Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Plaatkoek met noten en kokos

Deze plaatkoek met noten en kokos is heel makkelijk te maken en je kunt er noten voor gebruiken welke je nog in huis hebt. Ik zelf heb meestal wel pecannoten in huis en amandelen of hazelnoten en deze waren heerlijk op deze plaatkoek maar gebruik rustig walnoten of macadamianoten als je die in huis hebt. De koek is lekker chewy door de gecondenseerde melk die heerlijke karamel wordt in de oven. De combinatie van de zachte bodem met de chewy caramel en de crunchy noten is echt een goddelijke combinatie die heel snel klaar is en omdat ik toch meestal wel noten, kokos en een blikje gecondenseerde melk in huis heb kan ik deze plaatkoek altijd even snel maken mocht er onverwachts visite komen.

AuteurKooktijdschriftMoeilijkheidsgraadBeginner

Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd30 minutenTotale tijd40 minuten

Ingrediënten
 100 g zelfrijzend bakmeel
 100 g suiker
 100 g boter (margarine om in te bakken)
 100 g geraspte kokos
 1 blikje gecondenseerde melk
 150 g noten (ik heb pecannoten, hazelnoten en amandelen gebruikt), koop deze op de markt, is goedkoper en lekkerder dan in de supermarkt)
 4 eetlepel pure chocolade drops (deze smelten niet en blijven dus heel bij het bakken) (te koop bij Jamin en winkels voor taartbenodigdheden)

Plaatkoek met noten en kokos maken
1

Oven voorverwarmen op 180 graden.

2

Boter smelten.

3

Meng nu voor de bodem het suiker, de kokos en het zelfrijzende bakmeel door elkaar en voeg dat de gesmolten boter toe en maak hier een deeg van.

4

Vet een brownievorm of ovenschaal in verdeel het deeg over de bodem.

5

Zet de bodem 10 minuten in de oven en laat vervolgens iets afkoelen.

6

Strooi de chocoladedrops over de bodem.

7

Giet hierover het blikje gecondenseerde melk.

8

Strooi vervolgens de noten erover.

9

Zet terug in de oven voor 20 minuten.

10

Af laten koelen en in blokjes snijden.

11

Ik heb een bakblik gebruikt van 20x25cm maar een goed ingevette ovenschaal van ongeveer die afmeting is ook prima te gebruiken.

Ingrediënten

Ingrediënten
 100 g zelfrijzend bakmeel
 100 g suiker
 100 g boter (margarine om in te bakken)
 100 g geraspte kokos
 1 blikje gecondenseerde melk
 150 g noten (ik heb pecannoten, hazelnoten en amandelen gebruikt), koop deze op de markt, is goedkoper en lekkerder dan in de supermarkt)
 4 eetlepel pure chocolade drops (deze smelten niet en blijven dus heel bij het bakken) (te koop bij Jamin en winkels voor taartbenodigdheden)

Aanwijzingen

Plaatkoek met noten en kokos maken
1

Oven voorverwarmen op 180 graden.

2

Boter smelten.

3

Meng nu voor de bodem het suiker, de kokos en het zelfrijzende bakmeel door elkaar en voeg dat de gesmolten boter toe en maak hier een deeg van.

4

Vet een brownievorm of ovenschaal in verdeel het deeg over de bodem.

5

Zet de bodem 10 minuten in de oven en laat vervolgens iets afkoelen.

6

Strooi de chocoladedrops over de bodem.

7

Giet hierover het blikje gecondenseerde melk.

8

Strooi vervolgens de noten erover.

9

Zet terug in de oven voor 20 minuten.

10

Af laten koelen en in blokjes snijden.

11

Ik heb een bakblik gebruikt van 20x25cm maar een goed ingevette ovenschaal van ongeveer die afmeting is ook prima te gebruiken.

Notes

Plaatkoek met noten en kokos

Notenplaatkoek2

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!