

 20. Petra says

  Bedankt voor dit overheerlijke recept !!! Mmmmm echt overheerlijk !

 21. Elles says

  Fantastisch recept, echt super lekker. Ik had geen kokos, dus heb ik de dubbele hoeveelheid meel gebruikt voor de bodem. Ik heb hem gemaakt als traktatie op mijn werk, samen met een brownie met mars erin, maar de notenkoek was favoriet!

 22. Will says

  Heerlijk recept!
  Lukt elke keer weer heel goed.
  Dank je wel.

 23. Janet says

  Heel erg lekker! Ik had wel verwacht dat de koek iets zachter (chewy) zou zijn. Het snijden in stukjes ging wat minder makkelijk. Klopt het dat de koek (bodem) heel knapperig wordt?

  1. Kooktijdschrift says

   Als de bodem echt heel knapperig is geworden dan zou ik de volgende keer misschien je oven temperatuur iets lager zetten. Elke oven is weer anders. De bodem is wel chewy maar moet zeker niet heel hard zijn

 24. Oma Annie says

  Het is zöóóöö lekker!,

  1. Kooktijdschrift says

   Jaaaa het is echt 1 van mijn favorieten ook!

 25. Lies says

  Dit recept is een groot succes bij ons.
  Ik doe altijd 2x het recept op de bakplaat van 25×38 cm.
  Dan wel wat langer in de oven.
  Aflaten koelen en in vierkantjes snijden, met plaat en al in de vriezer.
  De bevroren stukjes in een gesloten bak bewaren in de vriezer.
  Altijd wat lekkers in huis voor onverwachte gasten

  1. Linda says

   heerlijke koek, goed gelukt volgens het recept, had een iets groter bakblik 20×28 cm, ga deze zeker nog eens bakken, dank voor het delen!

 26. Msriella says

  Kan je ipv zelfrijzend bakmeel ook amandel eel gebruiken.

 27. Hennie says

  Ik heb.m vanmorgen gemaakt maar had per ongeluk kokosmelk gekocht ipv gecondenseerde melk . Toch maar gebruikt , maar kokosmelk caramelliseerd niet maar de smaak is evengoed heel erg lekker.
  De volgende keer maar de juiste melk meenemen .

 28. Lies says

  Super lekkere koek. Heel makkelijk te maken. Ik heb hem al meerdere keren gebakken. Hij gaat bij mij 10 min. langer in de oven. Dank voor het delen van dit heerlijke recept.
  Groet, Lies

 29. Anneke de Jong says

  Heerlijk deze koek.. Je kan er niet vanaf blijven. I.v.m. de gezoete suiker, halveer ik de hoeveelheid suiker in deeg. Super recept. Vele malen gemaakt en iedereen vraagt gelijk om het recept.

 30. Ezra says

  Hoi, ik ben nu deze taart aan het maken. Klopt het dat de taart nog een beetje beweegt als die uit de oven komt? Hard die later uit? Ik ben onbekend met gecondenseerde melk, dus weet niet hoe het zich ontwikkelt gedurende het bakproces. Want aan de bovenkant is die wel al bruin en kan ik hem niet langer laten staan (heeft er inmiddels ook al 30 min ingestaan). Bedankt, groeten Ezra

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website

Waardeer dit recept: